Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΩΡΡΟΣ: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΔΟΣ Ν. ΚΑΡΕΛΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


  • Την ώρα που η περιοχή της πόλης μας που εγκαταστάθηκαν μετά τον  συνωστισμό" του 1922, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες,  ο από τότε αποκαλούμενος "ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ  - ΝΕΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ"  εξαφανίζεται από τον χάρτη - με το νέο ΓΠΣ - και μετονομάζεται σε ΣΩΡΡΟ για να διασφαλιστεί η πολεοδομική συνέχεια του παρακηφίσιου μετώπου του Χαλανδρίου με αυτό του Αμαρουσίου, εκείνου με τα γνωστά μεγάλα γυάλινα κτίρια,
  • Την ώρα που για την Ριζάρειο ανοίγει επιτηδευμένα ο δρόμος της τσιμεντοποίησης με την ίδρυση Εκκλησιαστικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, στο οποίο ήδη συγκεντρώνονται ρουσφετολογικά τα τέκνα της τοπικής ελίτ των προθύμων - υπάκουων,  να "στηρίξουν" το σχέδιο,  την ώρα που τα γειτονικά δημόσια σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης και αναγορεύονται σε  "κακόφημα σχολεία" από τα τσατσιά που υποτίθεται ότι τα υπηρετούν.
  • Την ώρα που η διοίκηση του δήμου έχει "αμελήσει" να τιμήσει τον εκλιπόντα - επί πάνω από 30 χρόνια - εκλεγμένο εκπρόσωπο των μικρασιατών του - πάλαι ποτέ - Συνοικισμού Χαλανδρίουμ αντιδήμαρχο  Νίκο Κεχαγιόκλου αλλά και τον άλλο "ιστορικό" εκλιπόντα, εκπρόσωπο των Μικρασιατών Βαγγέλη Τσακιρίδη.
  • Την ώρα που η περιοχή που μετά από μια γενιά κανείς δεν θα μνημονεύει ως ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, μετατρέπεται ραγδαία, στο πρώτο σε γειτνίαση άρα και πρώτο σε εξυπηρέτησή της μπαρούπολης  , χώρο αμιγούς παρκαρίσματος, χωρίς κανένα μέτρο αποτροπής των διαθέσεων της αγορά, χωρίς σχεδιασμό ενός έργου υποδομής - αποτροπής των με μαθηματική βεβαιότητα πολεοδομικών εξελίξεων 
εχθές το δημοτικό συμβούλιο μετονόμασε έναν τοπικό δρόμο, την οδό Ν. Καρελλά σε "οδό Μικρασιατών Προσφύγων" υπό τις πανηγυρικές ιαχές και το γλύψιμο στον μεγάλο Συμεών Ρούσσο και την αυλή του, μικρόνοων ή στημένων,  που πιστεύουν ότι η παραχάραξη της τοπικής ιστορίας με την υποβάθμιση των συμβόλων της μνήμης - Η ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ δηλαδή από Πολεοδομική Ενότητα σε .... δρομάκι της αναφοράς στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, αποτελούν ΤΙΜΗ για τους ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ και όχι ΝΤΡΟΠΗ για το σύνολο της πόλης και την συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.
Δεν φταίτε εσείς, Φταίει η σιωπηλή ανοχή των πολλών μη ακραίων Χαλανδράιων σε όσα γίνονται.
Και η ένοχη σιωπή των μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Δηλαδή των ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ των σχεδίων που υλοποιεί ο Συμεών και η αυλή του.

Τίποτα καινούργιο στο παιχνίδι που παίζεται.
Πάντα οι ακραίοι θεωρούσαν ότι διατηρούν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, της αγάπης για την πατρίδα, του σεβασμού  στο περιβάλλον και της προστασίας της ιστορίας.

Αυτό που δυσκολεύονται να κάνουν οι ακραίοι είναι Η ΣΥΝΘΕΣΗ και Η ΣΥΝΟΧΗ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ του δημόσιου διαλόγου  ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ σε οτιδήποτε άλλο από "ΠΑΡΚΟ Ν. ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ" θα μας βρει ΜΕΤΩΠΙΚΑ αντίθετους και η αντίθεσή μας δεν θα μείνει μόνο στην απουσία από την συνεδρίαση για την αποφυγή της καταψήφισης μιας μετονομασίας.

Όπως αντίθετους θα μας βρει ΕΠΙΣΗΜΑ κατά την συζήτηση του ΓΠΣ η απαλοιφή του τοπωνυμίου ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΌΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ από τον πολεοδομικό χάρτη της πόλης.

Όσοι ψήφισαν εχθές τη μετονομασία στο δρομάκι σε αντικατάσταση της πολεοδομικής ενότητας, στηρίζουν το νέο ΓΠΣ και τις στρατηγικές επιλογές του.

Και για να τις "περάσουν" χωρίς απώλειες και να κοιμίσουν τους ιθαγενείς,  μοιράζουν αντιδωράκια ήσσονος σημασίας .
Κεχρί ταϊζουν, για να κράζουν πιο δυνατά τα παπαγαλάκια τους.

Καμία έκπληξη

Για ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ σε έχουν, για ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ σε μετράνε Χαλανδραίε από όπου και αν κρατάει η σκούφια σου.

ΥΓ: Είχα αποχωρήσει ήδη από το δημοτικό συμβούλιο με έναν δυνατό πονοκέφαλο και το έκανα  την ώρα ακριβώς που δεν ήθελα να συμμετέχω στο "ρουσφέτι" σε μία κατηγορία δανειοληπτών που θεωρούνται μάλλον  "πιο ίσοι" από τους άλλους.

Αλλά επειδή εδώ δεν φοβόμαστε να πούμε την άποψή μας και να κριθούμε γι' αυτή, αν ήμουν εκεί βεβαίως δεν θα συμμετείχα στην εξαπάτηση των συνδημοτών μου στον ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ.

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΊΖΟΝΑ.
Με τις ελάχιστες δυνάμεις αποκάλυψης και αντίστασης που διαθέτω.

Οπότε η απόπειρα απαξίωσης των δύο  ονοματιζόμενων "κακών",  (αν και βεβαίως και ομιλώ μόνο για τον εαυτό μου, δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλο, αλλά σε δύο γίνεται αναφορά στην "σάλια - μύξες" "πανηγυρική" ανακοίνωση που κυκλοφορεί)  επειδή αρνηθήκαμε υπερψήφιση  και αυτό επιχειρούν να το μεταφράσουν - κάνοντας δίκες προθέσεων -  ως άρνηση  να τιμήσουμε τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες με την ψήφο μας στην μετονομασία του δρόμου, επιστρέφεται ως απαράδεκτη και εμπεριέχουσα έρποντα φασισμό.

ΟΙ ΜΗ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΣΠΊΛΩΣΗΣ  από  επαγγελματίες της πατριδοκαπηλίας και της ιστοριοκάπηλί.ας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου