Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΚΟ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ myota.gr ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK


Πολλές φορές ακούω και διαβάζω εκφράσεις τύπου ¨δεν είναι τώρα η περίοδος για αντιπολίτευση” ή «δεν είναι αυτός χώρος για αντιπολίτευση».

Αυτές τις εκφράσεις τις χρησιμοποιούν με αρκετή δόση αφέλειας όσοι βλέπουν την πολιτική ως προσωπικό ανταγωνισμό.

Η αντιπολίτευση δηλαδή η διαφορετική άποψη ή πρόταση είναι στοιχείο διαλεκτικής με την οποία προόδευσε ο άνθρωπος. Είναι στοιχείο της ίδιας τη εξέλιξης του ανθρώπου, αλλιώς θα ζούσαμε ακόμη στις σπηλιές. Ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις κρίσεις και σε ευαίσθητους τομείς είναι αναγκαίο και καθοριστικό να γίνεται αντιπολίτευση. Να ακούγονται πολλές προτάσεις, να πέφτουν ιδέες στο τραπέζι, να κοινοποιούνται απειλές και κίνδυνοι.

Κακό είναι βλέπεις στραβά και να σωπαίνεις.

Έχω πει ότι υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι.

1) Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτοί όχι μόνο δεν ενοχλούνται αλλά κάνουν καθημερινά και οι ίδιο αντιπολίτευση. Συγκρούονται καθημερινά και σε κάθε περίσταση.

2) Αυτοί που βλέπουν την ζωή μόνο για ίδιον όφελος και ατομική βελτίωση της ζωής τους. Αυτοί δεν εκφράζονται. Κάνουν δημόσιες σχέσεις με όλους. Συμφωνούν με όλους και με όλα.

3) Και αυτοί που περιμένουν να περάσει ο χρόνος να πεθάνουν. Αυτοί ενοχλούνται πολύ από κάθε είδους αντιπολίτευση διότι τους γεμίζει ενοχές. Τους θυμίζει ότι είναι μικροσκοπικά όντα που δεν υπήρχε κανένας λόγος να έρθουν στην ζωή.

 ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Ούτε σε ρώτησα βέβαια για να το "κλέψω". ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
Στον φίλο σου το είπες. (Στον άλλο φίλο σου, όχι σε μένα, εκείνον που έχει τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου