Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: "Βιοκλιματικός πυρετός" στο ΔΣ Αμαρουσίου...

 

Στο ΔΣ της 6-6-2017 μέσα από μια συζήτηση 3 ωρών αποδείχθηκε όχι η «μιζέρια» των θεσμικά εξουσιοδοτημένων αιρετών να ελέγχουν τη διοίκηση, όπως χαρακτηρίστηκαν οι παρεμβάσεις τους, αλλά η μιζέρια και η προχειρότητα του έργου των 2,1 εκ. € «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων».

Η τευτονική προσήλωση του προέδρου του ΔΣ κ. Π. Βραχνού για αυστηρότατη τήρηση του κανονισμού σε συνδυασμό με τις χρονικές δεσμεύσεις του τελευταίου, δεν εμπόδισαν να καταδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα, τα ασυγχώρητα τεχνικά λάθη και παρά πολλά αρνητικά που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.

Δικαιολογίες ότι οι υπογραφές των δημοτικών υπαλλήλων και των ελεγκτικών αρχών κατοχυρώνουν τη διοίκηση δεν έπεισαν για τα αδικαιολόγητα του λάθους έργου.

Οχυρωμένοι, πίσω από μια ελλιπή σύμβαση (αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος) και του 15μηνου του χρόνου εγγύησης, συντήρησης των έργων και αποκατάστασης των ελαττωμάτων, προσπάθησαν να πείσουν χωρίς επιτυχία ότι στην περίοδο αυτή, αυτό το έργο θα μετατραπεί μαγικά σε άρτιο και λειτουργικό και θα προσαρμοστεί στην καθημερινότητα των ρυθμών της πόλης...!!!

Στις αόριστες δεσμεύσεις του Δημάρχου για «ωραιοποίηση» !!! του αποτελέσματος, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι απαιτούνται να υλοποιηθούν και ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ τα εξής :

1. Εκπόνηση και εφαρμογή ενιαίας μελέτης Βιώσιμης Κινητικότητας για τις πολεοδομικές ενότητες Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου που διατρέχει σε περίπου 3,5 χλμ το έργο.

2. Κατασκευή αγωγών ομβρίων στους δρόμους που δεν υπάρχουν και έχει κατασκευαστεί ο ποδηλατόδρομος.

3. Αποκατάσταση των ρυμοτομικών γραμμών στα σημεία που εμποδίζεται το έργο (Καραολή & Δημητρίου, Σάμου, Φραγκοκλησιάς)

4. Συνέχιση του ποδηλατοδρόμου στα σημεία που διακόπτεται και δεν κατασκευάστηκε (Λεωφόρος Κηφισίας, Αμαρουσίου - Χαλανδρίου).

5. Η άμεση επέμβαση με κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση σε όλα τα επικίνδυνα σημεία για πεζούς, ποδηλάτες, οχήματα και η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα προσαρμόσουν τους φόρτους οδικής κυκλοφορίας στους επιτρεπόμενους για τα μεγέθη των οδοστρωμάτων που απέμειναν από τη στένευση λόγω του ποδηλατοδρόμου.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποτελέσουν συνεχές αντικείμενο έλεγχου μέχρι της υλοποίησης τους,όσο και αν ενοχλούνται δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και με προπηλακισμούς (bullying με ανοχή του προέδρου) και ειρωνείες προσπάθησαν να φιμώσουν όσους τα ανέδειξαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τεκμηριωμένα …

Το πρώτο βήμα έγινε, διότι όλοι και οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με αίτημα που υπέγραψαν εξανάγκασαν να συζητηθεί το θέμα χθες, όταν ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Π. Βραχνός (video αντίστοιχα στο 20΄:30’’ & 23΄:00’’)είχαν δηλώσει, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 30-05-2017, ρητά ότι σε ημερήσια διάταξη τακτικής συνεδρίασης ΔΣ το θέμα θα συζητηθεί όταν ή λίγο πριν ολοκληρωθεί το έργο (δηλ. περί τον Απρίλιο - Μάιο 2018) !!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου