Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΑΛΛΟΥ

 

1. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ - Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ζητάει παρέμβαση από το υπουργείο Εσωτερικών για  να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ώστε να νομιμοποιηθεί η αναστολή είσπραξης τελών, "αφού ήδη αρκετοί δήμοι ενεργούν προς αυτήν την κατεύθυνση" όπως χαρακτηριστικά λέει στην επιστολή του.

Αλήθεια ο Δήμος Χαλανδρίου ΕΝΕΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ;

ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, ούτε καν καμία εκδήλωση τέτοιας πρόθεσης ακόμα και από το "σωτήριο" της πόλεως δημαρχιακό περιβάλλον.
Καμία δημοτική παράταξη, κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή πρόταση, δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΑΝΕΙΣ. Διότι έτσι και αλλιώς Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ και η παράταξη των τρελών που το είπαν πριν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δεν μετράνε για τους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ και την ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

2. Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου  έστησε με συνοπτικές διαδικασίες νέα -  ΠΡΟΣΘΕΤΗ - ειδική δομή για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού (ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ). Η  Νέα Δομή που δημιουργήθηκε μετά από την υπ. αρ. 23/17-3-2020 Εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης), και έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί με την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ και σε άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου.

Το Χαλάνδρι οργάνωσε την δομή; Η ενημέρωση που έχουμε είναι εντελώς ασαφής και θολή, κρυμμένη πίσω από περίτεχνους βερμπαλισμους στα δελτία τύπου. Μπορούμε να μάθουμε τι σημαίνει εκείνο το θολό ".... σε συνεργασία με SM και φαρμακεία ....."?

Ή καλύτερα - μήπως πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λειτουργήσει με τηλεδιάσκεψη μια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων από ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις; Μήπως ο ρόλος του ΣΩΤΗΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ δεν είναι επαρκής, δεδομένου των συνθηκών με τον κορονοϊό;

Δεκάδες είναι οι δήμοι που ανακοινώνουν σύγκλιση συσκέψεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για  να συζητήσουν μέτρα και ιδέες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Να ένα κοντινό παράδεισμα: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ; ΜΟΝΟ Η ΑΥΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Το μοναδικό όργανο που συνεδρίασε την προηγούμενη βδομάδα, η μοναδική σύσκεψη που έγινε ήταν η ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Δηλαδή ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ μέσω email.

Το θετικό είναι ότι η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προγραμματίστηκε ήδη με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 26 Μαρτίου.
Η οικονομική επιτροπή βέβαια μόνο συνεκλήθη.
Διότι εκεί ο δήμαρχος νιώθει την ασφάλεια της δοτής πλειοψηφίας που του εξασφαλίσαμε με την συμμετοχή στην σύμπραξη.

ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ - ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ και ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ο δήμαρχος δεν μπορεί να λειτουργήσει.  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ!
ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΙΜΑΖΙ να τον χειροκροτάνε αλλά δεν θέλει ΟΛΟΙΜΑΖΙ να αποφασίζουν ακόμα και σε μια τέτοια μείζονα κρίση.
Αυτό προϋποθέτει ότι ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ θα κάνει κάπου πίσω. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ .... ΣΟΥΛΤΑΝΟ.

Επαναφέρουμε την πρόταση μας για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, μια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ουσισταικά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο  ΡΟΥΣΣΟΣ ΔΗΛΑΔΗ δεν φτάνει.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου