Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΗΜΟ



Παναγιώτη Τζήμο,

Επειδή στην επιστολή σου αλλού αναφέρεσαι σε μένα στον ενικό και αλλού στον πληθυντικό, αναδεικνύοντας ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση, επειδή μιλάμε στον ενικό εδώ και τριάντα χρόνια χωρίς αυτό να έχει εκληφθεί ποτέ από τον ένα ως έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και επειδή εγώ είμαι ο ίδιος αυτά τα τριάντα χρόνια, δεν διαλέγω το κουστούμι που θα φορέσω κάθε φορά, ανάλογα με την συγκυρία θα σου αναφέρομαι στον ενικό όπως γίνεται χρόνια τώρα μεταξύ συντρόφων.

Άκου λοιπόν Παναγιώτη, μερικές αλήθειες από αυτές που ΕΜΑΣ μας αρέσουν, αλλά που πολλές φορές χάνονται, ξεθωριάζουν ή μπερδεύονται μέσα σε συγκυριακά προτάγματα.

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ από την φωτογραφία σου που έρχεται ακριβώς να επιβεβαιώσει την δική μου:
Αυτή του ΥΠΟΒΟΛΕΑ που σου υπαγορεύει αυτά που μου έλεγες στο τηλέφωνο.

ΞΕΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Υπονοείς κάτι για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ ή την έβαλες έτσι για πλάκα την φωτογραφία;
Ελπίζω να μην υπονοείς κάτι για την αξιοπρέπειά μου και να το διευκρινίσεις αυτό, αλλιώς αφήνεις ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ σκιά.
Μήπως έχουμε κανέναν λογαριασμό μεταξύ μας και δεν το θυμάμαι;

Πάντως σου θυμίζω ότι εγώ ΟΜΙΛΩ περί των δημοσίων θεμάτων και την διαχείριση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ βασιζόμενος ΑΚΡΙΒΩΣ στις δικές μου δυνάμεις, αυτές που με εκλέγουν ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ δια να ομιλώ και να καταθέτω την άποψή μου, χωρίς να ζητώ την άδεια κανενός.
 Αυτή την εξουσιοδότηση ξαναζήτησα άλλωστε από τους συνδημότες μου και παρά την αντίθετη άποψη που είχατε όσοι έχετε συνταχθεί υπό  τον Στάθη Ανδρεόπουλο, οι συνδημότες μου δεν μου αρνήθηκαν αυτή την εξουσιοδότηση, έστω και με μικρές δυνάμεις.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!

Πάμε τώρα στα αριθμημένα σχόλιά σου:

1. Αν κατάλαβα καλά δηλώνεις ότι άλλαξες άποψη από όσα μαζί λέγαμε περί της υποχρέωσης του δήμου να κάνει κυρίως και πρωτίστως ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και ότι τα σωματεία πρέπει να βρίσκουν τρόπο να αυτοχρηματοδοτούνται, οι παράγοντες να βάζουν και κανέναν  φράγκο από την τσέπη τους για να είναι παράγοντες και να μην τα περιμένουν όλα  από τον δήμο και την φορομπιξία στους δημότες και προσχωρείς - για να μην έχει ιδεοληψίες μάλλον - στην αντίληψη του Νίκου Πανταζή που κάποτε κατακεραύνωνες.
 Η νέα σου άποψη λοιπόν περί "σωματειακού αθλητισμού" συμπεραίνω ότι γίνεται η γνωστή χρόνια στον δήμο: "Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ που παράγουν αθλητικό έργο και αν περισσέψει καμιά ώρα στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους κάνουν και κανέναν πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού."
 Προσχώρησες στην άποψη "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ για τους δημοτικούς χώρους που χρησιμοποιούμε για να εισπράττουμε από τους δημότες,  παρά τις αποφάσεις του ΔΣ".
Δεν είναι κακό βέβαια να αλλάζεις άποψη, αλλά σου δηλώνω ότι εγώ παραμένω σταθερός σε όσα λέγαμε το 2002.
Μάλιστα κανένα βίωμα δεν μου έχει προστεθεί από τότε για να μεταβάλλω την άποψη αυτή.
Μόνο για να την ενισχύσω περαιτέρω.
Ας πούμε δεν είδα κανέναν "ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ βασιζόμενο στις δικές του δυνάμεις"  αθλητικό παράγοντα να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τον οικονομικό απολογισμό μιας ετήσιας χρήσης του για να δείξει στην κοινωνία που χρηματοδοτεί την δράση του σε χρήμα και είδος, ότι είναι ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ και δεν είναι ..... "ΔΕΘΕΛΟΝΤΗΣ".
 Επίσης ξανάκουσα πριν δυο τρία χρόνια από τον Πρόεδρο του  ΕΦΑΧ ακριβώς τα ίδια που άκουσα κάποτε από τον Πρόεδρο ενός νεοϊδρυθέντα τότε συλλόγου, του ΠΑΚ, για το πώς γίνεται το παιχνίδι.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, λέει ο ποιητής.

2. Μια συζήτηση για το τι προάγει τον δημόσιο διάλογο, ποια θα έπρεπε να είναι η θεματολογία του και με ποιους  τρόπους θα αναδειχθούν για να ανατραπούν παθογένειες που κρατούν αιχμάλωτη την κοινωνία - ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - κατά την γνώμη μου θα ήταν πολύ χρήσιμη. Και δεν είναι βεβαίως ένα θέμα στο οποίο κανείς μπορεί να θεωρήσει ότι κατέχει την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Οπότε σεβαστή η άποψή σου αλλά έχω και την δική μου.

3. Συμφωνώ στα περί υπομονής να ακούσεις τον άλλο.
Στον εαυτό σου τα λες;
Διότι αφού εσύ επέλεξες να δημοσιοποιήσεις και άλλο μέρος της συνομιλίας μας και μάλιστα επώνυμα, θα σου θυμίσω ότι ΕΣΥ ΔΙΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ και έκλεισες το τηλέφωνο όταν δεν σου άρεσαν αυτά που άκουγες περί του θέματος και του τρόπου λειτουργίας σας.

4. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ "λογοκρισία" λοιπόν Παναγιώτη, αν και πίστευα ότι σε έναν δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στην ελευθερία του τύπου αυτό θα ήταν αχρείαστο:
Λογοκρισία είναι να δηλώνεις ΕΣΥ ότι δεν στέλνεις τα δελτία τύπου στην ΠΛΑΤΕΙΑ - που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ό,τι της στέλνουν  και αν χρειαστεί απαντάει - γιατί οι απόψεις που διατυπώνω ως δημοτικός σύμβουλος επί του θέματος των αθλητικών σωματείων δεν είναι αυτή που ΕΣΥ θα ήθελες.
Αν δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτή η πρακτική εμπεριέχει ΧΥΔΑΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ και αναδεικνύει σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα και μάλιστα από παράγοντες που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά της πόλης μας σε δημόσιους χώρους ρε Παναγιώτη, δεν έχω να σου πω τίποτα παραπάνω.
Είμαι σίγουρος πάντως ότι όταν θα ξανασκεφτείς τι παραδέχτηκες θα κατανοήσεις ότι ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.

5. Δεν μου ανέφερες ότι η τηλεφωνική μας επικοινωνία είχε "θεσμικό υπόβαθρο". Αυτά τα λες τώρα.
Εγώ νόμιζα ότι μιλάγαμε φιλικά και ελεύθερα.
Σε όσα λες επί του θέματος του νερού έχεις ατυχήσει πανηγυρικά διότι για το θέμα τοποθετήθηκα δημόσια την ίδια ημέρα που ο Νίκος Πανταζής ενημέρωσε του δημοτικούς συμβούλους.
Αν δεν το έχεις δει ΙΔΟΥ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βλέπεις δεν περιμένω την γραμμή εγώ. Έχω γρήγορα αντανακλαστικά γιατί κάνω ό,τι ακριβώς πιστεύω.
Άκου Παναγιώτη: Καταλαβαίνω την ανάγκη μερικών μερικών να βρουν τρόπο να  "τσουβαλιάσουν' την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο υπό την ηγεσία τους αλλά δεν θα πάρω.
 ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ.

6. Πραγματικά δεν θυμάμαι τι έγινε τον Απρίλιο του 2014, δεν θυμάμαι αν είχε έρθει email αν έφτασε, αν δεν έφτασε, αν έγινε λάθος ή αν το ξέχασα να το ανεβάσω. Ξέρουν ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν κόβει δελτία τύπου αν της τα στέλνουν.
Μην εκτίθεσαι έτσι ρε Παναγιώτη με τέτοιου είδους επιχειρήματα.

7. Ναι καλά όλα αυτά τα ηρωικά, αλλά εσύ παραδέχτηκες ότι δεν στέλνεις στην ΠΛΑΤΕΙΑ τα δελτία τύπου του φορέα σου. Άρα ό,τι λες εδώ αυτοαναιρείται. Σε καλώ λοιπόν να διακόψεις αυτή την πρακτική που δεν συνάδει με το δημοκρατικό σου ήθος και να μην παρασύρεσαι.

8. Καθόλου αντιφατική. Εσύ άλλωστε άλλαξες απόψεις. Γιατί πάντα να θυμάσαι ότι δεν τα βάζω με πρόσωπα, τα βάζω με απόψεις και αντιλήψεις που εκφράζουν επί ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
Προσωπικά με ΄σους έχω - και είναι ελάχιστοι - το ξέρουν.
Και προσωπικά προερχόμενα από την πολιτική έχω μόνο με όσους ενέπλεξαν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ με την δουλειά μου ή την οικογένειά μου. 
 Ως πρόσωπο άλλωστε εξακολουθώ να σε υπολήπτομαι και να μην ξεχνώ ότι υπήρξαμε συνεργάτες όταν οι απόψεις μας ήταν κοινές. Καμία προσωπική αιχμή από τον Νταβία για τον Τζήμο. Μόνο έντονες πολιτικές διαφωνίες για επιλογές του.
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ και να θυμάσαι αυτό που ξέρεις ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ.

9. Επειδή αυτό ακριβώς πίστευα για σένα μου κάνουν εντύπωση οι μετατοπίσεις σου. Ίσως είναι προϊόντα της κρίσης.

10. Πιστεύω ότι θα τα σκεφτείς αυτά μετά την απάντησή μου και θα κατανοήσεις ότι αυτό που αναδείχτηκε από την συζήτησή μας, την συζήτηση που διέκοψες βίαια ακριβώς όταν σου επισήμανα ότι αυτό που αναδείχθηκε από την τοποθέτησή σου μυρίζει εκβιασμό, ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ - γνωστή σε εμένα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Χαίρομαι που επιβεβαιώθηκες λοιπόν για τις πολιτικές επιλογές σου τα τελευταία χρόνια.

Αν δεν δικαιώθηκαν και τόσο όμως κάποια στιγμή θα ξανακουβεντιάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου