Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ...

Επειδή η καραμέλα των επενδύσεων πάει σύννεφο όπως τα ψέματα που ακούμε καθημερινά παραθέτω κάποιες σκέψεις πρωτοετούς φοιτητή οικονομικής σχολής της χώρας....

Υπάρχουν δυο ειδών επενδύσεις οι δημόσιες και οι ιδιωτικές.

1.Δημόσιες επενδύσεις.

Για να γίνουν δημόσιες επενδύσεις και ως ετούτου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας χρειάζονται χρήματα....
Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια το χρήμα δεν μας ανήκει για να το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε και όπως πρέπει αλλά το δανειζόμαστε από την ΕΚΤ.
Για να γίνει οποιοδήποτε δημόσιο έργο στην χώρα πρέπει να πάρει την έγκριση των....εταίρων-δανειστών -θεσμών δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα...

2.Ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις.
Θέλουν χαμηλή φορολογία, θέλουν υποδομές (χωρίς δημόσια έργα δεν υπάρχουν) και το κυριότερο καταναλωτές οι οποίοι να έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν!

Όταν συνέχεια κόβεις από την κατανάλωση φτωχοποιώντας συνεχώς όλο και περισσότερους Έλληνες καταναλωτές όχι μόνο δεν βοηθάς τις επενδύσεις αλλά αντίθετα τις κονιορτοποιείς!!

Πρόσφατα έκλεισαν η Ηλεκτρονική, ο Μαρινόπουλος και χιλιάδες άλλοι ανώνυμοι επιχειρηματίες κυρίως λόγω έλλειψης πελατών με ρευστότητα και περίσσευμα.

Επίσης οι ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζονται και ένα υγιές τραπεζικό σύστημα για να στηριχτούν και να στηρίξουν!
Βλέπετε εσείς κανένα τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί?
Οι τράπεζες σήμερα είναι ιδιοκτησία της ΕΚΤ και εξυπηρετούν μόνο εισπρακτικούς σκοπούς...
Δεν υπάρχει πρόσβαση σε καμιά σχεδόν ελληνική επιχείρηση στις ελεγχόμενες από την ΕΚΤ και κατ’ επέκταση την ΕΕ και κατ’ επέκταση το Δ' Ραιχ .

Σε μια κοινωνία πτωχυμένη και ζαλισμένη από τα αλλεπάλληλα μνημόνια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα επενδύσει παρά μόνο επενδύσεις που δεν θα αποδώσουν ΤΙΠΟΤΑ ή σχεδόν τίποτα στα δημόσια ταμεία του κράτους..
Παραδείγματα όπως της COSCO η του Ελληνικού και άλλες δίνουν απλά την ψευδαίσθηση των αναπτυξιακών κινήσεων και τίποτα περισσότερο....
Όποιος ελέγχει φίλοι μου το χρήμα σε όλο του το φάσμα [εκτύπωση, διακίνηση] καθορίζει και την ανάπτυξη!!
Ευχαριστώντας τον πρωτοετή φοιτητή του ελληνικού οικονομικού πανεπιστημίου ας προβληματιστούμε για αυτές τις απλές αλλά τόσο μεγάλες αλήθειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου