Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ



Με τίτλο: «Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω!» η Realnews, αποκαλύπτει «εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η Realnews «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".
Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας, βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τέως υπουργός, σημειώνει:

«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης 'πόθεν έσχες' εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:
» Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.
» Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση 'Πόθεν Έσχες' του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.
» Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο, κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες. 
» Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)».

«Έπιασαν τον Γκίκα Χαρδούβελη και η ΝΔ με την γίδα στην πλάτη και αυτοί προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του προς τον Γκ. Χαρδούβελη.

Η Κουμουνδούρου ανάγει ως μείζον ζήτημα «ότι προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των ποσών στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και των ποσών που δήλωσε στην εφορία το 2011, ενώ στο διάστημα 5 Μαΐου 2012 και 14 Ιουνίου 2012 πραγματοποίησε 56 μεταφορές κεφαλαίων, ποσών κάτω των 10.000 ευρώ για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος!».

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου