Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΑς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, να επιχειρήσουμε να ξεμπερδέψουμα αυτά τα μαλλιά κουβάρια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

Και η αρχή ήταν η προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 3ης Ιουλίου  που ενέκρινε τις νέες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου, κατ' εφαρμογήν της ρύθμισης Σκουρλέτη, τότε που όλες οι παρευρισκόμενες παρατάξεις (πλην της παράταξης του Γιώργου Κουράση που έλειπε σύσσωμη για να μην ψηφίσει τις νέες συμβάσεις εκείνων που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ψήφιζε να μετατραπούν σε "αορίστου χρόνου" ή για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι μαζί τους στο ρεπορτάζ, όταν το ψήφιζαν αυτό ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ από τη Νέα Δημοκρατία που συνολικά "τζόγαρε" υπέρ των συμβασιούχων αρχικά και μετά το γύρισε, όταν εξελίχθηκε η παρέμβαση Τσίπρα.

Αν δεν θυμάσαι ή δεν το έχεις παρακολουθήσει κάνε κλικ στις δύο αναρτήσεις μας μετά από εκείνη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

ΟΜΟΦΩΝΑ - ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Τότε λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη νέων συμβάσεων με όλους (???) τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των οποίων βεβαίως ΟΜΟΦΩΝΑ ζήταγε με ψήφισμά του από την κυβέρνηση την ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
ΟΛΩΝ !!!!

Δεν έγινε νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή σε αορίστου, όπως ζήταγε λοιπόν ομόφωνα το ΔΣ, αλλά η ρύθμιση Σκουρλέτη έδωσε το δικαίωμα στα δημοτικά συμβούλια να κάνουν νέες συμβάσεις.

Η διοίκηση του δήμου έφερε μια ονομαστική λίστα λοιπόν με τους εργαζόμενους των οποίων το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την επαναπρόσληψη με τις συμβάσεις Σκουρλέτη (για κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας).
Πόσους;
100 άτομα.

Η Λούλα Καρατζά - που είχε πιάσει την τρύπα (ή είχε ενημερωθεί παρασκηνιακά;;;) - ρώτησε τον Συμεών αν περιλαμβάνονται όλοι οι συμβασιούχοι και εκεί βγήκε η πληροφορία στην επιφάνεια ότι έλειπαν 7 (????) άτομα από τους προτεινόμενους για νέα σύμβαση.

"Δύο δεν θέλουν οι ίδιοι να συνεχίσουν και οι άλλοι πέντε έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην υπηρεσία, δεν δουλεύουν, κάνουν ζημιές στα οχήματα ο ένας μάλιστα τράβηξε και μαχαίρι στους συναδέλφους του. Εμείς δεν ανανεώνουμε τις συμβάσεις των συγκεκριμένων" ήταν η θέση της διοίκησης - Χριστουλάκη και Συμεών .

Στελέχη της αντιπολίτευσης αρχικά αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν:
"Δεν έχουμε πειθαρχική διαδικασία, ούτε πειθαρχική αρμοδιότητα εδώ, αυτή τη στιγμή. Πώς θα τους καταδικάσουμε έτσι προχείρως σε ανεργία, πειθόμενοι μόνο από τις προφορικές διαβεβαιώσεις; Όταν γίνανε όλα αυτά τα κακά που έκαναν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που μας τα λέτε σήμερα και παρεπιπτόντος, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία, έγινε ΕΔΕ, τους καλέσατε σε απολογία;;;
Και τέλος πάντων αν είναι έτσι υπάρχει η κανονική διαδικασία να τιμωρηθούν και να τους λυθεί η σύμβαση, κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν θέλει να καλύψει μαχαίρια και πιρούνια.
Και τέλος πάντων αν είχε ικανοποιηθεί το ομόφωνο αίτημά μας και είχαν μετατραπεί οι συμβάσεις τους σε ΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με κυβερνητική παρέμβαση δεν θα ίσχυαν όλα αυτά για τους συγκεκριμένους; Και τότε - αν ισχύουν όλα αυτά που λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Χριστουλάκης, στο δημοτικό συμβούλιο - ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ; Γιατί μπλέκονται έτσι δύο θέματα;"

Η διοίκηση επέμεινε ότι δεν θα περιλάβει τους πέντε (7 μείον 2) γιατί έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες, υπάρχουν αναφορές των προϊσταμένων τους, των συναδέλφων τους και ουδείς στην υπηρεσία του δήμου έχει άλλη άποψη.

Ο σύλλογος των εργαζομένων δεν εκπροσωπούνταν σε εκείνη την συνεδρίαση, κανείς συνδικαλιστής δεν είχε έρθει στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για τις συμβάσεις (!!!) οπότε όσα ενημέρωνε η διοίκηση δεν είχαν κανέναν αντίλογο από υπηρεσιακούς παράγοντες και το δημοτικό συμβούλιο τελικά ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ των 100 - (και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Να στείλει αδιάβαστους και τους 100  ή να βάλει το δέντρο μπροστά και να κρύψει το δάσος;)

Η απουσία άλλωστε εκπροσώπου του Σωματείου είναι λογικό να εκληφθεί από τους μη ενημερωμένους δημοτικούς συμβούλους ως συμφωνία με την εισήγηση της διοίκησης, αφού αν υπήρχαν ενστάσεις θα ήταν λογικό να κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Την επόμενη μέρα το συνδικάτο ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) έκανε λόγο για απόλυση 7 (επτά) συμβασιούχων από τον δήμο Χαλανδρίου.

Και τρεις μέρες μετά, στις 7 Ιουλίου, Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου καταθέτει την ακόλουθη ανακοίνωση για την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώνονται από προχθές 12-7 το πρωί (με email του προεδρείου του ΔΣ) , την ημέρα δηλαδή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που έχει ως πρώτο θέμα την ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ στην καθαριότητα, με βάση πάλι το νόμο Σκουρλέτη.

Των θέσεων που - αν υλοποιηθεί η δέσμευση Τσίπρα, Σκουρλέτη και γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ - θα καλυφθούν (επιτέλους) ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Η τροποποίηση λοιπόν του ΟΕΥ του δήμου προχθές ήταν "ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ" για την υπηρεσία καθαριότητας αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους - συμβασιούχους για να μπορέσουν - αν και όταν γίνει ο διαγωνισμός - να αξιοποιήσουν την μοριοδότηση που κέρδισαν με την δουλειά τους, τους αγώνες τους και τους αναγνώρισε η ρύθμιση Σκουρλέτη.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για έξι (και όχι 7) συμβασιούχους που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους και ζητάει να συμπληρωθεί η απόφαση του ΔΣ για τους 5 από τους 6 αφού ο έκτος - λέει ο σύλλογος - δεν θέλει.

Οπότε έτσι φτάνουμε προχτές στην αίθουσα συνεδριάσεων για να ξεκινήσει το προχθεσινή συνεδρίαση.
                                                                                                                                            (συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου