Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αποφάσεις του ΠΕΣΥ για κρίσιμα έργα υποδομής



Σειρά αποφάσεων που αφορούν σε κρίσιμα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικής προστασίας, διαχείρισης ομβρίων υδάτων, οδοποιίας, σχολικών και αθλητικών υποδομών) έλαβε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία δημάρχων (Καισαριανής, Ηλ. Σταμέλου, Ηρακλείου, Ν. Μπάμπαλου) καθώς και στελεχών Δημοτικών Αρχών.

Τα έργα αυτά στοχεύουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των δήμων της Αττικής, συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής, την υγεία και την περιουσία τους.

Αποφάσεις 11ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου (31.03.2016)

Συνεδρίασε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Οριστικού Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Καισαριανής», συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για το έργο «Βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης δύο παιδοτόπων στο Δήμο Καισαριανής» συνολικού προϋπολογισμού 189.545,69 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Καισαριανής για το έργο «Επισκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής», συνολικής δαπάνης 127.188,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

4. Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού για το έργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ)», συνολικού προϋπολογισμού 1.660.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κ. Σταυριανουδάκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας Δήμου Ηλιούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Ηλιούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 750.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.
Σημ.: για τα θέματα 5-6 παρέμβαση έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου Ηλιούπολης κ. Παναγιώταρης

7. Έγκριση όρων και σύναψης σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σύνταξη μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΑΡ. 19 ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 94.956,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

8. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο «Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αιγάλεω για την πιστοποίηση της καταλληλότητας τους – Δημοτικό Στάδιο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης"» συνολικού προϋπολογισμού 202.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Αθήνας Σπύρος Τζόκας εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

9. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΤΟΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 199.782,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη - Κρασοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

10. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού για την εκτέλεση του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: «Επισκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών Δήμου Κορυδαλλού», συνολικού προϋπολογισμού 189.992,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη - Κρασοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

11. Ορισμός νέου μέλους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη - Κρασοπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

12. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη μελέτη «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή των οδών Μελίνας Μερκούρη και Κηφισίας στο Ηράκλειο Αττικής μέσω της υπογειοποίησης των εν λόγω οδών» συνολικού προϋπολογισμού 615.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Μπάμπαλος και ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γεωργόπουλος, ενώ παρέστησαν και κάτοικοι της περιοχής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

13. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη μελέτη «Μελέτη τροποποίησης Λεωφόρου Ηρακλείου» συνολικού προϋπολογισμού 59.987,92 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

14. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ - ΒΙΠΑ» συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

15. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.746.600,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

16. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης έως του ποσού των 43.900,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συντήρηση - υποστήριξη του Πληροφοριακού Συστήματος Εφαρμογών Υποστηρικτικών Λειτουργιών της Περιφέρειας Αττικής για περίοδο ενός (1) έτους. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτης Αθανασιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

17. Έγκριση αιτημάτων πρόσληψης τακτικού προσωπικού για το έτος 2016 και έγκριση σχετικής πίστωσης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού σχεδιασμού Ελ. Τασούλη - Γεωργιάδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

18. Έγκριση πρόσληψης ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Αττικής και έγκριση σχετικής πίστωσης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού σχεδιασμού Ελ. Τασούλη - Γεωργιάδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

19. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 14.000,00 (πλέον Φ.Π.Α.) για την αγορά βιβλίων για τα σχολεία της α’βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την οδική ασφάλεια και την οικολογική μετακίνηση. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

20. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 5.500,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συνδιοργάνωση με την Επιστημονική ομάδα EDUCARTOON σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Σερρών, του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Χρήση του δρόμου. Είναι στο χέρι σου - Αύριο εγώ θα οδηγώ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

21. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 7.000,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συνδιοργάνωση με τον οργανισμό REACTION της Ενημερωτικής Εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας «Χρήση Κινητού Τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

22. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 11.500,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συνδιοργάνωση με τον εθελοντική ομάδα ΚΟΥΡΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ της εκστρατείας «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ - ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
σημ.: Στα θέματα 19,20,21 και 22 τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις O Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, Άρης Ζωγράφος και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Επαγγελματιών εκπαιδευτών οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Αθήνας Κοσμάς Κάντιας.

23. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Α.Λιόσια του Δήμου Φυλής, ημέρα Πέμπτη, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

24. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Α.Λιόσια Ζωφριά του Δήμου Φυλής, ημέρα Τετάρτη, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

25. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Ελευσίνας του Δήμου Ελευσίνας, ημέρα Δευτέρα, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

26. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Σπάτα του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, ημέρα Πέμπτη, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

27. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 45/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για προμήθειες της Περιφέρειας Αττικής έτους 2016». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου