Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΜΕ ΛΕΥΚΟ


Λέχθηκαν πολλά και παίχτηκαν πολλά μικροπολιτικά παιχνίδια και για τον φετινό προϋπολογισμό του δήμου  μας  με φόντο την έλλειψη μιας πλειοψηφίας που ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ για την πόλη.

Άλλοι φυγομάχησαν και άλλοι έκαναν μικροπολιτική "χρέωσης" ανευθυνότητας.

Εμείς ήμασταν εκεί και στην συζήτηση για τα δημοτικά τέλη και στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Θέσαμε δυο όρους Ο ένας στο επίπεδο των δημοτικών τελών και ιδίως στα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων  και ο άλλος στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και στον αποκλεισμό μας.

Για το δεύτερο τα έχουμε πει αναλυτικά και έχουμε κάνει την αναφορά στην περιφέρεια .

Για το πρώτο ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ που αντιπροτείναμε πιο γενναιόδωρη πολιτική αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα οικονομικό περιθώριο περιορισμών κυρίως στον αριθμό των συμβασιούχων, των επενδύσεων και της ανακύκλωσης αλλά  και ίσης αντιμετώπισης όλων των επιχειρήσεων αρνούμενοι να συμφωνήσουμε στην προνομιακή αντιμετώπιση μόνο μίας κατηγορίας καταστημάτων με πρόσχημα ένα κίνητρο για να είναι .... νόμιμες.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα δημοτικά τέλη του Χαλανδρίου σε σχέση με άλλους δήμους.

Και γίνανε και συγκρίσεις.

Συγκρίσεις ανομοίων.

Μεταξύ των συγκρίσεων που χρησιμοποιήθηκαν για να εμφανιστεί ότι στο Χαλάνδρι έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες με την συνολική μείωση δημοτικών τελών περί του 28% από την περίοδο Κουράση - Κρανίδη ήταν και ο δήμος Αγίας Παρασκευής, με τον οποίο λέχθηκε ότι έχουμε τα ίδια δημοτικά τέλη στην τιμή ου 1,12 ανά τμ., δεύτερο πιο φτηνό στο λεκανοπέδιο.

Αυτό που δεν λέχθηκε είναι ότι το νούμερο αυτό για τον γειτονικό δήμο ήταν ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ.

Και εχθές - επί αυτού - ο δήμος Αγίας Παρασκευής έκανε ΜΕΙΩΣΗ 8% κατεβάζοντάς το για το 2019 στο 1,03 ανά τ,μ, κάνοντας τον δήμο Χαλανδρίου να είνιαι ΚΑΙ ΠΑΛΙ κατά 8% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ και το επιχείρημα περί "του δεύτερου φτηνότερου δήμου του λεκανοπεδίου" να εκθέτει όσους το χρησιμοποίησαν.

Και όχι μόνο αυτό.
Ο γειτονικός δήμος μείωσε εχθές και τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις¨: 30% για καταστήματα έως 150τμ και 10% για καταστήματα από 150 έως 600τμ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΚΑΙ ΤΟ YESMEN και τα λιβανιστήρια δεν είναι πολιτική που βοηθάει την πόλη και την τοπική κοινωνία να έχουν αυτά που δικαιούνται και να τα πληρώνουν όσο αυτά πραγματικά αξίζουν.

Η σύγκριση του Δήμου Χαλανδρίου σήμερα με την περίοδο Κουράση, ( όταν ο δήμος χρέωνε στους πολίτες υπέρογκα δημοτικά τέλη - κοντά 30% περισσότερο από σήμερα και σπαταλούσε για ανταλλακτικά αυτοκινήτων περί τα 800 χιλιάρικα τον χρόνο - ενώ σήμερα χρειάζονται κάτω από 200) μπορεί να ευνοεί τον Συμεών και την διοίκησή του, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να σταματήσει η χρήση των ψευτοανταποδοτικών ως μέσο της διαιώνισης των πελατειακών σχέσεων και χαρατσώματος του πολίτη.

Και να έχεις το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον δεν σημαίνει να ξεχνάς το παρελθόν αλλά ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΟ να αναμετρηθείς με τις προκλήσεις του, διδασκόμενος από το παρελθόν.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου