Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Απέδωσε μόνος του δικαιοσύνη ο δήμαρχος Χαλανδρίου...





Το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου (ΠΑΚΧ) είναι ένα αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1993 και έχει σημαντικές αθλητικές επιτυχίες να επιδείξει, κυρίως στην άρση βαρών (μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς αγώνες).

Το 1994, το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, παραχώρησε νόμιμα στο ΠΑΚΧ τη χρήση (όχι βεβαίως την κυριότητα) ενός χώρου κάτω από την κερκίδα του αθλητικού κέντρου «Αποστολοπούλου», στην οδό Μυκόνου 19 στο Χαλάνδρι, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί κυρίως ως προπονητήριο της άρσης βαρών.

Μετά από 22 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ο Δήμος Χαλανδρίου κοινοποίησε στο ΠΑΚΧ πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και του ζήτησε να αποχωρήσει, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2017, από τον αθλητικό χώρο που του είχε παραχωρήσει νόμιμα κατά χρήση για την ανάπτυξη των κοινωφελών ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων του, με την αιτιολογία, μεταξύ άλλων, ότι είχε καταλάβει …αυθαίρετα τον χώρο.

Δεν… γνώριζε δηλαδή ο Δήμος ότι είχε παραχωρήσει τη χρήση του χώρου αυτού στο ΠΑΚΧ!!

Το ΠΑΚΧ άσκησε ανακοπή κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, ισχυριζόμενο αληθώς το αυτονόητο:

Ότι δεν έχει καταλάβει αυθαίρετα τον χώρο.

Η ανακοπή συζητήθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, στις 11 Ιανουαρίου 2017, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και ενώ αναμένεται σύντομα η έκδοση απόφασης, σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουρίου 2017 ο Δήμος Χαλανδρίου έσπασε τα λουκέτα και άλλαξε τις κλειδαριές στον χώρο κάτω από την κερκίδα και απέβαλε, με δικαστικό επιμελητή, το αθλητικό σωματείο από αυτόν, απαγορεύοντας την είσοδο και κλειδώνοντας μέσα ακόμα και τα δελτία των αθλητών του που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σωματείο στις 5 Δεκεμβρίου 2016 προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Νόμου 3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναμένεται και εδώ η έκδοση της απόφασης.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΚΧ κ. Παναγιώτης Τζήμος (τηλ. 6977827630), που είναι η «ψυχή» του σωματείου, πρώην αθλητής και διεθνής διαιτητής της άρσης βαρών, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του νευρικού του συστήματος και είναι ΑΜΕΑ σε ποσοστό 90%!

Κατοικεί δίπλα στο αθλητικό κέντρο και τυχόν «μετακόμιση» του προπονητηρίου του ΠΑΚΧ, θα είναι απαγορευτική για τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων του σωματείου.

Αυτά όμως δεν πτοούν τον δήμαρχο Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σέργιο Γκάκα, που εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της νομιμότητας και της αλληλεγγύης!

Από τις 29 Δεκεμβρίου 2016 το ΠΑΚΧ έχει στείλει ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών, στον υφυπουργό Αθλητισμού (και στον δήμαρχο Χαλανδρίου), με το εξής περιεχόμενο (εδώ αναρτημένη ως καταγγελία στο aftodioikisi.gr):
http://www.aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/katangelia-o-dimos-xalandriou-xespitonei-athlitiko-somateio-amea/

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:

http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=5838

http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=5847




ΣΧΟΛΙΟ: 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!!


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΠΕΝΝΤΙ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου