Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Γ. Καραμέρος: Η Περιφέρεια Αττικής σταθερά αντίθετη στην τοποθέτηση διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Την κατηγορηματική αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου επανέλαβε ο Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών σε παρέμβασή του, στις 21/01/2018, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων που προβλέπουν, τόσο η λεόντεια παραχώρηση του 2007, όσο και η αναθεωρημένη σύμβαση του 2013. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 11/12/2014, γνωμοδοτήσαμε αρνητικά επί της ΜΠΕ, ενώ με απόφασή μας στις 25/04/2017 επαναλάβαμε την πάγια αντίθεσή μας και ταχθήκαμε υπερ της απομάκρυνσης των ήδη εγκατεστημένων εντός της Αττικής. Θα είμαστε και τώρα, όπως και το 2014, μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς και τους δήμους της περιοχής αντίθετοι στην εγκατάσταση πλευρικών διοδίων. Η απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος μπορεί μεν να σταματήσει τα πρόστιμα που καταβάλλονται υπερ της εταιρίας εξαιτίας των συμβάσεων Σουφλιά (7 εκ. έως το 2017) αλλά τούτο δε σημαίνει ότι θα πρέπει εγκατασταθούν διόδια. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή της αυτοδιοίκησης και η εταιρία να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να έχει απέναντι της τους πολίτες».

Επιπλέον, ο Γ. Καραμέρος αναφερόμενος στις εξαγγελίες του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών για εφαρμογή, εντός του 2018, συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης, σημείωσε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί όχι μόνο στις Εθνικές οδούς αλλά και στην Αττική οδό και οφείλει να είναι στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων».

Δείτε εδώ την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη: https://www.youtube.com/watch?v=RpLsVISWwqQ

Στους ακόλουθους συνδέσμους διαβάστε:

1. Την εισήγηση, στις 25/04/2017, του Γ. Καραμέρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=22995:neo-ixiro-oxi-sta-plevrika-diodia-apo-tin-perifereia-attikis-dianoiksi-tis-l-kymis-eos-tin-ethniki-odo-ethese-o-giorgos-karameros&catid=276&Itemid=282

2. Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 25/04/2017, για τα διόδια στην Αττική:

www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=22997:apofasi-tou-perifereiakoy-symvouliou-attikis-gia-ta-diodia&catid=3&Itemid=31


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *