Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΌ ΚΎΜΑ ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ - ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


  • ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ Η ΑΓΩΓΗ 
  • ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ"
  • ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΎΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ;
Αυτά είναι το μηνύματα όσων φίλων, συγγενών, συνεργατών,  εργαζομένων στον δήμο, που έσπευσαν εχθές να εκδηλώσουν την ηθική τους υποστήριξη στην ΠΛΑΤΕΙΑ, μετά την αγωγή Ευθυμίου.

Πέρα από την (ψυχολογικά απόλυτα αναγκαία για την ισορροπία μας) στήριξη που εκδηλώθηκε από τα περισσότερα μέλη της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ με αρθρογραφία στην Πλατεία  (Σπύρος) αλλά και μέσω fb σχεδόν από όλους (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και ΦΙΛΟΙ της "κεντρδεξιάς πτέρυγας" μας) , δεκάδες  συνδημότες και φίλοι μας εξέφρασαν την συμπαράταξή τους με τηλέφωνα ή emαιl ενώ συγκινητική ήταν η εθελοντική προσφορά γνωστών και επώνυμων συνδημοτών μας για να έρθουν μάρτυρες υπεράσπισης της Πλατείας στην δίκη - πολιτική δίωξη που προκάλεσε ο ίδιος ο δήμαρχος Χαλανδρίου δια του συνεργάτη του προσωπικού του γραφείου σε αιρετό συνάδελφό του.

Όσους προσφέρθηκαν να καταθέσουν αναγκαζόμαστε να τους ευχαριστήσουμε ανώνυμα, αφού είναι αυτονόητο  ότι δεν θα αποκαλύψουμε την υπεράσπισή μας ακόμα.

Ειδική αναφορά οφείλουμε όμως να κάνουμε στους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πολιτικούς μας αντιπάλους:

Ξεκινώντας από όσους στο δημοτικό συμβούλιο - ακόμα καί με  σκληρά κριτικές τοποθετήσεις για την ΠΛΑΤΕΙΑ και το "ύφος της" (που είναι δικαιολογημένο να προκαλεί σε κάποιους αρνητικές κριτικές - δεν θέλουμε ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΜΕ σε όλους, επιλογή μας είναι) και με δεδομένη την διαφωνία μας επί θεμάτων του δήμου εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την δίωξη, και συνεχίζοντας σε όσους εχθές και σήμερα μας κάλεσαν στο τηλέφωνο για να μας εκφράσουν την συμπαράστασή τους.
  • Το Νίκο Πανταζή που από βήματος δημοτικού συμβουλίου - πρώτος - είπε ότι παρά τις διαφωνίες του με το ύφος της ΠΛΑΤΕΙΑΣ και τον Νταβία (διαφωνίες και συγκρούσεις που είναι γνωστές σε όλους τους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ") θεωρεί την πρακτική της διοίκησης να προβεί σε αγωγή πολιτικό λάθος. Ενώ επιβεβαίωσε δημόσια ότι ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Ο Κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ είναι μετακλητός υπάλληλος, παρά το ότι δεν έχει αντίρηση - όπως είπε - ως προς το πρόσωπο.Δήλωση που είναι ουσιαστική μαρτυρία επί του δικαίου μας ως προς την πλημμελή τήρηση των διαιδικασιών δημοσιότητας κατά την πρόσληψή του, θέση από την οποία ΔΕΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ.
  • Τον Μύρωνα Ανδριαννάκη, ο οποίος είπε ότι οι άδικες (κατά την άποψή του βέβαια) επιθέσεις από τον τύπο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αγωγές και θύμισε ότι και ο ίδιος έχει υποστεί πολλές "άδικες επιθέσεις από περιοδικά" (όπως είπε) αλλά δεν επέλεξε ποτέ την  μεταφορά της αντιπαράθεσης στα δικαστήρια. Κριτές όλων μας είναι οι πολίτες" είπε.
  • Τον Γιώργο Θωμά, που δικαίωσε την ουσία της κριτικής μας, είπε ότι δεν είναι ηθικό - ακόμα και αν ερμηνευτεί ως νόμιμο - να είναι μετακλητός υπάλληλος - σύμβουλος δημάρχου σε Δ.Σ. εποπτευόμενου από τον δήμαρχο φορέα ενώ τόνισε ότι ο "σύμβουλος" συμβουλεύει "προς τα πάνω" - τον δήμαρχο και την διοίκηση, δεν "κατεβαίνει προς τα κάτω" αναφερόμενος στην εμπλοκή του Κ. Ευθυμίου στην επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής. Ενώ τόνισε ότι το σώμα θα έπρεπε να γνωρίζει τον διορισμό, ενώ δήλωσε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ούτε καν που είναι το γραφείο του συμβούλου του δημάρχου.
  •  Τον Γ. Κουράση, ο οποίος επιβεβαίωσε δημόσια το ότι ούτε εκείνος γνώριζε τον διορισμό Ευθυμίου στην θέση του επιστημονικού συνεργάτη του δημάρχου.
ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΡΑ:

  •  Προχτές το βράδυ, αμέσως με το που το έμαθε από τον Πέτρο Αναστασιάδη τηλεφωνικά, επικοινωνήσε μαζί μας η Λούλα Καρατζά που αν και βρίσκεται κλινήρης με μια μικρή αδιαθεσία και δεν είχε παρακολουθήσει τα τεκτενόμενα των προηγούμενων ημερών, ζήτησε δια τηλεφώνου να την ενημερώσουμε  για το περιεχόμενο της αγωγής και τις αιτιάσεις του Ευθυμίου). Της την διαβάσαμε  και δεν πίστευε στα αυτιά της: 
         "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ - ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ;" ήταν η ερώτηση - αντιδρασή της.

  • Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρώην Δήμαρχο Κ. Παττακό ο οποίος τηλεφωνικά μας εξέφρασε την συμπαράστασή του και μας θύμισε πόσες φορές στο παρελθόν, σε δημοσιεύματα της ΣΤΑΣΗΣ που υπέγραφε ο Κ.Ε. (όπως υπέγραφε τα άρθρα το) είχε την δυνατότητα να τον μηνύσει και δεν το έκανε ποτέ και μας εμψύχωσε να συνεχίσουμε να χειριζόμαστε το θέμα πολιτικά γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙκαι στόχο έχει την "οικονομική σου ασφυξία" όπως μας είπε. 
"Απορώ μαζί τους," είπε ο πρώην δήμαρχος ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει πολλά χρόνια δημοσιογραφικά ένσημα.

Ο Νταβίας το είπε αναγνώστη μου, στο δημοτικό συμβούλιο από την πρώτη ώρα - προχτές: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ - ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ αλλά και  κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ..

ΥΓ: Περιμένουμε να δούμε και να αξιολογήσουμε την συμπεριφορά και την στάση και άλλων, ειδικά όσων ΧΡΩΣΤΑΝΕ στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Και κυρίως περιμένουμε την αντίδραση  του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του.

Που αν δεν τοποθετηθούν δημόσια απέναντι στην ακραία αντιδημοκρατική παρεκτροπή της διοίκησης που επέλεξαν να στηρίξουν στο Χαλάνδρι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, θα σημαίνει ότι επικροτούν τις πρακτικές αυτές, τις αποδέχονται  και τις καλύπτουν πολιτικά.

Βέβαια η γραμματέας της ΟΜ κ. Μ. Κουνουνδούρου,  ατομικά έχει ήδη ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕΙ τον Ευθυμίου στο fb (!!!!)

Άραγε εκφράζει τη νέα συνισταμένη του ΣΥΡΙΖΑ;;
Του  ΣΥΡΙΖΑ που από τα κινήματα υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων καταλήγει στις εξουσιαστικές αγωγές για την τρομοκράτηση και τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και της κριτικής;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και δια της σιωπής του) ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ - ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *