Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Δώρα σε όλα τα παιδιά των δομών προστασίας της Π.Ε Βορείου Τομέα Αθηνών
Με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών προσέφερε δώρα στις έξι δομές παιδικής προστασίας εποπτείας της προκειμένου να διατεθούν σε όλα παιδιά με στόχο την σωστή ψυχαγωγία τους και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη παρέδωσε τη Δευτέρα (23/12) στους εκπροσώπους των Δομών τις σακούλες με τα δώρα των παιδιών. «Αυτές τις Άγιες ημέρες, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Περιφέρεια Αττικής είναι να προσφέρουμε χαμόγελο και αισιοδοξία. Μια πρωτοβουλία που στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης και η οποία ξεκίνησε από το τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Βορείου Τομέα, όταν στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων, διαπιστώθηκαν ανάγκες σε εποπτικό και ψυχαγωγικό υλικό στις δομές παιδικής προστασίας» ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη ενώ πρόσθεσε: «Για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία και να φτάσουν στην ώρα τους τα δώρα στα παιδιά, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στις υπηρεσίες μας που έδειξαν το πόσο ευαισθητοποιημένες είναι».

Αξίζει να τονιστεί ότι το κάθε παιχνίδι/βιβλίο επιλέχτηκε ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών προκειμένου το δώρο να είναι προσωπικό και το κάθε παιδί να πάρει την δική του σακούλα ονομαστικά, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της εταιρείας Jumbo, η οποία προσέφερε επιπλέον δώρα στη δράση.

Οι δομές παιδικής προστασίας που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα είναι οι παρακάτω:

1. Ίδρυμα Γεωρ. και Αικ. Χατζηκώνστα, δυναμικότητας 46 παιδιών και ηλικίας από 7 χρόνων έως 20 χρόνων και των δύο φύλων.

2.Το Χαμόγελο του Παιδιού, σπίτι Αμαρουσίου, δυναμικότητας 21 παιδιών από 3 χρόνων έως 17 χρόνων και των δύο φύλων

3.Το Χαμόγελο του Παιδιού, σπίτι Μελισσίων, δυναμικότητας 23 παιδιών από 6 μηνών έως 18 χρόνων και των δύο φύλων

4.Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού "Αγία Άννα", δυναμικότητας 21 παιδιών, ηλικίας από 4 χρόνων μέχρι 18 χρόνων, κορίτσια μόνο

5.Ξενώνας Βρεφών "SOS" δυναμικότητας 17 παιδιών, ηλικίας από 1 χρόνου και μέχρι 7,5 χρόνων και των δύο φύλων

6. Εστία Κοριτσιού "Φιλοθέη η Αθηναία", δυναμικότητας 21, ηλικίας από 7 χρόνων μέχρι 20 χρόνων, μόνο κορίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου