Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ: Η πολιτική Στεργίου στερεί από τη Νέα Πεντέλη έκταση 10 στρεμμάτων!


«Λησμόνησε» να τη δηλώσει στο Κτηματολόγιο - «Ξεχνά» και τον χαρακτηρισμό της ως εκτός Σχεδίου...


Φαντάζει απίθανο, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Ο «Καλλικρατικός» Δήμος Πεντέλης «λησμόνησε!» να δηλώσει στο Κτηματολόγιο την κυριότητα έκτασης 9,998 στρεμμάτων στη θέση «Θάλωσσι» (γήπεδο Νέας Πεντέλης).
Για να θυμηθούμε το ιστορικό, σημειώνουμε ότι η εν λόγω έκταση, ως εκτός Σχεδίου, δημόσια και δασική, παραχωρήθηκε στην πρώην Κοινότητα Ν. Πεντέλης, κατά πλήρη κυριότητα, επί προεδρίας Χρήστου Φειδοπιάστη, με την 697/7-2-1989 απόφαση του τότε νομάρχη Ανατ. Αττικής , Ηρακλή Παπαδόπουλου, «με σκοπό τη δημιουργία Κοινοτικού Γυμναστηρίου προς κάλυψη αναγκών αθλούμενης νεότητας της περιοχής». Κατά τη σύνταξη του ΓΠΣ της Ν. Πεντέλης, επί προεδρίας Κώστα Κοσοβίτσα, ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον χαρακτηρισμό του χώρου της περιοχής «για χρήση γηπέδου και ελεύθερου αστικού πρασίνου». Έτσι περιγράφτηκε ο χώρος αυτός και στο εγκεκριμένο ΓΠΣ (ΦΕΚ 531/Δ/2005), παραμένοντας εκτός Σχεδίου και εκτός των ορίων του ΓΠΣ, αποτελώντας τμήμα του συνολικού δασικού χώρου (52 στρέμματα), της περιοχής του Προφήτη Ηλία. Αποτέλεσμα της μη δήλωσης του ζωτικού αυτού χώρου της Ν. Πεντέλης κατά την κατάρτιση του Κτηματολογίου είναι να χάσει ο Δήμος Πεντέλης την κυριότητα των 9,988 στρεμμάτων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικότερα, κατά την ανάρτηση του Κτηματολογίου το 2016 (ΚΑΕΚ 05 102 21 04 042/0/0), ο ευρύτερος χώρος, έκτασης 35,939 στρεμμάτων, εμφανίζεται να είναι κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου κατά 100%, αντί να είναι 25,951 στρέμματα στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και 9,988 στρέμματα στην κυριότητα του Δήμου Πεντέλης.
Τώρα για ν' αλλάξει ο κτηματολογικός πίνακας θα χρειαστεί δικαστική διεκδίκηση εκ μέρους του Δήμου, με αβέβαιο αποτέλεσμα και με χρονικό ορίζοντα όχι μικρότερο από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Ωστόσο, το θέμα έχει κι άλλες παραμέτρους. Για παράδειγμα, η κυριότητα του χώρου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για διάθεση πίστωσης εκτέλεσης δημοτικού έργου. Όμως, ο δήμαρχος συνεχίζει... απτόητος κι εξακολουθεί να τάζει στους ανθρώπους του Νεοπεντελικού την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Ν. Πεντέλης!
Παράλληλα, η επιμονή του Δήμου να θεωρηθεί η περιοχή «εντός Σχεδίου πράσινο» δείχνει ότι για κάποιους λόγους σκόπιμα «λησμονεί» την απόφαση του τότε νομάρχη. Μάλιστα, με την επιλογή αυτή είναι σαν να παραδέχεται ότι η συνολική έκταση των 52 στρεμμάτων του Προφήτη Ηλία είναι εκτός Σχεδίου. Μόνο που αν συμβαίνει αυτό, πώς γίνεται από την άλλη ο δήμαρχος, δι’ υπομνήματος που έστειλε στις 18-10-2016 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, να δηλώνει αλληλέγγυος στο αίτημα «φερόμενων ως ιδιοκτητών» 41 οικοπέδων πάνω από την οδό Γυμναστηρίου, συμφωνώντας είτε να αποζημιωθούν από τον Δήμο και τούς παρόδιους ιδιοκτήτες, είτε να κτίσουν τα οικόπεδα.

Η νομιμότητα, το πράσινο, το γήπεδο, το δημόσιο συμφέρον, όλα θυσιάζονται στον βωμό των υποσχέσεων της διοίκησης Στεργίου προς τους «ημετέρους» και της ψηφοθηρίας.

Να τον χαιρόμαστε τον δήμαρχό μας και τους υποτακτικούς του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου