Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΕΪΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αυτά δεν γίνονται παρά μόνο στο αρβανιτοχώρι, στο Χαλά Ντερέ.

Τόσος συγκεντρωμένος και διάχυτος καιροσκοπισμός πραγματικά δεν έχω δει να υπάρχει αλλού.

Διότι πουθενά αλλού δεν είναι διοίκηση μια παράταξη που στηρίζεται από ένα κόμμα με το οποίο ΕΛΑΧΙΣΤΑ - έως καθόλου - κοινά σημεία θέλουν να παρουσιάζουν ότι έχουν, κρυπτόμενοι πίσω από το δάκτυλό τους.

Οι πολιτικές θέσεις των παρατάξεων - όπως εκφράστηκαν στην χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο - θα αναρτηθούν όλες στην ΠΛΑΤΕΙΑ..

Συνοπτικά τι είπαν και τι ψήφισαν οι παρατάξεις με το βλέμμα .... της ΠΛΑΤΕΙΑΣ θα δεις εδώ:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ:
Ο Ρούσσος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει, αυτό που τον έκανε αρχηγό ενός τόσο ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΥ σχήματος όπως η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, που σκόρπισε στους πέντε ανέμους μόλις έγινε διοίκηση του δήμου: Προσπάθησε να "σύρει" τα κομμάτια της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (όλα) σε ένα ψήφισμα που δεν θα τον εξέθετε απέναντι στην κυβέρνηση και το μεγάλο κόμμα που τον στηρίζει για να είναι δήμαρχος αλλά θα χώραγε και την κριτική της καργαριστεράς και των δικών του καργαριστερών - όχι μόνο των ανεξαρτιτοποιημένων.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.

Στην πραγματικότητα όμως ήταν ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ,  ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΗΣ και αυτό φάνηκε από τα πόσα στραβά  βρήκε ο ίδιος κατά την τοποθέτηση του Πράσσου - βλ. παρακάτω, συμφωνώντας μαζί του - ίσως για να του πάρει την ψήφο, που πήρε τελικά, αλλά τα πολύ περισσότερα αρνητικά που βρήκε ο "υπαρχηγός" του  Γερολυμάτος που καθαρά είπε ότι δεν είναι ώριμο να γίνει τώρα η απλή αναλογική και κακώς έρχεται, γιατί θα την κάψουν αλλά και  η στάση της Έλενας Χριστούλη (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ της ομάδος των 53)  η οποία είπε ότι "τι να κάνουμε, ο δικαιοματισμός και η απλή αναλογική είναι το μόνο που μας έμεινε να παλέψουμε από όσα πιστεύουμε, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ" (!!!!)

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ η "συμφωνία" της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με την ΣΥΡΙΖΕΪΚΗ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Παρά ταύτα - την ανάγκη (και το χρίσμα) φιλοτιμία ποιούντες - ψήφισαν υπέρ της απλής αναλογικής.

Υπέρ του ψηφίσματος της πλειοψηφίας ψήφισε και η παράταξη Ανδρεόπουλου, που ήταν - και αυτοί και καλά - υπέρ της απλής αναλογικής αλλά - ανέδειξαν όλα τα "προβλήματα" που θα προκαλέσει στην .....  κυβερνησιμότητα.
  •  Δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία - λέει - στην οικονομική επιτροπή στον δήμαρχο (α ρε Λώλα που το είχες κάνει αυτό ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ και είχες δώσει ΟΛΗ την Ο.Ε στην αντιπολίτευση ...)  δεν κατοχυρώνει ότι αν πεθάνει ή παραιτηθεί ο δήμαρχος θα εκλεγεί δήμαρχος ΜΟΝΟ από την παράταξη της πλειοψηφίας  - αλλά, άκου πράματα -   από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. (δηλαδή δεν εξασφαλίζει Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ότι δεν θα εκλεγεί δήμαρχος από το δημοτικό συμβούλιο μόνο από την μειοψηφία αν παραιτηθεί ο δήμαρχος.) Την ίδια ώρα συμφώνησαν όμως και με την πρόταση του Καλομοίρη (και Νταβία) που είπαν ότι ο δήμαρχος πρέπει να εκλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο (και πριν πεθάνει, και ο κανονικός  δήμαρχος, όχι μόνο ο αναπληρωτής του). Στάθης, Πράσσος είναι και με τα δύο λοιπόν! Τώρα πώς γίνεται αυτό, μη ρωτάς, γίνεται. ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
  • Τόνισαν ότι ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ που θέλει να προωθήσει τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ δημοτικών παρατάξεων, δεν κατοχυρώνει ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  θα είναι υποχρεωτικά από την πρώτη παράταξη, άρα μπορεί να είναι και από συνεργαζόμενη (ΑΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ) και θα εκλέγεται από όλο το δημοτικό συμβούλιο και άλλα τέτοια .... καταστροφικά που δεν προέβλεψε η απλή αναλογική και ο νόμος .... άρα είναι πρόχειρος. (Μη γελάς ....)
Τώρα - αν είναι να τα κατοχυρώσει όλα αυτά τα μονοπαραταξιακά η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, τι την θέλουμε και γιατί την στηρίζουμε είναι ένα πραγματικά αναπάντητο ερώτημα.

Υπέρ της κυβερνησιμότητας των δήμων που εξασφαλίζεται - βεβαίως, βεβαίως - από το σημερινό εκλογικό σύστημα ψήφισαν οι Κουρασικοί - τρεις παρόντες (Αγγελής, Κόσυβας, Νιώτη).
"Θέλουν να διαλύσουν τους δήμους επειδή δεν μπορούν να τους ελέγξουν" απεφάνθη ο Μιχάλης  Κόσυβας. 
Είναι το μόνο που καταλαβαίνουν ότι παίζεται με την πολιτική δράση και παρέμβαση.
Η ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν γι΄αυτή.
ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΗ! ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!
ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ και κάποιοι θέλουν αν τους την πάρουν ή να τους βάλουν να την μοιραστούν.
Αν είναι ΔΥΝΑΜΟΝ.

Απόντες Λαδόπουλος, Πανταζής, δοξάστηκαν κρυπτόμενοι.
Ο Μύρωνας τοποθετήθηκε και έφυγε από την ψηφοφορία. Βρήκε θετικά στο νομοσχέδιο αλλά είπε ότι συντάσσεται με τον Πατούλη και την ΚΕΔΕ χωρίς να καταψηφίσει την πρόταση της διοίκησης.

Η Λούλα Καρατζά κατέθεσε ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης - που θα αναρτήσουμε στην Πλατεία
Είναι τα γνωστά ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, όχι σε οποιαδήποτε αλλαγή μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού και της ΕΕ, μέχρι να γίνει η δικτατορία του προλεταριάτου, που αργεί όμως ακόμα διότι το κόμμα πρωτοπορία και ο λαός δεν είναι έτοιμα.

"Μέχρι τότε να μην ψηφίζετε τίποτα, να μην πιστεύετε ότι μπορείτε να εξωραΐσετε το σύστημα,  που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και έχει ταξικό πρόσημο. Να καταψηφίζετε, να αντιστέκεστε σε κάθε αλλαγή ή μεταρρύθμιση εντός καπιταλιστικού πλαισίου για να  αφυπνίσετε τους κοιμισμένους πολίτες, να γίνουν ΚΚΕ για να ετοιμαστεί η πρωτοπορία."
Αυτό μας συμβούλεψε η ΞΥΠΝΙΑ Λούλα.

Κατάλαβες ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ! Να ξυπνήσεις σου λένε ... οι ξύπνιοι!

Παρόλα αυτά είπε ότι το ΚΚΕ στην βουλή ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και αυτό είναι θετικό.

Ο Γιώργος Θωμάς έλειπε από το συμβούλιο αλλά είχε στείλει γραπτά τις απόψεις του τις οποίες θα δημοσιοποιήσουμε.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης κατέθεσε ψήφισμα και διάβασε τις γνωστές στον αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ θέσεις της ΛΑΕ για τις οποίες έχουμε μιλήσει.

Τελικά - βέβαια - οι εννιά (που εχθές ήταν έξι αφού ο Χ. Κασίμης και ο Π. Τζούρας έλειπαν και η Σούλα Μάζη δεν ακολούθησε την γραμμή ΛΑΕ και ψήφισε λευκό) ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να μην εφαρμοστεί τώρα η απλή αναλογική αλλά .... όταν σκιστούν όλα τα μνημόνια (με ένα άρθρο, όταν ο σύντροφος Παναγιώτης πείσει τον Πούτιν για να μας δώσει το δάνειο).

Ειδική αναφορά θα έπρεπε να γίνει εδώ στα όσα είπε ο Τάσος Ευσταθίου, ιστορικό στέλεχος του Ρήγα και του ΚΚΕ Εσ. στο Χαλάνδρι, αλλά - λυπάμαι - ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΕΞΗ για να σας τα μεταφέρω.
Το δικό μου μυαλό δεν επαρκεί για να παρακολουθήσω τόσο σύνθετα δομημένη αριστερή σκέψη, συμπαθάτε με.
Πάντως σε κάποιο σημείο κατάλαβα ότι είπε - μάλλον -  ότι ο φίλος του ο Σκουρλέτης υπηρετεί το κεφάλαιο γιατί δεν συζήτησε το νομοσχέδιο κατευθείαν με τον λαό (που καίγεται  να συμμετέχει σε τέτοιες συμμετοχικές διαδικασίες) και ότι την πρόταση για πέρασμα του πρασίνου στα ανταποδοτικά ο Σκουρλέτης δεν την συζήτησε με κανένα, δεν την έχει εκφράσει ποτέ κανείς από την αυτοδιοίκηση θέλοντας προφανώς να την πει στον Ακατανόμαστο και το πρόγραμμα της ΤΟΡΑ ο καημένος.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ - μάλλον - ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ παλαιότερα. Του κόμματός ΤΟΥ!
Που έχει διατυπωθεί κατ΄επανάληψη σε συνέδρια της ΚΕΔΚΕ από τις ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ (παλιά, προ ΚινΑλ και ΣΥΡΙΖΑ).
Ο Τάσος έχει μια εμμονή να προσπαθεί να διαφωνήσει με τον Νταβία για να δικαιώσει την ιερά εξέταση στην οποία τον είχαν υποβάλει, τότε που ήταν ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά γίνεται υπέροχα γραφικός.

Ενδιαφέρον είχε και η θεωρητική προσέγγιση του Γιώργου Λιερού αλλά δυστυχώς - όπως πάντα - με μηδενιστική κατάληξη. Καλά τα λέει αλλά το μόνο που τελικά υπερασπίζεται είναι Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ και Η ΙΔΙΩΤΕΥΣΗ μέχρι να ετοιμαστεί ένα αντικείμενο ανατροπής, όπως το θέλει.
 Κάποιοι ζουν στην δεκαετία του 1970 ακόμα και από αυτή δεν δανείζονται μόνο χρήσιμες αναλύσεις για να επικαιροποιηθούν στο σήμερα  - όπως εμείς - αλλά θεωρούν ότι μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω.

Ο Ακατανόμαστος έκανε πάλι τρέλες, αναγνώστη μου.

Είπε στον Συμεών να αποσύρει από την αρχική πρότασή του, την κάθετη άρνηση που περιείχε  για πέρασμα του πρασίνου στα ανταποδοτικά   για να ψηφίσουν κοινά (και να μην του λένε κάποιοι ότι μόνος του πήγε με ψήφισμα χωρίς κριτική για να γλύψει τον  .... Τσίπρα - για να τον κάνει πο Τσίπρας .... Χατζή -  αφού όλοι οι άλλοι ψήφιζαν υπέρ της απλής αναλογικής, ΔΙΑΦΩΝΟΝΤΑΣ, δηλωμένα και ήταν ο μόνος που ψήφιζε ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ.

Ο Συμεών του είπε ότι "ξέρει ότι η θέση που εκφράζει ο Νταβίας είναι η σωστή αυτοδιοικητική άποψη αλλά τώρα, εν μέσω μνημονίων μπορεί να αξιοποιηθεί η μεταφορά της υπηρεσίας πρασίνου για διεύρυσνη της φρομπηχτικής πολιτικής.
(Ο ΣΥΜΕΩΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ. Με τα 16 εκατομμύρια ταμειακά διαθέσιμα στην τράπεζα, που ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ. Θέλει λέει αύξηση τελών για να καλύψει και το πράσινο, μη χέσω. Τέλος πάντων, δεν είναι της ώρας.)

Τελικά διατυπώθηκε διαφορετικά η πρόταση, προστέθηκε ένα "προς το παρόν" και τελικά ο Νταβίας, απέσυρε το ψήφισμά του και ψήφισε μαζί με την πλειοψηφία υπέρ της απλή αναλογικής.

Αλλά το νούμερο ο Ακατανόμαστος δεν έμεινε εκεί.

Όταν ήρθε η ώρα να ψηφιστεί το ψήφισμα της Λούλας εκείνη είπε:
"Τώρα δηλαδή το δικό μας ψήφισμα θα πάρει μόνο την δική μου ψήφο; Βάζω στοίχημα ότι κάποιος θα βρεθεί να μου δώσει την μία ψήφο ακόμα".

Ε. ο Ακατανόμαστος της το έκανε το χατήρι! 

Της ψήφισε και το δικό της ψήφισμα για να μην μείνει μόνη της γιατί φοβάται η Λούλα τη μοναξιά. (Το έκανε - βεβαίως με δεδομένο ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της απλής αναλογικής όπως ενημέρωσε η Λούλα). Ο ηλίθιος ο Ακατανόμαστος ψήφισε δύο ψηφίσματα (διότι ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, Το καθένα ψηφίζεται χωριστά. Το ίδιο έκαναν και τρεις ανεξάρτητοι που ψήφισαν μετά τον Νταβία).

Όλοι ξεράθηκαν στα γέλια  εκτός από μία που στράβωσε: ΤΗΝ ΠΡΟΔΡΕΥΟΥΣΑ ΕΛΕΝΗ ΝΙΩΤΗ.
(ΞΥΔΙ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου