AHOME REAL ESTATE SERVICES

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

 

Στην Ελλάδα, όταν πλησιάζει η προεκλογική περίοδος πέφτουν όλες οι μάσκες.

Και η απόπειρα των κομματικών - παραταξιακών επιτελείων να πάρουν "θέση μάχης"  δια παν ενδεχόμενο - αν ξέρεις να διαβάζεις τις κινήσεις τους - μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτική των κρυφών , ανομολόγητων σχεδίων που έχουν στο μυαλό τους και πάνε να επιβάλλουν καθοδηγούμενοι από συγκεκριμένα συμφέροντα.
Χωρίς βέβαια να έχουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ να καταθέσουν όσα θεωρούν σωστά στον πολίτη για έγκριση.
Διότι γνωρίσουν ότι μόνο με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επιβολή μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εντολείς τους.

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ δεν ρωτάται για τα σχέδια. Ακολουθεί και εγκρίνει χωρίς να κρίνει.
Ψηφίζει χωρίς να διαβάζει. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ!

Αυτή τη βδομάδα στο σύλλογο της ρεματιάς θα παιχτεί ένα πολύ ενδιαφέρον έργο για το μέλλον της.

Μια τροποποίηση καταστατικού του συλλόγου, αθώα εκ πρώτης όψεως, "για τακτοποίηση στην εφορία" λένε, αλλά που κρύβει ΠΟΛΛΑ.
(Αν σου λένε ΚινΑλίτες περί εφορίας αρχίζεις να ψάχνεις τι θα παιχτεί άμα ξέρεις ...)

Τι έγινε λοιπόν στον Σύλλογο της ρεματιάς και γιατί η νέα πρόεδρος  θέλησε να φάει τον Νταβία από τον Σύλλογο, προσπαθώντας να πείσει και τους άλλους να την ακολουθήσουν στην πρόθεσή της -  να αποκλείσει τον Νταβία ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ.
ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ - Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ - ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ δυσκολεύοντας το κόλπο.

Ας δούμε λίγο τι έχει γίνει στον Σύλλογο, όσο τον Νταβία (αλλά και την Χαλκιά όμως),  τους είχαν διεγραμμένους από τον σύλλογο και την ενημέρωση;
Πώς διαγράφετε κάποιος από ΣΥΛΛΟΓΟ; 
ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ;;;;)
Τους είχαν λοιπόν αποκλεισμένους από την λίστα ενημέρωσης του Συλλόγου αν και είναι ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΛΗ και ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ:

Από το ΔΣ του συλλόγου παραιτήθηκε ένα ακόμα μέλος από τα εκλεγμένα στις αρχαιρεσίες του συλλόγου που έγιναν πριν 1,5 περίπου χρόνο - αν δεν έχω χάσει το μέτρημα το τρίτο ή το τέταρτο.

Η εκλεγμένη πρόεδρος του ΔΣ Κέλλυ Δάνου οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Ο λόγος;
Αγόρασε έναν Η/Υ και έναν εκτυπωτή για το σύλλογο και δεν ήταν καινούργιος, ήταν ανακατασκευασμένος, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για .... κακοδιαχείριση και να παραιτηθεί για λόγους προσωπικής ευθιξίας.

Την θέση της κατέλαβε η Έφη Χαλάτση, ηγετικό στέλεχος του ΚινΑλ, στενή συνεργάτης του Μιχάλη Χρισοχοϊδη.

Στο ΔΣ την εκλεγμένη πρόεδρο αντικατέστησε ο τρίτος ή τέταρτος αναπληρωματικός - διευθύνων σύμβουλος της ΦΛΥΑ ΑΕ που δεν είχε - βέβαια - την ευθιξία να μην αποδεχτεί να μπει στο ΔΣ του Συλλόγου της ρεματιάς αφού είναι έμμισθος υπάλληλος του δήμου.
ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΔΕΣ δεν έχουν ευαισθησίες και πολιτική δεοντολογία.

Αυτό το ΔΣ λοιπόν, με αυτή την πρόεδρο, με - τουλάχιστον - αμφιλεγόμενη - μη δεδομένη (για να μην γίνω υπερβολικός)  νομιμοποίηση από την βάση του συλλόγου, χωρίς να ανοίξει μια συζήτηση με τους πολίτες, χωρίς να καλέσει ένα δημόσιο διάλογο για την ρεματιά, το μέλλον της και τον ρόλο του συλλόγου ΤΟ ΠΡΩΤΟ πράγμα που αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει, είναι να τροποποιήσει το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του συλλόγου.

Με ποια πρόφαση;

ΜΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙΝΑΛίτης και εντολοδόχος του κλειστού επιτελείου των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ.

Στο καταστατικό του συλλόγου αναφέρεται ως έδρα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ - Παπάγου 6 - και θέλουν να το "κρύψουν" (γιατί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αφού το κτίριο είναι νοικιασμένο από τον δήμο, αλλά παράνομο ήταν εδώ και τρία χρόνια, δεν έγινε και τίποτα, δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο.) και θέλουν να αντικατασταθεί αυτό με το γενικότερο "Ο Σύλλογος έχει έδρα στο Χαλάνδρι".

Όμως αυτό είναι Η ΠΡΟΦΑΣΗ.
Η ΒΙΤΡΙΝΑ. ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ.

Είναι η μπανάνα για τον μπαμπουίνο.

Διότι επί τη ευκαιρία έχουν ανοίξει τρία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητήματα:

1. Οι πηγές χρηματοδότησης του Συλλόγου
ΕΣΠΑ; Ο Σύλλογος. Μμμμμ πολύ ευχάριστο αυτό.
Θυμίζει Φίλους της Εστίας Παιδιού Κουρτέση).
ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ;
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ;;
ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ "ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ και σε άμεση διαπραγμάτευση με την ΕΕ;
ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ;
ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ;;;

ΟΠΑ! ΜΠΡΡΡ! ΜΠΑΣΤΑ! ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ! ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!
ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ!!!!

Να διαβάσουμε λίγο, μην υπογράψουμε κανένα μνημόνιο αδιάβαστοι και στείλουμε την ρεματιά ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ στις ορέξεις των .... "παιδιών". 

2. Ο χώρος δράσης του Συλλόγου και η πρόθεσή τους να παρεμβαίνουν και να εκπροσωπούν - προνομιακά, ακόμα και ΘΕΣΜΙΚΑ  - την παραρεμάτιο σε 4 δήμους: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Βριλήσσια, Πεντέλη.
Και αυτό θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, συνδεδεμένη με το προηγούμενο, δεν είναι καθόλου απλό. Οι ουρές του είναι τεράστιες και δεν είναι μια τροποποίηση που μπορεί  να γίνει από ένα ΔΣ που βρίσκεται στη λήξη της θητείας του και με μια σύνθεση που απέχει ΠΟΛΥ από την αρχική που είχε - ΣΙΓΟΥΡΑ - μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση.

3. Η απαγόρευση χρήσης χώρων στην παραρεμάτια για κονόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις με καταστατική πρόβλεψη στο σύλλογο (!!!!!).

Γιατί ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ;;;; 
Και τι είναι το καταστατικό του συλλόγου; ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ;;;

Στην παραρεμάτια  μόνο οι κοινόχρηστες και οι κοινωφελείς χρήσεις πρέπει να απαγορεύονται τελικά; ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΚΑΤΟΙΚΙΕΣ και τις βίλες .... (του παιδιού);

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ.
Και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αλλάξουν, να ψηφιστούν χωρίς να κοιτάξουμε λίγο πίσω στην ιστορία.

Πόσο μάλλον που το άγχος της νέας προσωρινής ηγεσίας του συλλόγου (αφού σε μερικούς μήνες λήγει η θητεία τους και θα γίνουν αρχαιρεσίες)  - φάνηκε εξ αρχής - ότι είναι .... το" παιδί" και η υπογραφή του στον δήμο, που έμπαινε εύκολα και χωρίς να δυσκολεύει τους εντολοδόχους της ιδιωτικής πολεοδομίας, των αδειών ΚΥΕ και των εργολάβων.

ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ - ΤΩΡΑ - ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ για το καλό της ρεματιάς
ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ, ούτε να ανεχτούν τις κινήσεις αυτές .... δια την ενότητα του  .... "λαϊκού (ποιου λαϊκού ρε ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ) κινήματος.
ΝΤΑΒΑΣ SPEAKING.

Ας γίνει μόνο η τροποποίηση για την εφορία (άμα ακούς "εφορία' στο Χαλάνδρι από ΚινΑλίτη να ψάχνεσαι. Ειδικά αν είναι από τους ΚινΑλίτες που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ,, ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ) .

Και όταν - με το καλό - συζητηθούν όλα τα θέματα του ρόλου του συλλόγου για την διαχείριση της ρεματιάς συζητάμε περί πηγών χρηματοδότησης (για τι πράγμα όμως) και δυνατότητα να υπαγορεύουν - ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ και εκπροσωπώντας ΠΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - πολιτικές για την παραρεμάτιο σε τέσσερις δήμους, δηλαδή να γίνει η - όποια - Χαλάτση ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΣ για το σημαντικότερο και πολυτιμότερο κομμάτι των πόλεών μας;;;;

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ: Την ρεματιά - ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,, όχι ο ΝΤΑΒΙΑΣ - ότι πρέπει να την διαχειρίζεται ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ το οποίο διοικείται από ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ που ορίζουν ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ μαζί ίσως και κάποιους εκπροσώπους περιβαλλοντικών σωματείων (πχ του συλλόγου ρεματιάς, του Βριλησσου κλπ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ).

Αυτό - παρά τα όσα είπε ο Συμεών προεκλογικά - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ  ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ή ΣΥΛΛΟΓΟ ο οποίος θα έχει τις δικές του διαδικασίες και επιδιώκει - ίσως - να αναλάβει τον ρόλο, να υποκαταστήσει στην πράξη τον ΘΕΜΣΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ  - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ - επιθυμώντας (όπως μου ειπώθηκε ήδη  αυτό off the record)  - ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ 4 ΔΗΜΩΝ.

(πάλι καλά δηλαδή γιατί θα μπορούσαν και να τους απέκλειαν τελείως τους αυτοδιοκητικούς και να έκαναν κουμάντο με .... τους φίλους του παιδιού MONOI TOYΣ- μη χέσω).

Αυτά προς το παρόν και ο νοών νοείτο.
Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ!
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΑ!
Και όσο είναι εδώ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν υποκύπτει στους παρασκηνιακούς σχεδιασμού παρασκηνιακών κύκλων.


ΥΓ: ΞΕΡΩ! Να προσέχω .... την υγεία μου.
ΥΓ2:Κάποιοι άλλα λένε εκεί που είναι αντιπολίτευση και ζητούν πλατύ και ανοικτό διάλογο  και άλλα κάνουν όταν έχουν τον συσχετισμό, επιχειρώντας να καπελώσουν, λειτουργώντας ακριβώς όπως καταγγέλλουν τους άλλους.  
ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΤΡΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΆΦΙΞΗ ΤΩΝ έξι γαλλικών RAFALE"

  Mε αφορμή την άφιξη των έξι πρώτων γαλλικών μαχητικών Rafale στην Τανάγρα και την ένταξή τους στην Πολεμική μας Αεροπορία, να επισημάνω: ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις