Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ


Οι συμβασιούχοι είναι σκλάβοι του διεφθαρμένου, ανήθικου, πελατειακού πολιτικού συστήματος, το οποίο επιχειρεί να βγει από την γωνία που το έθεσε η λαϊκή οργή και αγανάκτηση για  την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα.
Και ελπίζει τώρα να αναπαραχθεί.
Λούφαξε για ένα διάστημα και τώρα ξεκινάει την αντεπίθεσή του.

Έχει σύμμαχό του την οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να διοριστεί ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.

Η αντίληψη του κράτους λάφυρο δεν έχει χρώμα ούτε ιδεολογία στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.
Και πώς να έχει όταν  οι εξ ορισμού  - υποτίθεται -  ιδεολογικοί υπερασπιστές του δημόσιου χώρου και της συλλογικότερης κοινωνικής οργάνωσης,  θέλουν "το δημόσιο" για πάρτη τους, δηλαδή το μετατρέπουν σε ιδιωτικό, δικαιώνοντας τους εξ ορισμού οπαδούς της ατομικότητας, δηλαδή τους συντηρητικούς.
Δεξιοί τε και αριστεροί, πασόκοι και ακροδεξιοί απόγονοι των κατσαπλιάδων το ίδιο όραμα έχουν για το δημόσια της πατρίδας τους.
ΝΑ ΤΟ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ και να το ΙΔΙΩΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

Όχι να το υπηρετήσουν, να το ενισχύσουν για να μας υπηρετήσει αυτό όλους ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ όπως θεωρητικά υπερασπιζόμαστε όσοι δηλώνουμε σοσιαλιστές.

Αυτοί οι τύποι λοιπόν που δηλώνουν αριστεροκάτι (πολύ, λίγο, κάργα, κέντρο α κλπ αριστερά) αλλά δεν υπερασπίζονται την εξυγίανση του δημοσίου και την ενίσχυση των υπηρεσιών που πρέπει να μας προσφέρει στους συμπολίτες τους αλλά το αντιμετωπίζουν ως ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι, το καλύτερο άλλοθι των νεοφιλελέδων.

Διότι ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ βεβαίως δεν μπορεί να το υπερασπιστεί ΚΑΝΕΙΣ που δεν έχει - στενό, προσωπικό, άμεσα μετρήσιμο στην τσέπη του -όφελος από αυτό.

Άρα συνειδητά ή ασυνείδητα πυροδοτούν μια αντίθεση στην κοινωνία ΠΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΔΕΝ  ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ως χώρο, ως συλλογικό υποκείμενο,ως αντίληψη κοινωνικής οργάνωσης)  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ, αλλά  "βολεύει" συγκυριακά, πρόσκαιρα, στενά,  τους ηλίθιους εκ των λειτουργών του που τους οδηγεί να χάνουν την υποστήριξη των πολιτών και οδηγεί οι πολλοί να βρίζουμε το δημόσιο και τα οικόσιτά του και οι περισσότεροι εξ ημών να καταλήγουν να ζητούν τον περιορισμό του, την ώρα που εμείς οι λίγοι που δεν το κάνουμε γινόμαστε γραφικοί!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

  • Όσοι  υπερασπίζονται ότι το δημόσιο πρέπει να αναπαράγεται και να συνεχίζει να τροφοδοτείται με τον παραδοσιακό, διεφθαρμένο, καταστροφικό, ανήθικο - άδικο για όσους δεν έχουν εντός της υπηρεσίας την μαμά τους - τρόπο,  
  •  με διαδικασίες επιλογών  προσωπικού ή συνεργατών  "από το παράθυρο"  ή με προτίμηση στους υποδεικνυόμενους από τους εντός του κόλπου πολιτικούς και υπηρεσιακούς της νομής (συμβασιούχοι, ψευτοεθελοντές, κοινωνική εργασία, αναθέσεις, ηχολήπτες κλπ) 
  •  επιχειρούν να τελειώσουν οριστικά με το ΑΣΕΠ, τη μόνιμη εργασία της αξιοπρέπειας, την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την πρόσβαση όλων των πολιτών σε θέσεις και εργασίες, 
  • τις πολιτικές αναβάθμισης των παρεχομένων δημόσιων υπηρεσιών, τις μεταρρυθμίσεις,  για να αποφύγουν να δουλέψουν και λίγο, να γίνουν παραγωγικοί αντί να έχουν εξαρτημένους σκλάβους συμβασιούχους - ουσιαστικά εργάζονται για να μην γίνουν ποτέ ανταγωνιστικές οι υπηρεσίες του δημοσίου για τον πολίτη ΑΡΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των υπηρεσιών, οδηγούν τον πολίτη να θεωρεί ότι αυτή είναι η μόνη του ελπίδα για να απολαύσει τις υπηρεσίες που πληρώνει, όταν τον χαρατσώνουν και που τις δικαιούται.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ότι αυτές τις - υποτίθεται - "προοδευτικές" απόψεις πριμοδοτεί στον συνδικαλισμό η δεξιά και ανέχεται ο νεοφιλελευθερισμός.
Τις χρειάζεται  μέχρι να είναι ώριμες οι συνθήκες να κάνουν αυτό που πιστεύουν και γι΄αυτό καραδοκούν: ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (πχ νομικά πρόσωπα δήμου Χαλανδρίου) και να καλέσουν ιδιώτες. (Μην ακούτε το αφήγημα περί κοψίματος άχρηστου δημοσίου. Αυτό το λέμε εμείς. Πότε οι νεοφιλέλεδες έκοψαν ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; Ας μου πείτε ένα παράδειγμα. Αφού γι΄αυτό το ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ότι τα βρίσκουν οι νεοφιλελέδες, οι σοσιαλφιλελέδες  με τους αναρχικούς αντικρατιστές με αυτό το πλαίσιο.
Οι πονηροί νεοφιλελέδες χρησιμοποιούν ιδεοληπτικούς και διεφθαρμένους για να πλήξουν το δημόσιο ως αντίληψη συλλογικότερης οργάνωσης της κοινωνίας, τους κάνουν  εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού. Τους αναδεικνύουν και τους προβάλλουν  μέχρι να σιχτιρίσει η πλειοψηφία και να πει "δώστε το σε ιδιώτη γαμώ την τρέλα μου".

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Και βέβαια οι πιο αποτελεσματικοί υπηρέτες του - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, τυφλωμένοι από την βολή τους και το συμφέρον τους -   είναι αυτοί που φτάνουν να πουν ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ δεν είναι παρά "αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης" μια ανθυπολεπτομέρια που δεν πρέπει να απασχολεί τις τοποθετήσεις μας, όταν πρέπει να υπερασπιστούν το ... ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ!

Οι νόμοι θεωρούν ότι είναι αυτοί ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ άλλωστε, αφού αυτοί τους εφαρμόζουν.
Άρα τους ερμηνεύουν όπως θέλουν και τους  βολεύει.

Και αν δεν τους βολεύει ο νόμος είναι ..... αποπροσανατολισμός ακόμα και αν είναι ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΕΤΣΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,  ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ  ΟΡΘΙΟΣ: Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Ή αλλιώς ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ! Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ.

Αυτό είπαν - με αφορμή τους συμβασιούχους - όσοι είπαν ότι "δεν μπορεί ανά τακτά διαστήματα να τίθεται θέμα συμβασιούχων και συνταγματικότητας που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και παροπλίζει το δημόσιο" . 

Ποιο δημόσιο παροπλίζεται από όσους λέμε "ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ" κάτι που λέει και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και ακριβώς αυτό υπερασπίζονται και καλούν μάλιστα να γίνεται αυτό χωρίς "αποπροσανατολιστικούς συνταγματικούς περιορισμούς".

Ακόμα και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ πρέπει να υποστέλλεται μπροστά στο συμφέρον τους.
(Σε μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κωλώσουν να μην την λαστογραφήσουν, όπως έγινε στο παρελθόν;)
Μιλάμε για ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ!
Ύπουλα κρυμμένη! Σχεδόν ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ (με μια δόση υπερβολής).

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ αυτή η διτύπωση αποτελεί - κατά την γνώμη μου - το ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ της στρατηγικής διαφωνίας στον πέρα των νεοφιλελέδων χώρο, αν αναλυθεί τι εμπεριέχει, τι υποκρύπτει ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΟΜΩΣ, όχι στην επιφάνεια, ούτε επικοινωνιακά και για να παίξουμε τις αμάδες.

Εμπεριέχει το ερώτημα αν στην αποδεκτή και υποβοηθούμενη από το σύστημα αντίθεση: "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ή ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙΣ" ,  χωράει άραγε η άποψη ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΠΑΡΑΓΩΙΚΟΤΕΡΟ, ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Δημόσιο όχι με την λογική του "στενού δημόσιου τομέα βέβαια, ούτε των υπαλλήλων του. 
Δεν εννοώ αυτό.  Δημόσιο ως ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΧΛΟ εννοώ.

Αυτή η άποψη εξ ορισμού έχει βγει εκτός ευρωπαϊκού συστήματος. Μπορεί να ξαναμπεί;

Αυτή η άποψη μπορεί να είναι ο πυρήνας της ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της ΧΩΡΑΣ και της πορείας της στο μέλλον ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΙΕΣ και νταβατζήδες.
Με συνεργάτες και συμμάχους.
ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  όπως εμείς την εννοούμε.

Το δημόσιο που μπορεί να επιχειρήσει  αλλά και να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο τόλμημα, αναγκαίο για την επιβίωση της χώρας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ, ούτε θα γίνει όταν στελεχώνονται οι υπηρεσίες του κατά πώς κάτσει, ευκαιριακά και πρόχειρα,  με συμβασιούχους, μεταφερόμενους, ό,τι νάναι, δεν θα γίνει με μετατάξεις ασχέτων ειδικοτήτων σε άσχετες υπηρεσίες επειδή εκεί που ο υπάλληλος ξέρει και είναι παραγωγικός δεν γουστάρει να είναι ο καθεστωτικός, δεν θα γίνει με αρνήσεις της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης για να μην ξεβολευτούν λίγο οι νηπιαγωγοί να πάνε από τους δημοτικούς σταθμούς στο δημόσιο νηπιαγωγείο,

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και των συμμάχων τους αυτοεξυπηρετουμένων - που εξυπηρετούν δηλαδή την πάρτη τους και την καρέκλα τους και όχι ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ "πουλώντας" αριστερά.

Κατανοούμε και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τους τωρινούς συμβασιούχους ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ, ανθρώπινα διότι οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες τομές - κατά την άποψή μας - δεν γίνονται σε υπόβαθρο πτωμάτων αλλά συναίνεσης και κοινωνικής αποδοχής.

Δεν φταίνε οι συμβασιούχοι να τους πετάξουμε από το παράθυρο (άλλη λεβεντομαλακία και αυτή που ακούσαμε).
Φταίει ο Φούχτελ, οι κυβερνήσεις και οι δημαρχάρες που έχουμε νέα γενιά συμβασιούχων και που πρέπει να παραβιαστεί το ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να σωθούν.
Μήπως ο Φούχτελ και οι τροϊκανοί είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν να παραβιαστεί το Σύνταγμα της αποικίας χρέους;;;
Και τώρα έχουν και προθύμους!
Και μην ακούσω την μπούρδα ότι κάποιος από τους παραπάνω τρεις δεν φταίει έτσι;
Η ΤΡΟΪΚΑ περιόριζε και περιορίζει τις κανονικές προσλήψεις και αφήνει λάσκα τα λουριά στα υπαλληλάκια της δημαρχαίους να παίρνουν όσους θέλουν από τα παράθυρα- συμβασιούχους.
ΕΙΠΑΜΕ: ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΛΠΟ άρα και την ΤΡΟΪΚΑ!

Συμφωνούμε με τον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου και την ΠΟΕ ΟΤΑ!
Να βρεθεί λύση για τους ανθρώπους τώρα, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ και ΑΛΛΟ να θεωρούμε ότι "δεν τρέχει τίποτα" κάθε φορά που μια νέα γενιά συμβασιούχων δημιουργείται από το ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ, ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που δεν πρέπει το Σύνταγμα να ενοχλεί το θεάρεστο έργο της αναπαραγωγής του με τον τρόπο που έστειλε την χώρα στον γκρεμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *