Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Κώστα Αγγελή: "Βρήκαν θέμα να κάνουν αντιπολίτευση" είπε ο Δήμαρχος


Παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ) Χαλανδρίου έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και μια αυταρχική ρητορική εκ μέρους του Δημάρχου, έναντι της Αντιπολίτευσης.

Εφευρίσκει εχθρούς, ανακαλύπτει αντιπάλους, στοχοποιεί πολιτικές και γενικότερα δείχνει μια αχαρακτήριστη εμπάθεια σε όποιον δε συμφωνεί μαζί του. Λογικές του τύπου "βρήκαν θέμα να κάνουν αντιπολίτευση" είναι επιεικώς απαράδεκτες ειδικά στη συγκεκριμένη Αντιπολίτευση.

Με αφορμή τα θέματα της 3ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 11ης Φεβρουαρίου και ειδικότερα το θέμα 3 που αφορούσε την επιβολή συνδρομής σε μέλη των Κ.Α.Π.Η. με οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000€, για τη χρήση της πισίνας του Δήμου και τη μεγαλοθυμία της Διοίκησης να το μειώσει στο μισό, όπως και τα θέματα 11, 12, 13 που αφορούσαν απευθείας αναθέσεις για δημιουργία θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά, νέους και ενήλικες, καθώς και τη δημιουργία μουσικού εργαστηρίου μάθησης σύγχρονης κιθάρας σε μαθητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, η Διοίκηση μας βρήκε απέναντι.

Προσπαθήσαμε με επιχειρήματα να ανατρέψουμε την εισήγηση για τα Κ.Α.Π.Η., με αρωγούς κάποιους ηλικιωμένους συνδημότες μας που παρέστησαν και εξήγησαν κι αυτοί τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η έστω και μειωμένη συνδρομή, στο κολυμβητήριο. Λόγοι ηλικιακοί, λόγοι υγείας, λόγοι θεραπευτικοί, λόγοι ψυχολογίας, λόγοι επικοινωνίας, λόγοι κοινωνικοί, λόγοι σεβασμού στην τρίτη ηλικία επιβάλλουν τη δωρεάν χρήση της πισίνας, όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα. Αντί λοιπόν, μιας ουσιαστικής συζήτησης εισπράξαμε ταξικές κορώνες και άρνηση, καθώς η Διοίκηση "προστατεύει" έτσι τους άπορους δημότες της και επιβάλλει εισφορά στους "πλούσιους" συνταξιούχους. Δεν τους πέρασε από το μυαλό φαίνεται τι σημαίνει τρίτη ηλικία, ούτε φυσικά τους έχει ενημερώσει κανείς πως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για παράδειγμα, όταν οι ηλικιωμένοι σγοράζουν το μειωμένο τους εισητήριο δεν προσκομίζουν εκκαθαριστικό της εφορίας!

Σε ότι αφορά τώρα, τα θέματα 11, 12, 13 και τις αναθέσεις για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια. Κανείς δεν τους κατηγόρησε για τη σκοπιμότητα ίδρυσής τους. Το αντίθετο εισέπραξαν και τα εύσημα της Αντιπολίτευσης για την πρωτοβουλία τους. Πολύ απλά τους εξηγήσαμε πως για λόγους ισοπολιτείας θα έπρεπε τουλάχιστον, να απευθύνoυν μια πρόσκληση ενδιαφέροντος από το site του Δήμου και του Αετπουλείου για την πρόθεση της Διοίκησης. Στη συνέχεια το Πολιτιστικό μαζί με τον καθ'ύλην και κατ' ουσίαν (λόγω της επαγελματικής του ταυτότητας) Αντιδήμαρχο θα αξιολογούσαν τις προτάσεις και η επιλογή τους θα ψηφιζόταν ομόφωνα. Αντ' αυτού η μπάλα στην εξέδρα. "Να φέρουμε όλα τα βιογραφικά στο Δ.Σ.;", "Το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ πως έγινε η επιλογή των παραστάσεων;". Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Εμείς δε ζητήσαμε να έχουμε άποψη στο πρόσωπο τα πρόσωπα. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν Διαφάνεια και η επιλογή δική σας. Για να εισπράξουμε, εκτός μικροφώνου, αλλά αρκετά δυνατά ώστε να ακουστεί " Άφησε τους, αυτοί δε θέλουν να γίνεται τίποτε στην πόλη"

Συγχαρητήρια, αν αυτό καταλάβατε!
Ξέρετε, ο καιρός περνά γρήγορα.
Είστε τυχεροί, που έχετε τη συγκεκριμένη και εν συνόλω υπεύθυνη Αντιπολίτευση.
Προσπαθούμε από την πρώτη μέρα να είμαστε χρήσιμοι και συνενετικοί για το καλό της πόλης. Θυμηθείτε τη δική σας πορεία σαν αντιπολιτευόμενη παράταξη, με ένα διαρκές και διαχρονικό ΟΧΙ, σε κάθε πρόταση των παρελθόντων "αστικών" Διοικήσεων, που τόσο μέμφεστε.
Μη μας προκαλείτε συνέχεια, μην ψάχνετε να βρείτε σε εμάς αόρατους εχθρούς, μόνο και μόνο για να στηρίξετε το "επαναστατικό" σας αφήγημα, βάση του οποίου το Χαλάνδρι περίμενε αιώνες ολόκληρους να έρθετε εσείς να το σώσετε!!!


Κώστας Αγγελής
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012
Πρόεδρος Αετοπούλειου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *