Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει στην λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων ο νόμος περί "κυβερνησιμόητας" εγκρίθηκε εχθές το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου για το 2019.

Θετικά για τον προϋπολογισμό ψήφισαν μόνο οι 17 της σύμπραξης  ενώ κατά ψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις του ΔΣ πλην της παράταξης Κρανίδη που ψήφισε - όπως σχεδόν σε όλα τα θέματα - λευκό.

Έτσι με βάση μια παραδοσιακή, δημοκρατική ανάγνωση της χθεσινής ψηφοφορίας ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με ψήφους 17 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά.
Απόντες ήταν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι (Αγαπητού, Κιάκος και Βάσιος).

Με βάση το πώς αντιλαμβάνεται τις διαδικασίες ο νόμος 4623/19 όμως παντού θα αναφέρεται ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα αφού όλες οι άλλες ψήφοι (αρνητικές και λευκό είναι για το νόμο  .... ανύπαρκτες).

Ο Νταβίας ζήτησε από τον δήμαρχο να υπάρχει μια πολιτική διευκρίνιση στην εισηγητική έκθεση που να δηλώνει την πολιτική διαφωνία της διοίκησης με τις προβλέψεις του ν. 4623/2019 και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση, πρόταση που ο κ. Ρούσσος δεν έκανε αποδεκτή, απαντώντας ότι δεν προσφέρεται η εισηγητική έκθεση για πολιτικά μανιφέστα και πρέπει να είναι τεχνοκρατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου