Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΚΟΔΡΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;


φωτό από την πλημμυριμένη Κόδρου

Ήρθε λοιπόν η ενημέρωση που ψάχναμε από την περιφέρεια .

Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη μας έστειλε τα έγγραφα που ζητούσαμε σήμερα και τους ευχαριστούμε.

Θα αναδείξουμε λοιπόν ΕΠΙΣΗΜΑ και ΧΩΡΙΣ να είμαστε ανοικτοί σε  βερμπαλιστικές ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ και κριτικές,  όλο το θέμα.

Αρχίζοντας από το ενδεικτικό μιας εντελώς άρρωστης νοοτροπίας πολιτικής διαμεσολάβησης συλλόγων και παραγόντων που σηκώνει ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ για το ποια είναι τα όριά της, αν πρέπει να διευρυνθούν και πόσο.

Ποιος εκπροσωπεί και με ποια εξουσιοδότηση τους περίοικους του ρέματος Σαρατνάπορου - Ποδονίφτη σε συζητήσεις για τα πλημυρικά προβλήματα της περιοχής τους;

Ο Σύλλογος προστασίας της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου!

Ο Σύλλογος του ΑΛΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ! Οι κάτοικοι από την άλλη γειτονιά της πόλης.
Οι κάτοικοι τριών γιετονικών δήμων, ούτε καν όμορων με το εν λόγω ρέμα.

Αυτό που εμείς περιμέναμε μήνες, αυτό που εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος περίμενε για να κάνει την δουλειά του όπως θεωρεί σωστά, είχε δοθεί στον Σύλλογο της Ρεματιάς για να  ενημερώσει εκείνος, όταν και άμα ήθελε.
Και να συζητάει με τους κρατικούς φορείς από τους οποίους  λαμβάνεται υπόψην η άποψή τους, ως "των ευαίσθητων, οικολόγων, ενεργών  εκπροσώπων των κατοίκων".
Και αν τους την βαρέσει αύριο να μας καταγγείλουν κιόλας τους αιρετούς αν θέλουν,  ότι εμείς είμαστε αδιάφοροι και εκείνοι είναι ενεργοί και κινηματικοί.
Και διεκδικούν λύσεις.
Όπως έκανε και την Σατυρούλα για θέματα παιδείας.

Και καλά για το ρέμα Πεντέλης - Χαλανδρίου, πες είναι ο σύλλογος που έχει αυξημένο ενδιαφέρον και - κάποια - αρμοδιότητα να συνομιλεί με τους φορείς της πολιτείας και να συνδιαμορφώνει τι ιεραρχήσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ ΟΜΩΣ;;;

Για τους αγωγούς στο Κάτω Χαλάνδρι και την Αγία Βαρβάρα;

Πάλι ο Σύλλογος της ρεματιάς και ο σύλλογος του Πολυδρόσου, του Μαρουιού και των Βριλησσίων πρέπει να ασχολούνται;

Δεν έχει κατοίκους εκεί στο Κάτω Χαλάνδρι, στην Φιλοθέη και το Ψυχικό; ¨Εχουν εξουσιοδοτήσει τους κατοίκους της Παραρεμάτιου στο Πολύδροσο, το Μαρούσι, τα Βριλήσσσια εκείνοι;

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ;"
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, έστω και αν είναι τυχάρπαστος ή ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που την είδε .... "εμείς οι μόνοι συνεπείς";

Και μετά όταν φωνάζω,  είμαι εγώ ο τρελός και ο εμπαθής και αυτός που "όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει" κατά τους .... αρμόδιους του ΔΣ του συλλόγου της ρεματιάς που θέλουν να διευρύνουν την εμβέλειά τους και άλλο.

Δηλαδή αν δεν τα έπαιρνα στο κρανίο να "ανεβάσω" το θέμα και - ω μη γένοιτο - ρίξει τον χειμώνα μια βροχή και πνιγεί η Κόδρου, όπως τότε στην φωτό, που θα τις έχουμε ρίξει και πρόσθετα νερά. θα υπάρξει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα πει "δεν φταίνε οι δημοτικοί σύμβουλοι μωρέ, φταίει ο σύλλογος της ρεματιάς"που συνομιλούσε με τους αρμόδιους φορείς και συμφωνούσαν για τις ιεραρχήσεις  και τις προτεραιότητες στην εκτέλεση των έργων;"

Όχι βέβαια. Το δημοτικό συμβούλιο θα φταίει και οι δημοτικοί σύμβουλοι, έτσι δεν είναι;

Γι΄αυτό, αυτό το παραμύθι - ότι ενημερώνονται κάποιοι (τάχαμου  ή όχι τάχαμου , δεν έχει σημασία) ενεργοί πολίτες προνομιακά για να κάνουν τους ειδικούς στους ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ είναι ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ παραπολιτικής.

Και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Ας διαβάσουμε λοιπόν τι λέει ένα έγγραφο που επιτέλους έχουμε στα χέρια μας μετά την πρωινή μας - λίγο έντονη, αλλά πάντα φιλική - επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη κο Καραμέρο.







Αφήστε - προς το παρόν το κίτρινο - και διαβάστε το κόκκινο που αφορά το θέμα της Κόδρου, από όπου ξεκινήσαμε αυτή την έρευνα.
Με το κίτρινο θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Είναι καθαρό το έγγραφο: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και πρέπει να ανοίξει η διατομή του.

Και λάβετε υπόψη ας ότι το δημοτικό συμβούλιο ενημερώνεται για όλα αυτά "στο περίπου", αν κανένας τρελός αρχίζει και κάνει ερωτήσεις και αφού φωνάξει και ξελαρυγγιαστεί.
Και ασχολείται με το αν ο εργολάβος παρκάρει τα οχήματα στο χωράφι ή αν στραβοκοίταξε ο αιρετός τον εργάτη - με αριστερό πρόσημο πάντα -  και όχι με αυτά τα .... δευτερεύοντα.

Αυτά κάποιοι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και από ΕΠΙΛΟΓΗ προσπαθούν να λύνονται ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ή ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ!
Εν κρυπτώ.

Και σε ερωτώ τώρα εσένα που είσαι λογικός, εγώ που είμαι τρελός:

Είναι δυνατόν για τέτοιας σημασίας θέμα να δίνουν μάχη οι δημοτικοί σύμβουλοι για να ενημερωθούν επειδή .... δεν θέλει - κάποιο - σύστημα αυτόκλητων ειδικών που θέλει να δίνει "πόντους" στους δικούς του - εν όψει εκλογών ή αρχαιρεσιών στον σύλλογο -  για να αποφεύγει να  εκλέγονται ..... τυχάρπαστοι και να εκλέγονται μόνο οι .... εκλεκτοί του που είναι .... υπάκουοι;

Είναι δυνατόν να ενημερώνεται για ένα θέμα - τελικά ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ - κάποιος σύλλογος, εν προκειμένω ο σύλλογος προστασίας ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου για τα θέματα ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ, που αφορούν τους κατοίκους στο Κάτω Χαλάνδρι τα όρια Χαλανδρίου - Φιλοθέης;;;

Τους ενημέρωσε εκείνους στο Κάτω Χαλάνδρι κανένας άλλος (εκτός από την Πλατεία;)


ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Τους λέεν "να, κοίτα τώρα ιθαγενή,  γίνεται έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης. Θα σκαφτεί η περιοχή σας."

"Από κάτω από τον δρόμο δεν βλέπεις, έτσι και αλλιώς. Ψήφιζε και μη ερεύνα".

Τις προτεραιότητες της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, της άλλης γιετονιάς  τις καθορίζει λοιπόν  ο σύλλογος .... του άλλου ρέματος γιατί έχει ..... λαϊκό κίνημα;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ  ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ;


Πες εσύ που θα μου κουνάς το δάκτυλο όταν θα γίνει η πλημμύρα και θα μου λες "και εσείς δηλαδή τι κάνατε τόσα χρόνια; Όλοι ίδιοι είστε;" το βρίσκεις λογικό αυτό;
Να πάω να κοιταχτώ;
Θα μου λες ότι δεν είμαι καλός άνθρωπος και είμαι εμπαθής, που λέω ότι κάποιοι στον Σύλλογο της Ρεματιάς την έχουν δει ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΙ και υπεράνω των δημοτικών συμβούλων και υπερβαίνουν τον ρόλο τους και το ΜΕΤΡΟ;

ΕΛΕΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και κάποιας ΟΜΕΡΤΑ;;;

Μπορεί να είμαι κακός άνθρωπος, λοιπον όπως λένε οι φωτισμένοι, εκλεκτοί.
Ή μπορεί να έχω και δίκιο. 
ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ - ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ - ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!

Μείνετε συντονισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου