Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Παραίτηση Μπαλασόπουλου από την προεδρία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία της ΠΟΕ–ΟΤΑ ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ στη θέση του εξελέγη σήμερα, Πέμπτη, ο Νίκος Τράκας.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους των δήμων, ήταν μέχρι σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας–Ρέντη.

Ο κ. Μπαλασόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη έπειτα από 14 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου, ενώ στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρών «στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», καθώς συνεχίζει την συνδικαλιστική πορεία του μέσω της ΑΔΕΔΥ.

«Δώσαμε δύσκολες μάχες, συγκρουστήκαμε με μεγάλα συμφέροντα, καταφέραμε να λύσουμε προβλήματα, θέσαμε τις βάσεις για την επίλυση άλλων, ανακόψαμε την εφαρμογή επώδυνων μέτρων. Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο» τονίζει και προσθέτει:

«Στον ‘πόλεμο’ των μνημονίων η ΠΟΕ-ΟΤΑ μπήκε στο στόχαστρο. Εγώ προσωπικά, ως πρόεδρος δέχθηκα συστηματικά επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ, δέχθηκα τόνους λάσπης, λοιδορήθηκα. Άντεξα και αντέξαμε. Δεν το βάλαμε κάτω και καταστήσαμε την Ομοσπονδία μας την πιο δυναμική συνδικαλιστική οργάνωση στο χώρο του Δημοσίου. Καταφέραμε να μας φοβούνται και όχι να μας λυπούνται».

Σημειώνει επίσης ότι αφήνει την προεδρία με ήσυχη τη συνείδησή του διότι, όπως εξηγεί, «λειτούργησα πέρα και μακριά από πολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες με γνώμονα μόνο το συμφέρον των εργαζομένων...», ενώ ζητεί να στηριχθεί ο διάδοχός του «σε μία κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου