Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Ο ΑΚΗΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

από τνφωτορεπορτάζ του STAR.GR
 Αφήσαμε να περάσει μια μέρα για να εμπεδώσετε την είδηση και την εικόνα χωρίς να τρέξουμε να κλικοανταγωνιστούμε  τα "μεγάλα" ειδησειογραφικά sites.

Δεν είχαμε - άλλωστε - να προσθέσουμε ρεπορταζιακά τίποτα.
Ο Άκης είναι στο σπίτι της Βίκυς στο Χαλάνδρι πλέον και όχι στο κελί του στον Κορυδαλλό.

 ΝΤΑΞΕΙ;
Το γράψαμε και εμείς!

Ασχολούνται όλοι οι "μεγάλοι" δημοσιογράφοι με το αν φίλησε την Βίκυ Σταμάτη, αν του λείπουν δόντια, πότε θα κουρευτεί, πόσες φορές έκλασε  μετά την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του, μετά από δεκαετίες, εδώ στο χωριό μας,  στο Χαλάνδρι, σε άλλο σπίτι από εκείνο από το οποίο ξεκίνησε την πορεία του προς την .....  "κορυφή", τότε στις δεκαετίες του 1970 και 80, στην ρεματιά.
(Αυτή η πουτ@ν@ η ρεματιά .... τες πάντων).

Η ιδέα να έχουμε και εμείς μια "αποκλειστική" φωτό, μου πέρασε από το μυαλό, αλλά δεν μπορώ να στηθώ ή να στήσω κάποιον άλλον έξω από το σπίτι του, περιμένοντας να τον φωτογραφήσω για να τον κανιβαλίσω - σόρυ αναγνώστη μου, υπάρχει το προσωπικό στοιχείο πάντα.
Η δική μας διαφορά είναι ότι το παραδεχόμαστε, δεν το παίζουμε .... αδέκαστοι και ανεπηρέαστοι σαν όοοοολους τους άλλους.
(Και αυτό θα έλεγα αν έπρεπε να το κάνω για οποιονδήποτε καπετάνιο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο του Άκη).

Εμένα η εικόνα και η κατάντια του με στεναχωρεί και δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο από αυτή την ανάρτηση με το τι κάνει ο Άκης μετά την αποφυλάκισή του.

Και δεν μπορώ να το κάνω, παρόλο που  παρά τις αντίθετες προβλέψεις μου, ο ίδιος δείχνει να απολαμβάνει την δημοσιότητα και να την προκαλεί.

Ας το κάνουν άλλοι λοιπόν να ασχολούνται με τον γερο Άκη.

Δεν θα τον κρίνουμε από εδώ άλλο, δεν θα τον κρίνουμε εμείς, όσο διευθύνω αυτό το site.
Ούτε βέβαια θα τον αγιοποιήσουμε.

Για τα λάθη του κρίθηκε και έχασε την υποστήριξη χιλιάδων συντρόφων μας.
  • Παρά το ότι δεν ήμουν ποτέ γρανάζι στον μηχανισμό του - όπως δεν ήμουν ποτέ και γρανάζι στον μηχανισμό του Σημίτη (θα μπορούσα και στους δύο αλλά ΣΥΧΑΊΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ)  ή του Αρσένη -  αλλά ήμουν με όσους  στήριξαν τον Άκη σε εκείνο το συνέδριο, στην λογική της δυαρχίας και μιας πιο συλλογικής και πολιτικά ευρύτερης και ενοποιημένης στην βάση, αντιμετώπισης του δυσαναπλήρωτου κενού που άφηνε πίσω του ο Ανδρέας (και ο Γεννηματάς) για την παράταξη, (οι μηχανισμοί βέβαια επέλεξαν την "τελική αναμέτρηση" και την κατατρόπωση των αντιπάλων κάνοντας το ΠΑΣΟΚ μικρότερο για να είναι στα μέτρα τους)
  • Παρά του ότι δεν με στήριξε ποτέ ο μηχανισμός του στις μάχες μας, εδώ στο Χαλάνδρι, ούτε βέβαια διορίστηκα ποτέ στα γραφεία και τα επιτελεία των στελεχών του, ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ,
εξακολουθώ να στεναχωριέμαι, να πιστεύω και να διατυπώνω δημόσια την άποψη ότι ο Άκης ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ.
ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ.
 
Έγινε ένα είδος Ιφιγένειας από τους ..... "συντρόφους" του (πόσο γελοία ακούγεται αυτή η προσφώνηση πια ....).

Μια Ιφιγένεια που παρά την θυσία της κανένας αέρας δεν γέμισε έκτοτε τα πανιά του καραβιού στο οποίο έμειναν να καπετανεύουν όσοι τον θυσίασαν, ελπίζοντας να συνεχίζουν να επιβάλλουν τις επιλογές τους αρχικά και να διαπραγματεύονται τους κώλους τους σήμερα.

Πεντακαθαρίδηδες καπεταναίοι και διορισμένοι αξιωματούχοι τους, εντελώς άσχετοι με τα εξοπλιστικά και τις μίζες, που τις έφαγε - κατά τεκμήριο - όλες μόνος του ο Άκης την ώρα που οι άλλοι ..... "τρώγανε μαζί μας" ως γνωστόν.

Με τους άλλους  "Μαζι τα φάγαμε"!
Ο ΑΚΗΣ έτρωγε μόνος του, ο μονοφαγάς.

Αυτό ήταν το αφήγημά τους όταν έδειχναν με τα πεντακάθαρα δάκτυλά τους, όλοιμαζί τον Άκη, ελπίζοντας να στρέψουν την δικαιολογημένη μας οργή, την οργή του απλού κωπηλάτη του καραβιού, για όσα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ  αποφάσιζαν, υλοποιούσαν, ανέχονταν, σκέπαζαν, αποσιωπούσαν μόνο σε αυτόν, ώστε οι υπόλοιποι να περιφέρονται ακόμα και να θεωρούνται - κατά τεκμήριο - άμοιροι ευθυνών.
Έφτιαξαν το άλλοθί τους.
Όχι εμείς. Ο ΑΚΗΣ.

ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΎΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Αυτό του χρεώνουμε εμείς!

Το λέει και ο Κυριάκος: "Το καλό ΠΑΣΟΚ".
Οι άλλοι λοιπόν είναι το καλό ΠΑΣΟΚ. 
Το κακό ήταν ο Άκης μόνο, κατά τη ΝΔ και το αφήγημά της.
Το παραμύθι καλό είναι αλλά δεν έχει δράκο.
Λογικό να είναι για τους νεοδημοκράτες   "το καλό ΠΑΣΟΚ"   το παρακολούθημα του νεοφιλελευθερισμού, η τσόντα τους αν δεν πάρουν την αυτοδυναμία.

Οι ποινικές και αστικές δίκες συνεχίζονται.
Και εύχομαι ειλικρινά να απέδιδαν δικαιοσύνη προς κάθε κατεύθυνση.
Ευχή της πλάκας αλλά την κάνω.

Η απόφαση πολιτικής καταδίκης για το τι έκαναν όλοι οι Καπεταναίοι -  Άκηδες στην παράταξη έχει εκδοθεί από τον δημοκράτη πολίτη, από την κοινωνική  βάση της παράταξης που έκανε την διαφορά.
Αυτοκαταδικάστηκε και αυτοδιαλύθηκε.
Αλλά είναι εδώ,.
Έχει παραταξιακή συνείδηση αλλά .... δεν έχει πολιτική στέγη.
Διαλέγει από τους .... όμορους.
Οι πολλοί σύρονται από τους λίγους.

Η απόφαση της αυτοκαταδίκης ελήφθη από τους κωπηλάτες και το κατώτερο πλήρωμα του καραβιού που επαναστάτησε, πέταξε τα κουπιά στην θάλασσα και άφησε το καράβι να βολοδέρνει μόνο με τους καπετάνιους του μεσοπέλαγα, περιμένοντας μπας και .... φυσήξει ούριος άνεμος για να συνεχίσουν να είναι καπετάνιοι.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Όχι σαν του συντηρητικούς καρεκλοκένταυρους - ακόμα και στην βάση της παράταξής τους -  που ένα μόνο πράγμα έχουν στο μυαλό τους: Να πάρουν το μαγαζί. Την εξουσία.
Που υπερασπίζονται με πάθος  ότι η ΝΔ είναι ένα πεντακάθαρο κόμμα - όπως το καλό ΠΑΣΟΚ΄'ενα πράγμα - γεμάτο έντιμους και ανιδιοτελείς εθελοντές (βεβαίως υπάρχουν και στη ΝΔ και τέτοιοι μ@λ@κες), που δεν έχει μιζαδόρους, αριβίστες, προδότες πολιτικούς και βέβαια κατέχει την απόλυτη αλήθεια δια την χώρα.
Και κυρίως  δεν κορόιδεψε ποτέ τον λαό.
Δεν τρέχει μία για τον δεξιό για εκεί που έχει οδηγηθεί η χώρα, για τις ευθύνες, για τους υπαιτίους.
Αρκεί να έχουν την εξουσία.
Απορώ ειλικρινά με μερικά φωτεινά μυαλά στην από εκεί πλευρά του ποταμού, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και που πέφτουν σε αυτή την λούμπα.

Ευτυχώς ο απλός πολίτης, ψηφοφόρος και υποστηρικτής της παράταξης δεν ικανοποιήθηκε από το "κεφάλι" του Άκη που του προσέφεραν επί πίνακι οι .... σύντροφοί του.

Έστειλε και τους άλλους στα αζήτητα και απελευθέρωσε δυνάμεις για να αναζητούν ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΤΗΣ!

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ για την κατασπατάληση των αγώνων της νιότης μας.

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα για το πώς διαχειρίστηκαν την παράταξη, τους στρατιώτες της, τον ψηφοφόρο της.

Η δικαιοσύνη, η βουλή, οι εξεταστικές κάνουν την δουλειά τους, όπως την κάνουν και αξιολογούνται για το πώς την κάνουν. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ έχει εκδοθεί. Και δεν ανακαλείται, δεν αναστέλλεται.

Δεν είναι ανθρωποφαγική, διότι οι ΑΚΗΔΕΣ είναι κομμάτι της ζωής μας.

Και δεν θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα αν κανιβαλίσουμε τον Άκη ή τους άλλους που ήταν καπεταναίοι στο καράβι που εθελοντικά τραβάγαμε κουπί.
(Χρησιμοποιώ μόνο το όνομα του Άκη γιατί είναι ο μόνος καταδικασμένος, οι άλλοι έχουν - σου λέει - το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να το σεβαστώ δημοσιογραφικά.) (ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ)

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ.

Γι΄αυτό καλό είναι να πάψουν να χαιρετούν από τα παράθυρα (κανονικά ή τηλεοπτικά) μπας και ξεχαστούν οι καπεταναίοι που διέλυσαν την παράταξη, την πρόδωσαν και την εξευτέλισαν.

Και καλό είναι να μπουν και οι τελευταίοι πρωταγωνιστές του προηγούμενου κύκλου οριστικά στο χρονοντούλαπο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα

  Συνεχίζοντας το μπαράζ των ανακοινώσεων, των προσώπων που συστρατ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις