Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στο ίδιο τραπέζι επαγγελματίες & διοίκηση του Δήμου για τα προβλήματα της αγορά

Στην Αγία Παρασκευή η διοίκηση του δήμου είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ. Και γι' αυτό συγκρίνουμε την πολιτική της με την δικιά μας διοίκηση, του Χαλανδρίου, που είναι "καργαριστερή" κατά δήλωση αλλά τελικά υλοποιείε ΑΚΡΑΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΓΜΑΤΑ.

Διαβάστε τι κάνει ο Γιάννης Σταθόπουλος και συγκρίνεται με τους δικούς μας που κάνουν BAZAAR παραεμπορίου και αυξάνουν τους φόρους:
*Το ρεπορτάζ από την Αγία Παρασκευή  είναι από το ENYPOGRAFA.GR)



Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση με θέμα «Να στηρίξουμε – ενισχύσουμε την Τοπική Αγορά στον καιρό της κρίσης», που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) και το Σωματείο Εστιατόρων «Ο Διόνυσος» τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
Η συζήτηση, η οποία αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, άνοιξε με ομιλία του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες της κρίσης για την αγορά, ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, όπως και στην ανάγκη στήριξής τους. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η στήριξη της τοπικής αγοράς στις εμπορικές ζώνες της Αγίας Παρασκευής αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής  Αρχής και αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως:
  • Μειώσεις 6% πέρυσι και 3% φέτος στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε όλα τα καταστήματα, 15% στα μικρά ως 60 τ.μ. και 50% στις νέες επιχειρήσεις για το 2016 καθώς και 30% στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Δράσεις για  προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς (ενημέρωση, υπαίθριες συναυλίες, φυλλάδια, πανό με το σύνθημα «Στηρίζουμε την τοπική αγορά – Προμηθευόμαστε από τα καταστήματα της πόλης μας» κ.ά.).
  • Διάθεση χώρου του Δήμου για τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΕΝΕΒΑΠ όπως και για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου της όπως και εκπροσώπησή της στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
  • Μέτρα αντιμετώπισης του «εμπορίου χωρίς φορολογική νομιμότητα» και ρυθμιστικές παρεμβάσεις περιορισμού των αυθαιρεσιών στις εμποροπανηγύρεις.
  • Εποπτεία (στο μέτρο που επιτρέπεται) της εκτέλεσης των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης Κοντόπευκου και έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών για τις ασφαλτοστρώσεις.
  • Παραχώρηση χώρου κεντρικής πλατείας στην ΕΝΕΒΑΠ στις γιορτές των Χριστουγέννων. Έγκαιρος και ιδιαίτερα αυξημένος εορταστικός φωτισμός και στολισμός στις πλατείες της πόλης και στους εμπορικούς άξονες.
  • Παρεμβάσεις του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής για τη βελτίωση της αστυνόμευσης στους εμπορικούς δρόμους όπου παρατηρούνται κρούσματα μικροκλοπών και «εμπορικές» δραστηριότητες.
  • Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γιαβάση τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που θα γίνεται μονίμως, αποδίδοντας έτσι χώρο στους πεζούς και τονώνοντας την εμπορική δραστηριότητα στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου