Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΕΛΙΚΑ ΝΑI, ΟΧΙ ή ΔΞ/ΔΑ;;;;


Η συζήτηση για το θέμα αυτό γίνεται κάθε φορά που οι κάδοι σκουπιδιών ξεχειλίζουν.
ΕΝ ΘΕΡΜΩ. όταν βρωμάνε τα σκουπίδια και έχει και καύσωνα.

Εν ψυχρώ .... παγώνει.

Θα ήθελα εσύ που διαβάζεις ΠΛΑΤΕΙΑ να σκεφτείς μερικές παραμέτρους του θέματος τώρα που έληξε η απεργία και πριν αρχίσει η επόμενη και αν θες θα ήταν χαρά μας να μας στείλεις τις απόψεις και τον αντίλογό σου.

Ελπίζουμε μόνο  να μην είναι ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ τα επιχειρήματά σου/

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ¨ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ, αυτή είναι η δική μου άποψη.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Προσωπικά έχω καταλήξει στην θέση μου - που θα την περιγράψω με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ - νομίζω, με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ επίλυση του προβλήματος και όχι με ιδεολογική, όσο γίνεται αυτό. ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ.

Για να προσεγγίσουμε το θέμα με ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ λοιπόν πρέπει να αρχίσουμε με το ΤΙ  ΕΝΝΟΟΥΜΕ όταν μιλάμε για ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και σε ΤΙ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο καθένας.

Και όταν κοιτάμε τα "Ευρωπαϊκά πρότυπα" τι ακριβώς κοιτάμε δηλαδή να αντιγράψουμε;
Μια παράμετρο κάθε φορά ή ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ που λέγεται επίλυση της εξίσωσης για την καλύτερη  "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ;;;;
Τι εργασιακές σχέσεις μόνο; (που και αυτές δηλαδή να κοιτάξουμε θα πάθουμε συγκοπή διότι πρέπει να μάθουμε και ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ.)

Ας πούμε αυτό το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που λέγεται ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ πρέπει να λυθεί με μοναδική παράμετρο "ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ";

Και τι γίνεται λοιπόν στα προηγμένα κράτη ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;

Πήρα μια τρολιά που κυκλοφορεί στο φατσομπούκι και "μαύρισα" το προσωπικό τρολάρισμα δύο παραγόντων του δημόσιου βίου μας,  για τις ανάγκες αυτού του άρθρου για να μην έχουμε να συζητάμε για πρόσωπα, το ύφος  κλπ.

Όποιος διαβάσει αυτό το άρθρο να μείνει στην ουσία.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε όλοι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ χωρίς να μπλέκουμε με τις προσωπικές πολιτικές - ιδεολογικές  προτιμήσεις του καθενός.

ΩΣ ΑΣΚΗΣΗ  ΛΟΓΙΚΗΣ ας πούμε.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, οι σκουπιδιαρέοι που μαζεύουν το σκουπίδι;

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ!!!!


Και πριν συνεχίσουμε να "ψάχνουμε" το θέμα, όσοι θέλουν να ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ας διαβάσουμε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Ρομίνας Νομικού στο ENIKOS.GR για το τι κάνουν στας Ευρώπας με τα σκουπίδια τους.

Και ας αναρωτηθούμε λοιπόν:

Όσοι ομιλούν για "ιδιωτικοποίηση" μήπως αναφέρονται σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ σε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ από τα σκουπίδια,βιοντήζελ κλπ.;;;;

Και λέμε εμείς οι "ϊδεοληπτικοί" υποστηρικτές του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα ΟΧΙ;

Αν είναι έτσι έχουν δίκιο οι νεοφιλελέδες ΛΕΩ ΕΓΩ, είμαστε κατάπτυστα απολιθώματα του παρελθόντος.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.
Διότι στην αποικία χρέους που λεγόταν ΕΛΛΑΣ εργοστάσιο δεν γίνεται ούτε για να παράξει  κουμπιά, θα γίνει τέτοιας τεχνολογίας εργοστάσιο. Τι ώρα; Από ποιον; Ποιος θα βάλει τα κεφάλαια;

Η ΦΡΑΠΟΡΤ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μήπως;;;;

Ξέρει κανείς να μου πει αν υπάρχει ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ "ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ" που παράγουν ενέργεια από το σκουπίδι, παράγουν πρώτες ύλες από ανακυκλώσιμα ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ εγκατάστασης και λειτουργίας του και βέβαια ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ως προς την χωροθέτησή του  και λέμε εμείς οι ιδεοληπτικοί όχι;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΕΤΣΙ;
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ δηλαδή ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!

Ή μήπως συζητάμε  για μια ακόμα "ιδιωτικοποίηση αλά γκρέκα" όπου κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΩΝΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για να μαζεύουν τα σκουπίδια "ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ",  ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, όπως γίνεται τώρα με την ιδιωτική ανακύκλωση, ενώ εκείνοι το μόνο που θα "βάλουν" στο επενδυτικό σχέδιο θα είναι το  γνωστό νεοελληνικό κουτσαβάκικο μάνατζμεντ "κάνε με ρε ΜΕΝΑΝΕ μια μέρα πρωθυπουργό και ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. Ρε  άμα μου το δώσεις ΜΕΝΑΝΕ όποιος δεν δουλεύει πολύ θα παγαίνει σπίτι του. ΧΑ!  Απεργία!  Ρε παρακαλάνε ρε οι Πακιστανοί, θα πεινάσουν τα παιδιά τους ρε άμα μου κάνουν μένανε απεργία"

(Εδώ μπορείς να φέρεις και στο μυαλό σου τον γνωστό  τύπο ΒΛΑΧΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ της ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ που δεν έχει τώρα δουλειά για το ανοικτό φορτηγό που έχει για αμμοχάλικο και η μπουλντόζα τους κάθεται οπότε είπε να μαζεύει σκουπίδι, για να οπτικοποιηθεί η περιγραφή.)

Μήπως το μόνο που θέλει λοιπόν αυτός ο .... ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ  ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ είναι τα δημοτικά τέλη και ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ, με σύμβαση  για την ποσότητά τους και το ύψος τους  - αν είναι δυνατόν -  για να κάνει ο άνθρωπος τα κουμάντα του, αφού  το μαγαζί έχει έξοδα άμα στηθεί και ιαυτός δεν είναι παίξε γέλασε, είναι πιτυχημένος επιχειρηματίας,;;;

Όπως επιχειρήθηκε ήδη δηλαδή και ευτυχώς απετράπη με τα ΣΔΙΤ της προηγούμενης περιόδου της Περιφέρειας Αττικής;;;

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ,  ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ που έλεγε ότι ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (με τα κοπρόσκυλα) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ούτε το χαράτσι προς στον Ιθαγενή Μπαμπουίνο, για την ποσότητα του σκουπιδιού που θα έστελναν στον ιδιώτη  να τα διαχειρίζεται, δηλαδή να τα θάβει;

Μήπως μπορείτε καλοί μου φίλοι της άλλης άποψης , ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΗΔΕΣ οι περισσότεροι (παρεπιπτώντος και εμείς ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ αλλά δεν κάνουμε και έτσι) να με πληροφορήσετε ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ απαγορεύεται ουσιαστικά (αφού δεν πριμοδοτείται οικονομικά) από την σύμβαση με το εργοστάσιο διαχείρισης  Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ για να συμφωνήσω μαζί σας;

Αλλά η ΕΕ - που την προσκυνάτε ως ΤΟΤΕΜ - ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ! Το προσέξατε στο ρεπορτάζ του ΕΝΙΚΟΣ;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Και έρχεται ο "επενδυτής" λοιπόν  ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ στην τσέπη, σίγουρα, εγγυημένα λεφτά -  και ΘΑ κάνει ΜΕΤΑ - λέει - τις αναγκαίες επενδύσεις.

Δηλαδή αυτοί τώρα είναι επενδυτές, έτσι; ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!
ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Και αυτό το λέτε "Η ΑΓΟΡΑ" στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ!
Και κλείνετε το μάτι στον άνεργο ότι θα βρει δουλειά στην επένδυση και δημιουργείται καφράκια που βρίζουν τους συνδημότες τους σκουπιδιάρηδες ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ,

Και εμείς είμαστε ιδεοληπτικοί και εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
Και το γενικεύετε ότι "είμεθα γενικώς κατά των ιδιωτών σε όλα" γα να βγείτε από την δύσκολη θέση να μας πείτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ως ιδιωτικό ενδιαφέρον ΣΗΜΕΡΑ.

Όχι καλοί μου πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είναι αυτό ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, συνήθως διαπλεκόμενοι, κολλητοί του πολιτικού συστήματος, γιοί και κόρες υπουργών, βουλευτών, δημαρχαίων.
ΚΡΑΤΙΚΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΙ, ούτε καν ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ!

Είναι το μοντέλο της Αθηνών - Πατρών που τσέπωναν οι εργολάβοι επί καμιά δεκαριά χρόνια από τα διόδια για ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ τον δρόμο. (Αν δεν είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ να την κάνουν στα ΚΑΥΜΑΝ εν τω μεταξύ, ευτυχώς στην προκείμενη περίπτωση της Αθηνών Πατρών, δεν την έκαναν)

Μα έτσι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ! 

ΤΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ;;;;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ;;;;
 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΤΙΛΟΓΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου