Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ το κείμενο/εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών

Ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ το κείμενο/εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει 23 συγκεκριμένα οικονομικά αιτήματα, καθώς και άλλα 16 θεσμικά αιτήματα, τα οποία όμως και αυτά έχουν σύνδεση με τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν, ο ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Πρέοδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών κινήσεων.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην εισηγησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ηρακλής Γκότσης «στόχος μας δεν είναι η απλή καταγραφή των θέσεων μας αλλά η αποτελεσματική συνεννόηση με την Πολιτεία και η έμπρακτη οικονομική ανακούφιση των Δήμων. Για να το πετύχουμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και στις αποφάσεις μας και, το κυριότερο, να είμαστε όλοι μαζί παρόντες στις μετέπειτα δράσεις που μπορεί να απαιτηθούν και θα τις αποφασίσουμε συνολικά στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ».

Ο Ηρακλής Γκότσης τόνισε πως στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να παρθούν αποφάσεις στην Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., η ΠΕΔΑ θα προχωρήσει στις παρακάτω πρωτοβουλίες:

•Συντονισμός με την ΠΟΕ και ΠΟΠ ΟΤΑ έτσι ώστε να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι.

•Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για να τεθούν τα προβλήματα και να δοθούν απαντήσεις και δεσμεύσεις.

•Το ΔΣ να πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες.

•Οι κινητοποιήσεις μπορούν να έχουν από τις πιο απλές μορφές (όπως για παράδειγμα σταμάτημα της αποκομιδής από τα Υπουργεία ή σταμάτημα έκδοσης βεβαιώσεων - πιστοποιητικών για τις Δημόσιες Υπηρεσίες) μέχρι πιο σύνθετες (όπως το κλείσιμο των Δήμων κλπ).

•Η ΠΕΔ Αττικής θα αναλάβει την πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων των Δήμων μας με ειδικό φυλλάδιο που θα αναδεικνύει τόσο το έργο των Δήμων της Αττικής με τα ειδικά προβλήματα μητροπολιτικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν όσο και τις περικοπές και απώλειες πόρων που έχουν υποστεί. Καλώντας σε συμπαράσταση και κοινές διεκδικήσεις για την προστασία της λειτουργίας των Δήμων, της εξυπηρέτησης των πολιτών και ιδιαίτερα της κοινωνικής στήριξης των πιο αδυνάμων.

Επισυνάπτονται:
1)     Η εισήγηση/τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΔΑ Εισήγηση – τοποθέτηση Ηρακλή Γκότση Νοέμβριος 2015
2)     Το κείμενο της Επιτροπής Οικονομικών με τα αιτήματα της ΠΕΔΑ Εισήγηση αιτημάτων της ΠΕΔΑ προς τη ΓΣ
3)     Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου