Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ










Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Αριστομένης Συγγελάκης, Δημήτρης Λέρτας και Άγγελος Νταβίας
Ο Χρύσανθος Τάσσης στ πάνελ
Στο πάνελο Αντώνης Κοκορίκος μετά από πολύωρη ταλαιπωρία να προσεγγίσει το Χαλάνδρι

Μανόλης Χατζηνάκης, Βασίλης Μπρακατσούλας, Νίκος Παπαδάκης

Με συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών μας και παρουσίες κορυφαιων ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε εχθές η παρουσίαση του βιβλίου ΠΑΣΟΚ 1974 - 2018

Παρά την ταλαιπωρία τους να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης μας και να βρουν να παρκάρουν οι ομιλητές ξεδίπλωσαν την άγνωστη - για πολλούς από τους παρευρισκομένους - ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 
  • Το ιστορικό μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρ. υφυπουργός Πολιτισμού Μανόλης Χατζηνάκης
  • Ο αντιστασιακός και συμπρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων πρ. βουλευτής της ΕΔΑ και του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Μπρακατσουλας
  •  Ο Δημήτρης Τάσσης  γραμματέας της ιστορικής νομαρχιακής Β2 του ΠΑΣΟΚ, πρώην Νομάρχης
  • Ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Παττακός.
  •  Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψ, δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Παπασπηλίου
  • Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Παπαμιχαήλ
  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής το Πράσινου Κινήματος Νίκος Παπαδάκης.
  • Το ιδρυτιό μέλος της ΠΑΣΚΕ Θέμης Δελβιζόπουλος
  • Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού Έλενα Λυμπέρη,  Δουκιατζάκης Αντώνης και Νίκος Παχύλας. 
  • Ο δικηγόρος, μέλος της γραμματείας της Πρωτοβουλίας 14ης Μάη  Γιώργος Παπασίμος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολούθησε χαιρετισμός - παρέμβαση του επικεφαλής της διοργανώτριας δημοτικής κίνησης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία Άγγελου Νταβία ενώ πρώτος εκ των ομιλητών τον λόγο πήρε ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος που ξεκίνησε την ιστορική αφήγησή του από την συνάντηση των στελεχών του ΠΑΚ στο Μόναχο, όταν ξεκίνησε η συγγραφή της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και περιέγραψε όλες τις ζυμώσεις που οδήγησαν στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα όσα έγιναν εντός αυτού στα πρώτα χρόνια της διαδρομής του.

Δεύτερος το λόγο πήρε ο Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση στην δημόσια υγεία με το ΕΣΥ αλλά και στην δράση της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων από  .... "τον μεγαλύτερο μπαταξή της Ευρώπης που μας κουνάει το δάκτυλο" όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ένας εκ των δύο επιμελητών του συλλογικού τόμου, μέλος της Σ.Ε. της δημοτικής Κίνησης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Χρύσανθος Τάσσης που περιέγραψε τον τρόπο δουλειάς της ερευνητικής ομάδας που έφτιαξε το βιβλίο.

Την εκδήλωση έκλεισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος, ο οποίος τόνισε ότι τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος λειτουργίας των αυτοοργανωμένων οργανώσεών του μπορούν να γίνουν παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε σήμερα ο λαός να οργανωθεί ώστε να δώσει απάντηση στο πολιτικό προσωπικό της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου