Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ EMEINAN ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ TOY ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ!58 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου έμειναν Αυγουστιάτικα απλήρωτοι.

Κάποιοι εξ αυτών είναι διακοπές και περίμεναν τον μισθό τους!

Κάποιοι από αυτούς περίμεναν το δεκαπενθήμερο για να ψωνίσουν γάλα για τα παιδιά τους!

Κάποιοι εξ αυτών - λίγοι - είναι πλούσιοι και δεν τους νοιάζει.

Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι από λάθος της υπαλλήλου που στέλνει τις καταστάσεις μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων.

Ξέχασε τους ΙΔΑΧ, λέει, λόγω φόρτου εργασίας.

Κατά έναν περίεργο τρόπο αμέσως έπεσε στο τραπέζι το αίτημα από κάποιους: να ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία της μισθοδοσίας γιατί η δημοτική υπηρεσία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ. Τυχαίο;
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΥΧΑΙΟ!

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων διέταξε ΕΔΕ και απέρριψε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας, που του εισηγούνται ακόμα και συνεργάτες του.

Η υπάλληλος που έκανε το ... λάθος είναι η αρχισυνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ στα Βριλήσσια.

Λάθος θα πει κάποιος. Επιτρέπεται το λάθος. Άνθρωποι είμαστε.

ΒΕΒΑΙΑ!

Αλλά πρώτη η ίδια η υπάλληλος - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ - πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση της και να αναλάβει την ευθύνη της.
Κυρίως πρέπει να σταματήσει με τρόπο ΞΕΚΑΘΑΡΟ κάθε συζήτηση περί αδυναμίας ΤΗΣ να κάνει σωστά την δουλειά της και να μην γίνεται άλλοθι σε όσους καραδοκούν να αποδείξουν ότι οι ιδιώτες μπορούν καλύτερα.

Αλλιώς δίνει τροφή για δεύτερες σκέψεις που κανείς δεν πρέπει να κάνει. Πολύ περισσότερο για το ΠΑΜΕ.

Η διοίκηση του δήμου  ανέλαβε πρωτοβουλία να τροφοδοτηθούν  έκτακτα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων από το ταμείο του (δυστυχώς μόνο στα όρια που επιτρέπουν τα capital controls - 420 ευρώ) αλλά και με συγκέντρωση δανεικών χρημάτων από όλους τους εργαζόμενους καλύπτει ένα μέρος του προβλήματος εντός της ημέρας, οργανώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη των πληρωμένων εργαζόμενων προς τους απλήρωτους συναδέλφους τους.

Δεν τους έφταναν των ανθρώπων που τα είχαν χύμα.

Τους ήρθαν και τσουβαλάτα.

ΥΓ: Σκέφτομαι αλήθεια τι θα έλεγε το ΠΑΜΕ αν αυτό δεν είχε γίνει από κορυφαίο μέλος του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *