Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΜΕ LINK: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νίκος Πέρκιζας (Γήπεδο με προδιαγραφές FIFA) (11/7/2017)

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο γήπεδο Χαλανδρίου Νικόλαου Περκιζέου θα αποκτήσει ΝΕΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ FIFA (θέλω να το προσέξεις αυτό είναι σημαντικό)  ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ, αξίας 240 χιλιάδων ευρώπουλων, ο οποίος έρχεται κατευθείαν από τα Βέλγια, οπότε οι δανειστές δεν προέβαλαν καμία αντίρρηση δια την σοβαρή επένδυση ταύτη.

Ο βελγικός χλοοτάπητας θα είναι στην Ελλάδα μεθαύριο Πέμπτη, οπότε φτάνει το φορτηγό από τας Βρυξέλλας. (για κοιτάτε ρε μαλάκες στην καρότσα μην είναι κρυμμένος εκείνος ο λαγός, ο "ηγέτης¨της Καταλονίας μέσα και μας τον στείλουν και αυτόν εδώ για να τσακωθούμε ΚΑΙ με τους Ισπανούς).

 Θα τοποθετηθεί άμεσα, εντός πεντέ - έξι ημερών στο αθλητικό κέντρο του Χαλανδρίου "Νικόλαου Περκιζέου" και μετά - σου λέει - θα έρθει μια επιτροπή (μάλλον από την Γαλλία) για να πιστοποιήσει ότι είναι χλοοτάπητας με προδιαγραφές ....FIFA!
Άλλα λεφτά και εκεί!

(Πληρώνουμε, πληρώνουμε ..... αρκεί να πληρώνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους εν Ελλάδι εργολάβους κολλητούς τους.
Τους νέους Μαυραγορίτες.)

Έτσι πρέπει να γίνει - σου λέει. Το λέει ο κανονισμός της ΕΠΣΑ!
Για να γίνει αγώνας ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ - ΘΥΕΛΛΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ χρειάζεται χλοοτάπητας πιστοποιημένος από την FIFA!

Είναι ο ορισμός του "βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει η βούρτσα μας".

Συνθετικός χλοοτάπητας προδιαγραφών FIFA!
Δια την διεξαγωγή του ντέρμπι Χαλάνδρι - Σούρμενα ρε φίλε!
Και να παίζουν μπαλίτσα τα πεντάχρονα των ακαδημιών του Ατρόμητου και της ΑΕΧ!

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά τα πράγματα.

Εχθές εκλήθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτάκτως, σε έκτακτη, κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να αποφασίσουν σχετικά με την συμφωνία που προέκυψε μετά την σύγκρουση της διοίκησης του δήμου με τον εργολάβο που "κέρδισε" την ηλεκτρονική δημοπρασία για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Πέρκιζας.

Δηλαδή για να τα λέμε όλα - ειδικά για όσους λένε ότι όταν γίνεται δημοπρασία διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον - μόνος του ήταν στην δημοπρασία, οι άλλοι τέσσερις που ήρθαν δεν είχαν - λέει  - σωστά τα χαρτιά τους και δεν πήραν μέρος.

Σ.Σ,: Σε άλλη περίπτωση, όχι σε αυτή, μια φορά σε δημοπρασία που έγινε παλιά κάτι τέτοιο, αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι οι άλλοι εργολάβοι που έφυγαν ήταν απλώς λαγοί, πήραν το λουκουμάκι τους (κωλότουρο νομίζω το λένε στην αργκό τους) και την έκαναν, αλλά αυτά δεν γίνονται συχνά. Παλιά γίνονταν που δεν ήταν ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ (ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ αλλά μην τους το πείτε και τους πληγώσετε).

Ο διαγωνισμός λοιπόν - όπου ο εργολάβος διαγωνιζόταν μόνος του - δεν κρίθηκε άγονος διότι ήταν κατεπείγουσα η ανάγκη να αλλάξει ο χλοοτάπητας που είχε μπει το 2007 και είχε παλιώσει, είχε γίνει ακατάλληλος πλέον.
Και έπρεπε να γίνουν οι εργασίες το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, τον Σεπτέμβρη.

(Το 2007 μπήκε πρώτη φορά το χορτάρι υπό τους πανηγυρισμούς των Μαυρογυαλούρων που ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ πλέον ο αγώνας Βραδυποριακού - Ταλαιπωριακού θα γινόταν σε χορτάρι προδιαγραφών και όχι στο "ξερό". )

Άλλα 230 χιλιάρικα με κύκλο ζωής τα 10 χρόνια (άρα το συνθετικό χορτάρι στο ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ σου κοστίζει 23 χιλιάρικα τον χρόνο, χώρια η πιστοποίηση). Αυτό γίνεται - και στα έχουμε ξαναπεί αυτά -- διότι αυτά τα χορτάρια τα βάζουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στο Μπερναμπέου, στο Μεάτσα, στο Γουέμπλει, στο Καραϊσκάκης για να "πατιούνται" δυο τρεις φορές την βδομάδα - ένας αγώνας και μια - δυο προπονήσεις. Οι πολλές προπονήσεις, οι ακαδημίες, τα δεύτερα κλπ παίζουν και προπονούνται ΣΤΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ, στον Ρέντη ας πούμε, όχι στο κυρίως γήπεδο του ..... ΝΙΚΟΛΟΥ ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ, κατάλαβες;;;; Και εκεί στα βοηθητικά ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ τόσο ακριβούς και πιστοποιημένους χλοοτάπητες, βάζουν φτηνότερους. Αλλά εμείς - όταν είναι να δώσουμε λεφτά στον Ευρωπαϊκό βορρά είμαστε large ρε φίλε).

Υπέγραψαν λοιπόν την σύμβαση με τον ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ FIFA εργολάβαρο, να μπει να βάλει τον πιστοποιημένο από την FIFA χλοοτάπητα. 

Και μετά .... ήρθαν οι μέλισσες.
Διότι η FIFA - πάνω στην ώρα - άλλαξε τον πιστοποιημένο χλοοτάπητα Α με άλλο νέο πιστοποιημένο χλοοτάπητα Β. Ο άλλος, ο Α ήταν πιστοποιημένος ..... last year που έγινε η σύμβαση. Τώρα ---- This year- η ΦΙΦΑ θέλει το Β, σου λέει.

Η σύμβαση του εργολάβαρου όμως έλεγε ότι θα βάλει τον Α.

Που τώρα δεν θα ήταν πιστοποιημένος και έπρεπε να βάλει τον Β για να πιστοποιηθεί από την επιτροπή. (ΧΕΣΕ ΨΙΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ)!

"Θέλω και άλλα λεφτά λοιπόν", είπε ο εργολάβος, "για να βάλω τον Β".

Ο Συμεών τα πήρε στην κράνα (αργεί λίγο, είναι βραδυφλεγές βλήμα, αφού δέχτηκε να μπει στο τρυπάκι για "πιστοποιημένο χλοοτάπητα" για τον ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ, μετά κατάλαβε ότι τον δουλεύανε) και έγινε με τον εργολάβο το σύστριγγλο. Εξώδικα, αστυνομίες, καβγάδες......

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ, απλά άργησε.

Και το γήπεδο είναι από το καλοκαίρι ακόμα κλειστό ενώ οι ομάδες της πόλης φιλοξενούνται σε γειτονικά γήπεδα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ FIFA ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ στο Πέρκιζας!

Για να παίξει η ομαδάρα μας (μεταξύ Α και Β τοπικό) με τον Κεραυνό Πανωμαγουλίτσας!

Και να προπονείται βέβαια και ο αυριανός Μπουφόν, ο παιχταράς τερματοφύλακας ο ανιψιός μου, ετών 10!

Τελικά εχτές στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε για έγκριση μια συμφωνία που λέει ότι την Πέμπτη, μεθαύριο, το θέμα θα τελειώσει και ο πιστοποιημένος εργολάβος θα φέρει τον πιστοποιημένο χλοοτάπητα Β στο ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ χωρίς παραπάνω λεφτά.

Το ψηφίσαμε. Τι να κάναμε εδώ που έφτασαν τα πράγματα. Κάποτε πρέπει να ανοίξει το ρημαδογήπεδο. Και με ποιον να ήμασταν; Με τον εργολάβο; Ή την FIFA;

ΧΑΪΛΑΙΤ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: 
Ο ΠΡ πήρε το λόγο και ωραία, ωραία, σαν κύριος μας είπε ότι είχε πάρει τον εργολάβο τηλέφωνο και είχε κάνει και την δική του .... (πολιτική) διαπραγμάτευση μαζί του, οπότε ως εκ τούτου - λόγω της δικής του (πολιτικής) διαπραγμάτευσης η οποία κατέληξε σε αποδοχή από τον εργολάβο ότι αυτό που υπέγραψε με τη νόμιμη διοίκηση του δήμου είναι αυτό το ίδιο  που είπε και στον ΠΡ - ψήφισε και ο ΠΡ υπέρ της νέας συμφωνίας. 

ΤΣΙΟΥ, ΤΣΙΟΥ!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: 
Μην ξαναβγάλετε ρε σεις δελτίο τύπου στην αρχή κάθε παρέμβασης που ξεκινάτε.
 Στο τέλος, όταν τελειώσει κόβουν την κορδέλα. Αυτό το "ξεκίνησαν οι εργασίες εκθέτει πολλές φορές". Ούτε ο Παττακός δεν έβγαζε δελτίο τύπου στην αρχή (Ο Στέλιος έτσι, μην μπερδευτείτε).

Και για να είμαστε δίκαιοι, όπως πάντα προσπαθούμε .... ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ  .... ΤΑ ΣΠΑΕΙ. Καλή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου