Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΡΑΪ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ



Μαθαίνω ότι πολύς λόγος γίνεται τελευταία, ιδιαίτερα στον συνοικισμό, για την ανάπλαση της Α ζώνης της Ρεματιάς μας, σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΠΔ* που έχει εκδοθεί από το 1995 για την προστασία της. Αφορμή για να ανοίξει αυτή η συζήτηση υπήρξε η δημοσιοποίηση των αιτημάτων προς τον δήμο μας του συλλόγου « Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Ρεματιάς» . Αιτήματα για τα οποία δεν έχει δοθεί δυστυχώς καμμιά απάντηση από την δημοτική αρχή, αν και έχει περάσει χρόνος που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους 2 μήνες.

Σύμφωνα με αυτό το ΠΔ στην Α ζώνη της ρεματιάς μας οι δρόμοι πρέπει να είναι ήπιας κυκλοφορίας μονόδρομοι με ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομοι. Στη ζώνη αυτή απαγορεύονται χρήσεις που ενοχλούν το υδροβιότοπο, όπως πχ μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή σούπερ- μάρκετς, φαγάδικα κλπ.

Το παράπηγμα ( παράγκα) σούπερ-μάρκετ του Μαρινόπουλου στον Συνοικισμό, Βρίσκεται εντός της Α ζώνης, επομένως λειτουργεί παράνομα και έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από το 1995. Η δημοτική αρχή όχι μόνο κωφεύει στο διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου προστασίας της Ρεματιάς, να απομακρυνθεί αυτή η επιχείρηση, αλλά αποδέχεται την μετατροπή του περιβάλλοντος χώρου, από τα πεζοδρόμια μέχρι τα πρανή της ρεματιάς σε ένα απέραντο πάρκινγκ τροχοφόρων παντός είδους για το συμφέρον της επιχείρησης .

Είναι γνωστό ότι ο Μαρινόπουλος χρεωκόπησε την επιχείρησή του και ότι την αγόρασε ο Σκλαβενίτης. Αυτή η εξέλιξη θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία , για μια δημοτική αρχή ,που σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών της, που είναι μέλημα της στην πράξη η προστασία της ρεματιά μας, να επιβάλει την εφαρμογή του ΠΔ και να πετύχει μια βελούδινη απομάκρυνση του σούπερ-μάρκετ.

Κατά την γνώμη μου είναι εφικτή η βελούδινη απομάκρυνση διότι:

α) Η εταιρία του Σκλαβενίτη έχει ωφεληθεί από τον δήμο μας , με την παραχώρηση δημοτικού χώρου πρασίνου για να τον μετατρέψει σε πάρκινγκ στο σούπερ-μάρκετ της επι της οδού Αγίας Παρασκευής!!!!!!!!!!

β) Οι αδελφοί Σκλαβενίτη φημίζονται για την κοινωνική τους ευθύνη και για την φροντίδα τους για την προστασία του ονόματος της εταιρίας τους, επιδιώκοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Δυστυχώς η Παρούσα δημοτική αρχή, αντί να αδράξει την ευκαιρία για να αλλάξει το τοπίο υπερ. των δημοτών του υποβαθμισμένου περιβαντολογικά συνοικισμού, αντί να επενδύσει μερικά χρήματα από αυτά που τα έχει θαμμένα στην τράπεζα, για την απαλλοτρίωση και την μετατροπή της περιοχής σε ένα παραρεμάτιο πάρκο, σπατάλησε κυριολεκτικά 1,5 εκατομμύρια Ευρώ για να αγοράσει το ετοιμόρροπο Σαράι που φέρει το βαρύ όνομα «Μουσείο Νόμπελ», εξυπηρετώντας τον ιδιοκτήτη του, που δεν εύρισκε άλλον αγοραστή και πήρε όσα χρήματα ζητούσε. Το ακίνητο ήταν δήθεν στα βαψίματα, τα οποία όμως χρειάζονται μελέτη 400000 ευρώ !!!!! Τόσα ζήτησε από το ΔΣ να εγκρίνει!!! Αυτό και μόνο δείχνει ότι το ακίνητο έχει σοβαρό στατικό πρόβλημα. Μια αδικαιολόγητη σπατάλη δικών μας χρημάτων , που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, γι’ αυτό θα επανέλθω.

Το κύριο χαρακτηριστικό μιας δημοτικής αρχής που θέλει να λέγεται Αριστερή, είναι ο τρόπος και η ευθύνη με την οποία διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει από τους δημότες της. Η επένδυση αυτών των χρημάτων, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε και η ποιότητα ζωής των δημοτών να βελτιώνεται και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στην πόλη. Οι άνεργοι συνδημότες μας χρειάζονται την αξιοπρέπεια που δίνει η εργασία και όχι τον εξευτελισμό της ελεημοσύνης από ένα δήμο που έχει μετατραπεί σε ένα άθλιο φιλόπτωχο ταμείο και σε ένα φαιδρό γραφείο Real Estate.

Η παρούσα δημοτική αρχή ,δυστυχώς για την πόλη μας, τα χρήματά μας ή τα σπαταλά ή τα θάβει, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή μας στην πόλη μας. Το γεγονός αυτό καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να το κρύψει . Έτσι δείχνει και από αυτήν την άποψη , ότι καμιά σχέση δεν έχει με την Αριστερά και τα οράματά της .

*Προεδρικό Διάταγμα

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου