Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

"ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΑΜΕΝΑ ΜΑΣ" ΛΕΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ



Δεν αναλαμβάνουμε συχνά ανάλογες  πρωτοβουλίες, δεν είναι προτεραιότητα στην δική μας παρέμβαση γιατί θεωρούμε ότι αυτές οι δράσεις  πρέπει να είναι συμπληρωματικές στην λειτουργία των κρατικών και αυτοδιοικητικών δομών και υποκειμένων τα οποία πρέπει κυρίως να ασχολούνται με την βελτίωση αυτών των οργανωμένων δομών και όχι να επιχειρούν να τις υποκαταστήσουν.

Για εμάς οι δράσεις αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο μικροπολιτικός κανόνας επίδειξης εκλογικά εξαγοράσιμης κοινωνικής ευαισθησίας.
Και εδώ στο Χαλάνδρι έχουμε ήδη υπερπλεόνασμα από τέτοιες πρωτοβουλίες.
Από άλλα έχουμε σημαντικά ελλείμματα και με αυτά τα άλλα τρέχουμε καθημερινά.

Το προσφυγικό ανθρωπιστικό δράμα όμως υπερβαίνει τα συνηθισμένα όρια μέσα στα οποία προσδιορίζεται η δράση κάθε συλλογικότητας πολιτών, ακόμα και της πιο ισχνής.

Μερικές φίλες της παράταξής μας πήραν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπερβαίνοντας συνειδητά την πολιτική ανάλυσή μας για τα αίτια του προβλήματος, την διατυπωμένη αντίληψή μας σχετικά με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την υποκρισία των ισχυρών της δύσης, την απέχθειά μας για τα εξυπηρετούμενα από την ανθρωπιστική κρίση συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, τις κατευθυνόμενες από μυστικές υπηρεσίες ισλαμοφασιτικές μετακινήσεις μικρού μέρους του προσφυγικού ρεύματος αλλά και τα εσωτερικά πολιτικά μέτωπα που διαμορφώνονται από όσα μπορεί κανένας να δει μελλοντικά και να αναλύσει σχετικά με την σύνθεση αυτών των προσφυγικών και μεταναστευτικών μετακινήσεων και τις πιθανές επιπτώσεις τους για την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία.

Αποφασίσαμε - έχοντας συνείδηση και καθαρή αντίληψη για όλα τα παραπάνω - να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι απλά και μόνο στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης με απόλυτη επίγνωση της ματαιότητας της προσπάθειας που γίνεται αυτή την περίοδο από όλους τους δημοκράτες Έλληνες.

Της ματαιότητας της απόπειρας αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης όσο οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στην Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζονται και εντείνονται αντί να εκτονώνονται ώστε να οδηγηθεί η περιοχή στην ειρήνευση.

Οι γιαγιάδες μας, με την γοητεία της απλότητας της ελληνικής παράδοσης θα έλεγαν "Για να συγχωρεθούν τ' αποθαμένα μας".

Δεν ξεχνάμε ποιοι όπλισαν τον ISIS και ποιοι επιμένουν να τον συντηρούν μέχρι να επιβάλλουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις στον ηρωικό λαό της Συρίας.

Έχουμε ήδη λοιπόν ξεκινήσει εδώ και μέρες, με πρωτοβουλία μερικών συντροφισσών και πλέον φτάνουμε σε ένα επίπεδο ικανό για να το ανακοινώσουμε ώστε να ζητήσουμε την συνδρομή όλων των φίλων μας που δεν έχουν άλλη συλλογική ένταξη για να βοηθήσουν και είναι αρκετοί, να συγκεντρώνουμε είδη ανάγκης και ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι (ή όπου αλλού μετακινηθούν μέσα στο Σ-Κ, όπως πληροφορηθήκαμε ότι θα γίνει).

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με μεγαλύτερη ημών συλλογικότητα που έχει άμεση επικοινωνία με τις ομάδες αλληλέγγυων στο Γαλάτσι και τις επόμενες μέρες θα φροντίσουμε μέσω των μηχανισμών της, τα είδη που συγκεντρώνονται να προωθηθούν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Όσοι μπορείτε να συνδράμετε μια πετσέτα, ένα σακίδιο, κανένα  μπουφάν ή αδιάβροχο  καμιά κουβέρτα, είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, σαπούνια κλπ) τα έχουν μεγάλη ανάγκη γιατί έχουν δρόμο πολύ να κάνουν μέχρι να ξαναβρούν κάπου να συνεχίζουν την ζωή τους και ο χειμώνας αγριεύει.
Εμείς απλά θα φροντίσουμε να φτάσουν στους καταυλισμούς.

Η συγκέντρωση γίνεται στην έδρα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΧΙΟΥ 22 ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ).

Όσοι πιστοί, συνδράμετε  ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου