Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


 
''ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ'' ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Νοικοκυριά ...... αύξηση 13,7%
Μαγαζιά μέχρι 70 τ.μ. ..... αύξηση 22%
Μαγαζιά από 71 έως 300 τ.μ. ....... αύξηση 10%
Μαγαζιά πάνω από 300 τ.μ. μηδενική αύξηση
 
ΦΟΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
 
Αύξηση 25%



Δεν προκαλεί έκπληξη σε εμάς - που έχουμε μια ''μικρή'' εμπειρία στα δημοτικά η απόφαση του Δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου να εισηγηθεί αυξήσεις δημοτικών τελών και φόρων, φαινομενικά έξω από κάθε λογική προσέγγιση σε τέτοια εποχή.

Η απόφαση αυτή έχει προφανή ''εκλογική στόχευση'' και όλα τα άλλα που θα ακουστούν είναι για κατανάλωση προθύμων να συντονιστούν πάντα με την εξουσία.

Λαμβάνεται τώρα ώστε τα δύο επόμενα χρόνια να μπορεί η διοίκηση του δήμου να ελπίζει ότι θα έχει ξεχαστεί από όσους θα έχουν ακόμα ρεύμα, ενώ το ταμείο του δήμου θα έχει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα να εξυπηρετεί οικονομικά τις 'προεκλογικές ανάγκες' των παρατάξεων της διοίκησης. Ξέρουμε πλέον καλά τι κάνουν και τι λένε πηγαίνοντας προς εκλογές και πώς τα γυρίζουν μετά.

Το διαλυμένο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ενέκρινε την εισήγηση με 14 ψήφους από τις παρατάξεις που συνδιοικούν τον δήμο - Ρούσσος, Πράσσος και ο Γιάννης Λαδόπουλος.


13 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά, μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπός μας στο ΔΣ Δημήτρης Λέρτας.

Ηχηρές απουσίες τεσσάρων εκ των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων: Λούλα Καρατζά,  Στάθης Ανδρεόπουλος,  Παναγιώτης Βάσιος, Σωτήρης Λαπιέρης.

Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει (στα χαρτιά) 41 μέλη και αν οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιλέγετε εσείς με την ψήφο σας αγαπητοί συνδημότες ήταν στοιχειωδώς συνεπείς - όταν δεν απέχουν με σκοπιμότητα ή πολιτική απόφαση - τότε αυτό το χαράτσωμα θα το είχατε γλυτώσει, διότι δεν υπάρχει ανοικτή πολιτική πλειοψηφία να υποστηρίξει φανερά την απόφαση αυτή.

Η διοίκηση του δήμου έχει πετύχει να στηρίζεται με έναν απολίτικο, χειριστικό και υπόγειο τρόπο, σε δημοτικούς συμβούλους - παράγοντες, που απλά δια της απουσίας τους καταφέρνουν να 'κρύβουν' την ουσιαστική πολιτική στήριξη που παρέχουν στον δήμαρχο να λαμβάνει όποια απόφαση θέλει, ακόμα και τόσο σοβαρή όσο αυτή, με 14 ψήφους σε 41μελές όργανο.

Η πολιτική διεργασία στο δημοτικό συμβούλιο έχει πλήρως αντικατασταθεί από τον παραγοντισμό, τον  τακτικισμό, τις οργανωμένες επιθέσεις στα social media σε όποιον τολμά να διατυπώσει διαφορετική άποψη από την κατευθυνόμενη, αλλά και τις πολιτικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Και αυτό είναι πραγματικά λυπηρό, αν σκεφτεί κανείς τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την πλειοψηφία - ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ - και τι λένε αυτές οι δυνάμεις σε θεσμικά όργανα όπου δεν έχουν την εξουσία για αντίστοιχες  πρακτικές.

Οι μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και δη η αξιωματική αντιπολίτευση σιωπά  τόσο εύγλωττα που μόνο ανόητοι πια δεν καταλαβαίνουν το πόσο στημένο είναι το παιχνίδι.

Εμείς οι πάλαι ποτέ λαλίστατοι μιλάμε πλέον σπάνια αφού έχουμε αυτοπεριοριστεί, μετά την επιλογή μας να μπούμε στην σύμπραξη στην αρχή της τετραετίας πιστεύοντας ότι θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε λίγο τις πρακτικές της παρέας που διοικεί τον δήμο μέσα από ανοικτές πολιτικές συμφωνίες όπως η απλή αναλογική επιτάσσει για να λειτουργεί..

Κάναμε λάθος και οφείλουμε να είμαστε λιγότερο επικριτικοί προς τους άλλους διότι φέρουμε μέρος της ευθύνης. Δεν διεκδικούμε το παπικό αλάθητο εμείς και ξέρουμε μέχρι πού να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Αυτή η απόφαση όμως για τέτοιες αυξήσεις υπερβαίνει κάθε όριο.

Ο δήμαρχος επιχειρηματολόγησε - δικαιολόγησε τις αυξήσεις αυτές με τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ένα μόνο επιχείρημα θα αντιπαραθέσουμε: Με τι αξιοπιστία θα μιλήσει τώρα η αντιπολίτευση και τα κόμματα που στηρίζουν τον κ. Ρούσσο για τις ανατιμήσεις, τον πληθωρισμό και τις ανεπαρκείς κυβερνητικές πολιτικές αποτροπής, προστασίας και στήριξης των νοικοκυριών;

Τι άλλοθι - ακόμα μια φορά - δίνει η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου στην κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει άλλες ΠΡΑΣΙΝΕΣ πολιτικές μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, επιλέγοντας να δικαιολογήσει το προ-προεκλογικό χαράτσωμα των δημοτών με αυτό το πολιτικό τέχνασμα;

Η κλίμακα των αυξήσεων ΠΡΟΚΑΛΕΙ και ΦΩΝΑΖΕΙ!

Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα δεχόμασταν καμία αύξηση στα "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ" (ο θεός να τα κάνει) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ έτσι και αλλιώς με δεδομένες τις τεράστιες παλινωδίες και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων στην υπογεγραμμένη συμφωνία σύμπραξης με την οποία δώσαμε στον κ. Ρούσσο την δυνατότητα να ελέγχει απόλυτα τα όργανα διοίκησης του δήμου.

Χωρίς την πρόταξη στην υλοποίηση των επενδύσεων στην καθαριότητα και το πράσινο σημείο που έχουν εγγραφεί ως κωδικοί - γλάστρες στον προϋπολογισμό καμία αύξηση δεν δικαιολογείται ''ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ''.

Ακόμα λοιπόν και αν ήταν 'δικαιότερη' η κλίμακα εμείς ΟΧΙ θα ψηφίζαμε για λόγους προφανείς για όσους μας έχουν παρακολουθήσει. Δεν θολώνουμε τα νερά σε τέτοια θέματα.

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε και στο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ πρόσημο που έχει η απόφαση και είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ από μια διοίκηση που ακόμα αυτοπροβάλλεται ως μια κάποια αριστερά, μια κάποια προοδευτική και κοινωνικά δίκαιη παράταξη.

Αυτή η κατηγοριοποίηση που έγινε - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, να πέσει ΠΑΛΙ το μεγαλύτερο κόστος σε νοικοκυριά και μικρομάγαζα μέχρι 70 τ.μ. - νομίζουμε ότι είναι αρκετή για κάθε πραγματικό προοδευτικό άνθρωπο, κάθε σοσιαλιστή, κάθε αριστερό, κάθε κομμουνιστή, κάθε πράσινο να βγάλει ένα μόνο συμπέρασμα.:

Αυτό είναι ΑΚΡΑΙΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗ πολιτική επιλογή.

Η κλίμακα των αυξήσεων ΠΡΟΚΑΛΕΙ και ΦΩΝΑΖΕΙ!

Ο δήμος Χαλανδρίου χρειάζεται άλλη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και την ευημερία του, την βιωσιμότητα στις πολιτικές του παρεμβάσεις, την επαναφορά της πολιτικής διεργασίας πάνω στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου με  κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους δημότες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου