Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΔΡΥΜΑ: Κοινός Στόχος να γίνει ο πιο «πράσινος» ΔήμοςΤον κοινό βηματισμό σε θέματα πράσινων πολιτικών αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη εργασίας ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος και του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος» που είναι ο επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης πράσινων πολιτικών. 

Εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος συμμετείχε ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης, ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Καραμπάσης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Βαγγέλης Θεοδώρου. Από το Πράσινο Ίδρυμα «Θεόφραστος» συμμετείχε ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κυριακόπουλος. 

Στην συζήτηση κυριάρχησε το νέο μοντέλο που πρέπει να κυριαρχήσει στη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, με βάση τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση, και τον ρόλο που πρέπει να παίξει ο κάθε δήμος στην Αττική προς την κατεύθυνση αυτή. 

Εξάλλου το Πράσινο Κίνημα, έχει μοντελοποιημένη πρόταση από την οποία για την Αττική προκύπτουν και 4.000 αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας. Ο στόχος πρέπει να είναι τα μηδενικά απόβλητα και όχι τα φαραωνικά εργοστάσια σύμμεικτων σκουπιδιών. 

Ο Δήμος Φυλής, είναι ένας εμβληματικός Δήμος στην Αττική όπου έχει επωμιστεί διαχρονικά ένα μεγάλο βάρος οχλουσών χρήσεων. Συμφωνήθηκε να σχεδιαστούν και να αναπτυχθούν κοινές δράσεις οι οποίες θα έχουν πράσινο και οικολογικό πρόσημο και θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής. Η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά και η κοινωνική συνοχή είναι κάποια από τα πεδία που υπήρξε ταύτιση απόψεων με στόχο να σχεδιαστούν πρωτοποριακές πολιτικές για το Δήμο Φυλής.


Μετά τη συνάντηση ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: « Ήρθε η ώρα ο Δήμος Φυλής να γίνει ο πιο «πράσινος» και οικολογικός δήμος στην Αττική. Είναι ένα όραμα και του δημάρχου Χρήστου Παππού. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης. Οι συνθήκες είναι ώριμες για να αλλάξει φυσιογνωμία η περιοχή». 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την πλευρά του υπογράμμισε τα εξής “Όταν τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκα στο Βήμα του 2ου Τακτικού Συνεδρίου του Πράσινου Κινήματος είχα δηλώσει ότι η παρουσία μου εκεί δεν ήταν τυπική αλλά ουσιαστική, ώστε ο Δήμος Φυλής να γίνει ένας Πράσινος αυτόνομος Δήμος με ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια προς όφελος των συμπολιτών μας.
Ήδη τέθηκαν οι βάσεις με την υπογραφή της  σύμβασης για την ανάπλαση των πρώτων 1.500 στρεμμάτων της χωματερής (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), που θα γίνουν πράσινο με την ταυτόχρονη λειτουργία  10 MV ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με φωτοβολταϊκά που σε πρώτη φάση θα δώσουν δωρεάν ρεύμα σε πάνω από 5.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

 Θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα πιο ανθρώπινο και πιο πράσινο περιβάλλον από αυτό που ζούμε σήμερα και θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου να το κάνουμε πράξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου