Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ....Αναγνώστη μου θέλω την βοήθεια του κοινού.
Πρώτα ας δούμε μια ιστορία:

Μπαίνει κάποιος - θα τον λέμε Α - σε ένα μαγαζί και βάζει μέσα στην τσάντα του ό,τι του αρέσει από τα ράφια, ανοίγει την πόρτα και φεύγει χωρίς να περάσει από το ταμείο.
Ο μαγαζάτορας - Β - φωνάζει "άσε τα πράγματά μου κάτω ρεεεεε".
Αυτός γυρίζει και του βγάζει και την γλώσσα περιπαικτικά.

Ο γείτονάς του από το διπλανό κατάστημα - Γ-  βάζει τρικλοποδιά στον Α , πέφτει αυτός κάτω, του παίρνει ο Γ τα πράγματα που είχε .... αφαιρέσει από το κατάστημα του Α (εδώ είναι που λένε "να είσαι προσεκτικός για να μην ενοχλήσεις, μη πεις "τα κλεμμένα" γιατί ποτέ δεν ξέρεις)  και τα επιστρέφει στον γείτονά του, ενώ ο Α σηκώνεται και φεύγει άνετος και ωραίος, αφού ο γείτονας δεν θέλει να μπλέξει σε μάχες για να τον συλλάβει.

Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ:
ΚΛΕΦΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ!

ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, την οποία - λένε - ότι εγώ ο "τρελός" στερούμαι:

ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ο Α ή επειδή "έχασε" τα αφαιρεμένα αντικείμενα δεν είναι κλέφτης?

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα πιο μπερδεμένη για την λογική του τρελού και παρακαλώ να με βοηθήσετε:

Το επεισόδιο παρακολουθεί συνεργάτης του Α - ο Κ -  μέσα από το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο παρακάτω, με αναμμένη τη μηχανή για να πάρει τον Α μετά την επιχείρηση και να απομακρυνθούν.

Ο Α λοιπόν - τσαντισμένος που έχασε τα αντικείμενα που με τόσο κόπο και ρίσκο θεωρούσε ότι είχε πλέον στην κατοχή του παίρνει τον  Κ και πάνε στο αστυνομικό τμήμα της παρακάτω γειτονιάς.

Και με μάρτυρα τον  συνεργό του Κ - καταθέτει μήνυση στον Β - τον μαγαζάτορα - για συκοφαντική δυσφήμιση λέγοντας: ΜΕ ΦΩΝΑΖΕ ΚΛΕΦΤΗ ενώ δεν είμαι. Το λέει και ο Κ.
"Τι κλέφτης είμαι αφού δεν έχω τα κλεμμένα. Πού είναι τα κλεμμένα;;; Τα έχει ο Α στο μαγαζί του, άρα δεν είμαι κλέφτης και κακώς με φωνάζει κλέφτη ο συκοφάντης Α.
Άλλωστε μπορεί να βγήκα από το μαγαζί να πάρω αέρα και μπορεί να γύρναγα πίσω να τα πληρώσω μετά από κάνα δυο ώρες ή ίσως και σε τρεις μήνες. Πώς με λέει κλέφτη. Έχει αποδείξεις ότι δεν θα γύρναγα πίσω να τα πληρώσω ή να τα επιστρέψω?
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, έτσι για να με βοηθήσεις να καταλάβω είναι ένα:

ΕΙΝΑΙ Ο Α ΚΛΕΦΤΗΣ ή όχι;;; 

ΕΙΝΑΙ Ο Β ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ "ΚΛΕΦΤΗΣ" ?

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου