Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΚΕΔΕ: Η προσήλωση του Παναγιώτη Παπαγιάννη στην Αυτοδιοίκηση είναι η παρακαταθήκη του


Με οδύνη και σεβασμό ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποχαιρετούν στον Παναγιώτη Παπαγιάννη, τέως Δήμαρχο Χολαργού και τέως Γραμματέα του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης υπήρξε ο μέντορας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του οποίου το συγγραφικό και επιστημονικό του έργο αποτέλεσε πολύ συχνά βάση για επιχειρησιακά προγράμματα και νόμους που διέπουν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήμαρχος Χολαργού, καθαιρέθηκε το 1967 από τη Χούντα και εξορίστηκε στη Γυάρο. Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος καθηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Ήταν ο εκδότης του περιοδικού «Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ υπήρξε και επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού «Τετράδια Αυτοδιοίκησης», που ήταν και το πρώτο επιστημονικό περιοδικό που εξέδωσε η ΚΕΔΕ για τον θεσμό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους όσοι ονειρευόμαστε και παλεύουμε για μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το έργο του στην ΚΕΔΕ, τόσο ως Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. όσο και ως επιστημονικού υπεύθυνου στα «Τετράδια Αυτοδιοίκησης» τον κατατάσσουν στις μεγάλες προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους αγαπημένους του.

(enypografa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου