Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ας ξεκινήσουμε από τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Γιατί είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κάθε σκέψη και συζήτηση περί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ΤΩΡΑ.

Μα είναι πολύ απλό!

Διότι η ΔΙΟΙΚΗΣΑΡΑ αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο, όπως της το ζήτησαν ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της δημαρχιακής περιόδου του Συμεών οι "κακοί" Θωμάς και Νταβίας:
Να ΑΡΧΙΣΕΙ από το ΓΕΝΙΚΟ (πολεοδομικό) και την συζήτηση επί ενός στρατηγικού σχεδίου για την πόλη και μετά να πάει στο ΕΙΔΙΚΟ, την πολεοδομική μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη.

Η διοικησάρα τα έκανε αλλιώς. Έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο.

Γιατί είχε έναν μοναδικό - διπλό - στόχο:
1.  ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ και μετά να νομιμοποιήσει αυτά που έκανε με τους 2 ΧΕΥ αλλά κυρίως με τον ΧΕΥ 9 (θα επανέλθουμε σε αυτό).
 2. Να βοηθήσει την κεντρική διοίκηση, την κυβέρνηση του κόμματος που της έδωσε το χρίσμα, να αποφύγει να αποζημιώσει τους Χαλανδραίους ιδιοκτήτες στην ζώνη απαλλοτρίωσης της Ελ. Πεντέλης επιτρέποντας τους να χτίσουν 8 μέτρα πάνω από το μετρό αντί να αποζημιωθούν για να γίνει η ζώνη ΠΡΑΣΙΝΟ και για όσους δεν μπορέσει να γίνει αυτό κατορθωτό αφού κανείς μηχανικός δεν υπέγραφε την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του δρόμου (παραπάνω από τον μισό δρόμο  ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ) η υποχρέωση αποζημίωσης από το κράτος να περάσει στον δήμο Χαλανδρίου από το κεντρικό κράτος, όπως ίσχυε πριν τις μεθοδεύσεις Συμεών - Γερολυμάτου.

Όλα τα άλλα είναι για τους μπαμπουίνους.

Για να πετύχει αυτές της τις δεσμεύσει η διοικησάρα αναγκάζεται να κάνει αυτά που κάνει, επιχειρώντας να παραστήσει τον ταχυδακτυλουργό που βγάζει λαγούς από το καπέλο, καταπατώντας την ίδια της την ιστορία αγώνων στην πόλη.

ΔΙΟΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ και μάλιστα με αποκλεισμό της αντίθετης ή συμπληρωματικής αν θέλετε άποψης (ημών) που ήθελε να συμμετέχει για να συνδιαμορφώνει τις θέσεις -  δεν δίνουν τα κεντρικά επιτελεία.
Τα πληρώνεις αυτά.
Και αν δεν το πληρώσεις εσύ υποχρεούσε να μετακυλίσεις την πληρωμή στον υπήκοο.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ.
Αλλιώς - με διάλογο και συμμαχίες -ίσως γίνεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Πριν πούμε περισσότερα επί αυτών όμως θα μιλήσουμε σήμερα για το πιο εύκολο.

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Πόσο αντιδημοκρατική και φασίζουσα παίζει να είναι μια πλειοψηφία που

- έδωσε εντολή για την εκπόνηση της νέας μελέτης του Πεύκο Πολίτη με την (υποτιθέμενη) κατάργηση της Ελ. Πεντέλης στον ίδιο μελετητή, φουσκώνοντας του τον ήδη τεράστιο λογαριασμό που του οφείλει ο δήμος,

- ανάρτησε, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που εκφράστηκαν την μελέτη, συγκέντρωσε ενστάσεις επί αυτής - πάνω από 140 από όσο γνωρίζω -  και  μάλιστα μία ένσταση από τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου,  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ αλλά και της αντιπολίτευσης, θεωρεί ως δεδομένη την απόρριψή τους - σε ό,τι αφορά την ζώνη της Ελ. Πεντέλης αλλά και το ισοζύγιο πρασίνου και φέρνει τις προβλέψεις της να συμπεριληφθούν στο ΓΠΣ;

Δηλαδή ουσιαστικά η διοικησάρα καλεί τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, τον εκπρόσωπο του Αθλητικού Σωματείου, τον εκπρόσωπο του Σκακιστικού ομίλου, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου της Ρεματιάς, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Κρητών, της Ένωσης Ζακυνθινών, της Ένωσης Αρκάδων, ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ των συμπολιτών μας - ιδιοκτητών του Πεύκο Πολίτη αλλά και των τριών επικεφαλής της αντιπολίτευσης πριν αυτές εκδικαστούν!
Τους καλεί να λειτουργήσουν λες και είναι δεδομένο ότι θα απορριφθούν, αντί να φέρει τις ενστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο ως οφείλει ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ αλλά και ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ την οποία ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΕΛΕΞΕ προτάσσοντας την πολεοδομική μελέτη του ΓΠΣ, αρνούμενηνα ΑΚΟΥΣΕΙ!

Απλά ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ!

Διότι αν πουν ΝΑΙ οι συνδημότες μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης στην πρόταση Γερολυμάτου για το ΓΠΣ θα έχουν αποδεχτεί ως ΔΕΔΟΜΕΝΑ όσα περιλαμβάνονται στην μελέτη ένταξης του Π. Πολίτη ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ το δικαίωμα των συνδημοτών τους - ιδιοκτητών ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΟΎΝ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ από το αρμόδιο όργανο, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, παρουσία των δικηγόρων τους - ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ και μάλιστα να εξεταστούν με τα ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ που ίσχυαν ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ, όχι με τα νέα τετελεσμένα που πάει να δημιουργήσει ο Γερολυμάτος.

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Βόρεια Κορέα!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥ και της απόπειρας ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ συναίνεσης, όχι ουσιαστικού διαλόγου σε βάθος.

Που βέβαια - σε κάθε περίπτωση - θα είναι τόσο νομικά ευάλωτο το αποτέλεσμα  που επιχειρούν να υφαρπάξουν - ελπίζω να τα πει ο Θωμάς - που γίνεται απλά για να "κοροϊδεύουμε τους χωριαταρέους" .

Αυτός και μόνο εκτιμώ ότι είναι επαρκής λόγος για να πάνε οι δημοκράτες συνδημότες μας που είναι σοβαροί ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ λίγο, στην επιτροπή διαβούλευσης και να πουν στον Γερολυμάτο ΟΧΙ, δεν μας κάνεις συνένοχους.

Και δεν τελειώσαμε ακόμα.

Μόλις αρχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου