Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: "ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ".


ΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ - ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΝΟΙΚΙΑ
Εχθές μέσα στην θάλασσα είχα μια κουβέντα με παρέα Χαλανδράιων που μένουν τα καλοκαίρια στο Μάτι - όχι ψηφοφόρων μου, αυτοί δεν έχουν απορίες πλέον, από τους άλλους, που δεν έχουν πειστεί αλλά ρωτάνε όλο απορία - για τον δήμο.
Το ερώτημά τους ήταν σχετικό με το σκάνδαλο της μη ανέγερσης δημαρχείου.

"Ρε Άγγελε είναι δυνατόν να μην θέλουν να χτίσουν το δημαρχείο ενώ όλα είναι έτοιμα και υπάρχουν τα λεφτά;" "Αυτό δεν το καταλαβαίνουμε, καλά όσο δεν υπήρχαν τα λεφτά" με ρώτησαν ενώ κολυμπούσαμε.

Βλέπεις το "δεν υπάρχουν λεφτά" είναι καλό άλλοθι για να μην κάνουν οι αυτοδιοικητικοί υπάλληλοι, αυτό που δεν τους αφήνουν να κάνουν τα αφεντικά τους - κομματικά ή χρηματοδότες - που έχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα και θέλουν να πληρώνεις ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, τα νοίκια στους εκλεκτούς τους ιδιοκτήτες για να έχουν λεφτά να χρηματοδοτούν τους δικούς τους αυτοδιοικητικούς.

Και όταν φεύγει από την μέση το επιχείρημα "δεν έχει ο δήμος λεφτά", γιατί έχει 18 μύρια κασαδούρα στην τράπεζα και τα αφεντικά τους,  τους λένε ότι πρέπει να τα δώσουν αυτά εκεί που θέλουν αυτοί και όχι στις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των δημοτών - να αγοράσουν ας πούμε την δημόσια γη από το δημόσιο, με δημόσιο χρήμα και να μην απαλλοτριώσουν το Δουζένη γιατί πρέπει να αγοράσουν το Μάρκου - τότε το σύστημα κομπλάρει.

Και αναγκάζονται να λενε ΒΛΑΚΕΙΕΣ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή να απειλούν με μηνύσεις τους πολιτικούς τους αντιπάλους που ομιλούν και δεν είναι αρκούντος "σοβαροί" σαν εκείνους τους πολιτικούς αντιπάλους τους που τους έχουν περάσει χαλκά από την μύτη.

Και τότε ακόμα και αυτοί που δεν τον ψήφισαν τον τρελό γιατί δεν είχαν πειστεί και νόμιζαν ότι έλεγε τρέλες αντιλαμβάνονται ότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΕΛΙΚΑ και τόσο ΤΡΕΛΕΣ και τον ρωτάνε γεμάτοι απορία.

Μόνο τα μισθώματα για το Κεντρικό Δημαρχείο (σήμερα 10900 τον μήνα), το κτίριο της τεχνικής υπηρεσίας (9000 τον μήνα)  και το Παντοκοροϊδείο (σήμερα 5000 τον μήνα) σου κοστίζουν ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ καμιά  300άρα χιλιάρικα τον χρόνο.
Χωρίς κάτι ψιλά νοίκια γύρω γύρω (ΚΑΠΗ, αποθήκη Κάτω Χαλανδρίου κλπ) που δεν τα βάζω μέσα στον λογαριασμό, γιατί αυτά χρειάζονται άσχετα από το δημαρχείο (πχ ΚΑΠΗ) είτε τα βάζω στον λογαριασμό για την άλλη επένδυση που δεν κάνουν ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (αποθήκες).

Παλιότερα - επί Αεικίνητου - ήταν παραπάνω τα νοίκια - ΣΚΕΨΟΥ. Έφτανε τα 450 χιλιάρικα τον χρόνο.

Για πλάκα βγαίνουν με αυτά τα λεφτά - ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΟΧΙ ΑΛΛΑ - τα τοκοχρεωλύσια για ένα 15ετές δάνειο 4 - 5 μυρίων που χριεάζεται για την ανέγερση του δημαρχείου ΒΑΡΙΑ - ΒΑΡΙΑ (λιγότερα υπολογίζαμε παλιά - 3,5 μύρια - αλλά είμαι large .... ).

Δηλαδή αν το είχε πάρει ο δήμος το δάνειο το 2000, τώρα θα το είχε εξοφλήσει!

Και μιλάω για λύση χρηματοδότησης, χωρίς να βάλει ο δήμος λεφτά από.... τα έτοιμα ή να αναζητήσει σοβαρές και συμφέρουσες ιδιωτικές επενδυτικές προτάσεις, αν προκύψουν για συζήτηση.

Μόνο με τα λεφτά ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ με την υπερφορολόγησή σου  και είναι πολλά. ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ! Από 15 έως 18 (ανεβοκατεβαίνει ο λογαριασμός στην τράπεζα).

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ!
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ή ΣΔΙΤ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και ΧΩΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και περισσεύον και για το Δουζένη!!!

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ! ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ!

Με πρόχειρους υπολογισμούς ο δήμος - αν κάνει αυτές τις επενδύσεις και αρχίσουν να λειτουργούν, θα εξοικονομεί τα λεφτά για την ανέγερση πάνω του ενός παιδικού σταθμού τον χρόνο, έτσι;

Κάθε χρόνος που περνάει χάνει η πόλη  .... έναν παιδικό σταθμό τουλάχιστον.

Και γιατί μετράω τα κέρδη από τις προτεινόμενες επενδύσεις με μονάδα μέτρησής τον  "παιδικό σταθμό; (Βλαχοχαλανδρέικο Σύστημα Μονάδων - ποιο MKSΑ τώρα!)

Γιατί θα ανεβάσω αμέσως από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου την τοποθέτηση ενός συναδέλφου δημοτικού συμβουλίου της πλειοψηφίας, απλό δημοτικό σύμβουλο όχι διοικητικό, του δήμου, που είναι εκ των σοβαροτέρων συμβούλων της πλειοψηφίας, δεν είναι γίδι, το παλεύει να καταθέσει άποψη (από τους ελάχιστους) αλλά εδώ μάλλον ατύχησε, οπότε για μία φορά θα "τον προστατέψουμε" και δεν θα βάλουμε το όνομά του στην σέντρα.

Δείτε όμως την άποψη που εξέφρασε στο ΔΣ που αποδεικνύει ότι η απόφαση των ΣΥΡΙΖΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ έχει ληφθεί:  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΟΚ!

Αντιγράφουμε την τοποθέτησή του από τα πρακτικά του Δ.Σ. (12η έκτακτη Συνεδρίαση - 29 Ιουνίιου 2016)


ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ:
"Θέλω να πω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι σε σχέση με αυτά που λέγονται ΕΣΠΑ ή κατευθύνσεις γενικώς οργάνωσης παιδείας κ.λπ., εμείς εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και γενικώς ένας Δήμος δεν μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί και θα είναι πάντα υπό, αναφορικά με κάποια άλλη, ανώτερη πολιτική, δηλαδή με την πολιτική της κυβέρνησης.

Συνεπώς, για κάτι τέτοια ζητήματα, θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση εδώ, να ξέρουμε πώς κάθε φορά θα κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ως Διοίκηση.

Και ασφαλώς, να κάνουμε τις διαμαρτυρίες μας κατά μιας κυβέρνησης, η οποία αυτή τη στιγμή εφαρμόζει μνημόνιο, δεν αμφισβητεί τίποτα, δεν αμφισβητεί ακόμα και τη λογική των ΕΣΠΑ. Εάν θέλετε να βάλουμε ψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης, είμαι διαθέσιμος. Το δεύτερο στοιχείο είναι το εξής. Στο μέλλον, και αυτό είναι μια δήλωση, μια δέσμευση, 1.5, 2, 3 εκατομμύρια, εφόσον υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου, προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου να γίνουν Δημαρχεία ή κάτι άλλο.

Προσωπικά, μ’ ενδιαφέρει να γίνουν δημοτικοί σταθμοί, από δω μπορούμε να πάρουμε την απόφαση. Ήδη έχουμε δεσμεύσει 1,5 εκατομμύριο για το (νόμπελ), το οποίο θα χρειαστεί άλλα τόσα για να γίνει κτίριο. Απ’ ό,τι λέει η πιάτσα. Αυτά τα 3 εκατομμύρια θα μπορούσαμε να τα δώσουμε σε παιδικούς σταθμούς.

Προσωπικά, αυτό νομίζω, δήλωση και για το μέλλον και μια δέσμευση, μια ηθική και πολιτική δέσμευση, ότι εγώ προσωπικά τέτοια ποσά για τέτοια κτίρια, όταν υπάρχουν προτεραιότητες άλλες, όπως η παιδεία, δεν θα ακολουθήσω. "


Ευχαριστώ.

Παρεμβαίνει ο Νίκος Πανταζής:


"Μόνο μία παρατήρηση, σε αυτά που είπε ο κύριος ......... Είναι προτιμότερο να δίνουμε 400.000 ευρώ το χρόνο για ενοίκια; Αυτά δεν είναι λεφτά που θα μπορούσαν να πάνε στις ανάγκες αυτές"

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ:


"Για μένα είναι προτιμότερο να δίνουμε 400.000 ευρώ στο ενοίκιο, δύο ενοίκια για δύο κτίρια. Καθ’ ότι, είμαστε στο εμπόριο, έχουμε ρίξει τα ενοίκια των μαγαζιών μας και ρίχνονται και τα ενοίκια των κτιρίων, κατά τη γνώμη μου.
Εφόσον μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες όπως οι παιδικοί σταθμοί, για μένα προσωπικά είναι καλύτερο να δίνουμε 200.000 ευρώ για ενοίκιο Δημαρχείου."


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 
Δεν θα κάνουν δημαρχείο πάλι, ούτε αυτή την δημαρχιακή περίοδο!
Πείστηκαν από τους .... καθοδηγητές τους οι της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Το τοπικό "σύστημα" είχε εκφραστεί προεκλογικά πεντακάθαρα κατά της ανέγερσης δημαρχείου  - σε συνεντεύξεις των Λαδόπουλου και Ανδρεόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή με δημοσιογράφο που έπαιρνε συνεντεύξεις .... τον "δημοσιογράφο" Αηβαλιώτη 
(κατωΧαλανδραίο πρώην βουλευτή του Καρατζαφέρη, "συντρόφου" του Άδωνη) θυμίζουμε.

Ο Αεικίνητος κρυβόταν, όπως πάντα για να μαζεύει κουκιά από παντού.

Ο Γιάννης Λαδόπουλος όμως ήταν καθαρός: "Το δημαρχείο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την πόλη" είχε πει (και μετά ο Νίκος Παντζής - που την λέει στο παραπάνω απόσπασμα στον συνάδελφο σύμβουλο - πήγε μαζί του, στο ψηφοδέλτιό του. Ποιο δημαρχείο τώρα .... )

Ενώ να θυμίσουμε και το χάιλάιτ που  ο Αϊβαλιώτης είχε πάρει την βίτσα και απειλούσε τον Στάθη ότι θα του ρίξει τρεις στον κώλο, αν δεν είναι καλό παιδί όταν γίνει δήμαρχος - που τον στηρίζει και ο Αηβαλιώτης - και αρχίσει και αυτός να ζητάει ¨δημαρχεία και πολυτέλειες",

Αυτά για όποιον  έχει μνήμη χρυσόψαρου και ξέχασε, αλλά για να καταλάβει τα παιχνίδια και ο νέος αναγνώστης μου ή αυτός που ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Καμία έκπληξη βέβαια για εμάς, απλά κάποιοι δεν κατάλαβαν ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΑΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ του προεκλογικού μας προγράμματος" και ο χαρακτηρισμός "ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" που προεκλογικά είχαμε αποδώσει στη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Μα αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε.

Με τις απόψεις ΜΑΣ δεν ήθελε να έχει διάλογο ο Συμεών και τις χαρακτήριζαν "φιλελεύθερες".
ΠΟΙΟΙ;;;

Εκείνοι που είναι ουσιαστικά εναντίον των δημόσιων επενδύσεων έλεγαν εμάς νεοφιλελεύθερους!!!!


Χαίρεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου