Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Το κόκκινο νήμα: Μια βραδιά μουσικής και ποίησης, μια «ιστορία έρωτα και… ανταρσίας» στη Ρεματιά

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Τη μουσική παράσταση Το κόκκινο νήμα παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάζονται μουσικές συνθέσεις και ποιητικά έργα σπουδαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών. Ξεκινώντας από τα τραγούδια του Αργεντινού Atahualpa Yupanqui Το κόκκινο νήμα ξετυλίγεται με μελοποιημένη ποίηση, τραγούδια και συνθέσεις των δημιουργών Victor Jara, Inti Illimani, Pablo Neruda, F.G.Lorca, Τάσου Λειβαδίτη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Bertolt Brecht αναζητώντας την άκρη που τους συνδέει.

Όπως εξηγούν οι συντελεστές της βραδιάς, πρόκειται για μια «μουσική ιστορία έρωτα και… ανταρσίας με μουσικές, ποιήματα, κείμενα και τραγούδια από μια παλλόμενη γη, σ’ έναν φλεγόμενο αιώνα», όπου το νήμα που ενώνει όλους τους δημιουργούς μεταξύ τους είναι ο έρωτας, το πάθος και η αγωνία, το δίκαιο και το άδικο, ο αγώνας και η ουτοπία, η αντίσταση σε καθετί άδικο και απάνθρωπο, ένα νήμα κόκκινο.

Κείμενα: Περουλής Σακελλαρίδης
Μουσική επιμέλεια: Βύνη Φουντά - Νίκος Χατζηελευθερίου

Επί σκηνής:

Κώστας Θωμαΐδης , Natalia Soledad Petsalis - τραγούδι
Μαρία Κανελλοπούλου - αφήγηση
Σωκράτης Σταθουλόπουλος – βιολί
Βύνη Φουντά - πιάνο
Νίκος Χατζηελευθερίου – κιθάρα

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
εζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου