Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



Την παραίτησή μου υπέβαλα εχθές - μετά από πολύ σκέψη - από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου.

Η υπηρεσιακή αναβάθμιση της αδελφής μου Ειρήνης Νταβία σε διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, της υπηρεσίας που κυρίως εποπτεύεται και ελέγχεται από την Οικονομική Επιτροπή στην οποία μετείχα με βάση την διαπαραταξιακή συμφωνία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθιστούσε την ελεγκτική μου λειτουργία στο όργανο "ανοικτή " σε κακοήθειες και δεν είχα κανένα λόγο να το επιτρέψω.

Δεν υπήρχε τίποτα παράνομο στο να συνεχίσω την λειτουργία μου στο όργανο και να κάνω την ελεγκτική δουλειά της αντιπολίτευσης, όπως εγώ θεωρώ σωστά.

Ο νόμος δεν προβλέπει ασυμβίβαστα σε τέτοιες περιπτώσεις και η αδελφή μου δεν είναι ο ακατονόμαστος, ούτε ο ακατονόμαστος είναι η αδελφή του.

Η πολιτική ευθιξία όμως είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ζήτημα και η πολιτική λειτουργία του κάθε θεσμικού παράγοντα υπόκεινται στην προσωπική του κλίμακα πολιτικής ηθικής, δεν επιβάλλεται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ.

Η πολιτική μου λειτουργία στην οικονομική επιτροπή από το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015 έγινε προβληματική, με βάση λοιπόν ΜΟΝΟ  ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ κλίμακα αξιών.

Ειδικά όταν με την διοίκηση του δήμου που εντέλει τις υπηρεσίες, άρα και την οικονομική, φέρει την πολιτική ευθύνη για τις εισηγήσεις και πράξεις της σε χωρίζει η ΑΒΥΣΣΟΣ που πλέον χωρίζει τις απόψεις μας από την σημερινή διοίκηση του δήμου και πρέπει να εντείνεις τον ελεγκτικό και αποκαλυπτικό σου ρόλο ως δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής έστω και μικρής δημοτικής παράταξης.

Όταν δημιουργήθηκε - όχι με δική μας ευθύνη - η άβυσσος μεταξύ ημών και της διοίκησης Ρούσσου.

Μια τεχνητή όξυνση που στόχο είχε να μην συζητήσει μαζί μας ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, αφού ήξερε ότι δεν θα συναινούσαμε ΠΟΤΕ  στην παράδοση της πόλης και των διαχρονικών στρατηγικών διακυβευμάτων της που άπτονται στον πολεοδομικό σχεδιασμό και θα ζητούσαμε να παλέψουμε μαζί, να συγκρουστούμε μαζί αν χρειαστεί, με τις δυνάμεις της αγοράς που του επιβάλλουν αυτά που βλέπει έκπληκτο το Χαλάνδρι και κυρίως η αριστερά του, να εφαρμόζονται από την διοίκηση Ρούσσου. Αυτά που ούτε η δεξιά ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η παραίτησή μου κατατέθηκε μετά από συνεννόηση με τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης - αυτές  της μείζονος αντιπολίτευσης, του Γ. Κουράση, του Γ. Θωμά και της Λούλας Καρατζά την οποία ενημέρωσα ότι πρέπει - με βάση την διαπαραταξιακή συμφωνία της αντιπολίτευσης να με αντικαταστήσει στις συνεδριάσεις του οργάνου.
Όφειλα να ενημερώσω πριν και να έχω την συναίνεσή τους, αφού η θέση στο όργανο ανήκει με βάση το νόμο στην αντιπολίτευση.

Η ενημέρωσή μου για τα θέματα και άρα η ενημέρωση των Χαλανδραίων δεν μπαίνει σε κρίση αν τηρηθεί η τάξη από την πλευρά της διοίκησης και συνεχίζει να μου αποστέλλει τον φάκελο των θεμάτων του οργάνου, ως οφείλει, και κάνει ήδη σε όλους τους επικεφαλής παρατάξεων.

Η αποχώρησή μου από το όργανο όχι μόνο δεν υποστείλει την σημαία της κριτικής μας και του ελεγκτικού μας ρόλου προς την διοίκηση Ρούσσου αλλά την απελευθερώνει και την ενισχύει.

Γι΄αυτό και παραιτήθηκα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Άγγελος Νταβίας

ΥΓ 1: Επειδή η λασπολογία είναι το μέσον πολιτικής παρέμβασης όλων των μετριοτήτων θυμίζω ότι την Ειρήνη Νταβία ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΑ ΕΓΩ - όπως λέγεται - στον δήμο, την διόρισε ως μετακλητή ο συχωρεμένος ο Πέρκιζας στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ εκεί μονιμοποιήθηκε και μετακινήθηκε πολύ αργότερα στο Χαλάνδρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου