Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΑ!




"Επειδή κάποιοι ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ νομίζουν ότι επειδή έπιασαν μια καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο θεωρούν ότι μπορούν να διαβάλουν δημόσια το όνομά μου, παίζοντας τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια, καταλογίζοντας μου παραταξιακές διαπλοκές λόγω της ενεργής συμμετοχής μου στο γονεϊκό κίνημα ... "

ΣΑΤΥΡΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η παραπάνω "βαρυσήμαντη"," θεσμική" και "ενδεικτική "νεοφιλελεύθερου δημοκρατικού ήθους αριστείας", δήλωση έγινε μέσω της προσωπικής της σελίδας στο φατσομπούκι, από την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χαλανδρίου πριν μέρες, όταν ανέδειξα το θέμα της απαράδεκτης επιστολής της Ένωσης εναντίον των δημοτικών παρατάξεων μέσω της Πλατείας αλλά και θέτοντάς το επίσημα στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Η ¨Ενωση συλλογικά είχε "απαντήσει" - όπως είχε απαντήσει (τα έχουμε αναρτήσει όλα στην ΠΛΑΤΕΙΑ) αλλά η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΣ της Ένωσης Γονέων δεν αρκέστηκε στη συλλογική απάντηση. Έδωσε και το δικό της στίγμα .... ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Και εκφράστηκε μέσω προσωπικής ανάρτησης, δικαιώνοντας απόλυτα την άποψή μας ότι Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ - αυτή τη σκοτεινή περίοδο - να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σε αυτή τη κοινωνία είναι να πέσουν οι μάσκες των υποκριτών και των "δήθεν".

Και η Σταυρούλα Πετράκου είναι ΠΟΛΥ ΔΗΘΕΝ.
  • Είναι ΔΗΘΕΝ όταν παριστάνει ότι διαμαρτύρεται, αν της πει κανείς ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ.  Διεκδικεί να "προστατεύεται" ώστε να εμφανίζεται ως .... ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ στους γονείς ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΑ. Παρεξηγείται η ΔΗΘΕΝ όταν της υπενθυμίζουμε ότι ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ - στην παράταξη Κουράση.
  • Είναι τόσο ΔΗΘΕΝ που δεν έχει την στοιχειώδη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΙΞΙΑ να μην  διατηρεί ΔΙΠΛΗ - αντικρουόμενη - θεσμική ιδιότητα στον δήμο.  Πρακτική που αναδεικνύει χωρίς αμφιβολία την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της, όταν καταγγέλλει όσους της προσάπτουν "πολιτική διαπλοκή" (ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ, ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ, χωρίς φόβο και πάθος):  
Η κα Πετράκου ενώ είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ του ΔΗΜΟΥ και - υποτίθεται - ότι έχει ΘΕΣΜΙΚΗ υποχρέωση  να εκφράζει ΟΛΟΥΣ τους γονείς του ΔΗΜΟΥ και την ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ των απόψεών τους, όπως αυτή προκύπτει από τις συλλογικές διαδικασίες του "γονεϊκού κινήματος" (έκφραση που χρησιμοποιώ κατά συνθήκη, αφού δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο κίνημα, ούτε μπορεί να υπάρξει ποτέ) -  έχει αποδεχτεί και να συνεχίζει να εκπροσωπεί στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - εκεί που μοιράζονται τα κονδύλια στα σχολεία - την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ, την παράταξη Κουράση την πολιτική της οποίας προσπαθεί ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  να προωθήσει, παριστάνοντας όμως ότι θίγεται όταν της χρεώνουν "παραταξιακή διαπλοκή"/
  ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΟΙΠΟΝ;
 Τι θα πει η αρχηγός της "ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ της πλάκας" που στήθηκε στο Χαλάνδρι για να υπερασπιστεί συγκεκριμένα συμφέροντα μιας δράκας κολλητών και  ακόμα πιστεύει ότι έχει να κάνει με ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ; 
ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
  • Είναι τόσο ΔΗΘΕΝ που όντας ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ που έκανε αγώνες για να "μην τρέχουν οι σωληνώσεις στο σχολείο του παιδιού της"  διεκδικώντας από τον δήμο Χαλανδρίου λύσεις (και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης των σχολείων) αποδέχτηκε ασμένως να πάρει μια οκτάμηνη σύμβαση "εργασίας" στον δήμο, διορίστηκε σε θέση ΙΔΟΧ στον δήμο, βρίσκοντας μια "εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης" για την πάρτη της. Και αυτό το έκανε ΧΩΡΙΣ να παραιτηθεί από την θέση της προέδρου της 'Ενωσης. (Διότι αν είχε παραιτηθεί για εμάς δεν θα υπήρχε θέμα, το δικαίωμα στην εργασία το υπερασπιζόμαστε καθολικά - το δικαίωμα στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ καταγγέλλουμε). Και ω του θαύματος! 
  • Εκείνο το οκτάμηνιο ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ!
  • Είναι όμως ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ και αυτό είναι το χειρότερο, το εντελώς ασύμβατο με την θέση της. Όπως άλλωστε είναι όλοι τους, εκεί στην ψευτοφιλική εταιρεία της υποκρισίας. Διότι η διατύπωσή της περί "τυχάρπαστων, αγράμματων που έπιασαν καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο" είναι ενδεικτική του τεράστιου δημοκρατικού ελλείμματος της "εκπροσώπου των γονιών της πόλης" που - θεωρητικά - πρέπει να είναι πρότυπο δημοκρατικού παραδείγματος για τα παιδιά μας.
Διότι για την συντριπτική πλειοψηφία των γονιών είναι πιο σημαντικό τα παιδιά μας να μαθαίνουν να είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ παρά ψευτοεπιστήμονες ασφαλιστικοί σύμβουλοι με πτυχία από τα LIDL και βαρύ κομματικό μέσο.
Τέτοιοι "άριστοι" είναι για το κόμμα της, δεν αφορά όλους η κλίμακα αξιών των αρίστων της ΝΔ.

Και είναι απολύτως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ενδεικτικό της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του ΥΦΕΡΠΟΝΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ  που κουβαλάει,  να αναφέρεται σε αιρετούς με το ".... έπιασαν μια καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο".
Δεν τους διόρισαν κυρία μου με οκτάμηνη σύμβαση.
ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ.

Στο δημοτικό συμβούλιο για το οποίο ήσασταν  ΥΠΟΨΗΦΙΑ και δεν κατάφερατε .... να πιάσετε καρέκλα γιατί δεν σας θεώρησαν οι πολίτες ικανότερη της Ελένης Νιώτη που εκλέχτηκε να τους εκπροσωπεί από την παράταξη Κουράση ενώ εσείς αρκεστήκατε σε οκτάμηνο διορισμό σε θέση υπαλλήλου.
  • Όμως ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ είναι και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και την διοίκηση του δήμου. Υποκριτές που αποδέχτηκαν το αίτημα της Ένωσης  να έρθει απόψε η συγκεκριμένη πρόεδρος, να  πάρει τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να απευθυνθεί στους "τυχάρπαστους, αγράμματους που έπιασαν την καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο"  για να τους θέσει τα προβλήματα της παιδείας και να τους ζητήσει να τα επιλύσουν, χωρίς καν να ανασκευάσει αυτά τα αίσχη που έχει γράψει. ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΤΕ;
  • Στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της Πετράκου λοιπόν έχουμε μια δεύτερη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ από όσους επιθυμούν οι συζητήσεις να είναι ΣΚΕΤΟΙ ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑΔΕΣ με στόχο την ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ και την συγκρότηση αστείων και ανούσιων μετώπων. Συμπολιτευτικών ή αντιπολιτευτικών, ανάλογα με το τι τους βολεύει. Παλιά τα κόλπα του δικομματισμού, νέοι οι υπηρέτες του. 
  • Η αποψινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο - με δεδομένη την μέχρι σήμερα άρνηση της Ένωσης Γονέων να απολογηθεί για την επίθεση που εξαπέλυσε στις δημοτικές παρατάξεις και της κ. Πετράκου να ανασκευάσει την ενδεικτική για το σεβασμό της προς τον θεσμό τοποθέτησή της, δεν έχει κανένα νόημα για την παιδεία και είναι τόσο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, όσο η ΠΕΤΡΑΚΟΥ και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.
  • Του προεδρείου που καλεί σε μια συζήτηση "ενημέρωσης" για την παιδεία , χωρίς να υπάρχει ούτε ένα θέμα για να ληφθεί απόφαση. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ, θέατρο ή αμφιθέατρο φοιτητικού συνδικαλισμού να κάνει συζητήσεις του αέρα;
Κατόπιν διημέρου προβληματισμού αποφάσισα ότι τελικά το απόγευμα θα πάω στο δημοτικό συμβούλιο.

Αλλά η άποψή μου είναι ΚΑΘΑΡΗ: Η κα Πετράκου δεν είναι άξια να είναι πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και δεν έχει το δημοκρατικό ανάστημα να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, που με τέτοιο τρόπο απαξιώνει, για να εκφράσει τους γονείς,
 ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΡΙΘΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ!

Και αυτό θα το σηματοδοτήσω με την στάση μου το απόγευμα για να καταγραφεί και επίσημα στα πρακτικά και την ιστορία της πόλης (αν ενδιαφέρει αυτή κανένα).

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΥΓ: 
  • Για να προλάβω εξισώσεις: Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται στο φατσομπούκι ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ. Όταν  γράφουν ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ αναφερόμενοι σε άλλους θεσμικούς παράγοντες είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και ως τέτοιες αξιολογούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου