Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

"ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΆΦΙΞΗ ΤΩΝ έξι γαλλικών RAFALE"

 

Mε αφορμή την άφιξη των έξι πρώτων γαλλικών μαχητικών Rafale στην Τανάγρα και την ένταξή τους στην Πολεμική μας Αεροπορία, να επισημάνω:
1. - Τον διαρκή Τουρκικό Αναθεωρητισμό και επεκτατισμό, την τούρκικη φρασεολογία και επιθετικότητα εις βάρος της Ελλάδας και της εναπομείνασας Κυπριακής Δημοκρατίας., γεγονός που καθιστά τον εξοπλισμό όχι μόνο της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και του συνόλου των Ενόπλων δυνάμεων ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.

Η τουρκική επιθετικότητα εκφράζεται εδώ και χρόνια, σταθερή, επαναλαμβανόμενη, αναβαθμιζόμενη κάθε φορά.Αντιγράφω - τυχαία- από ένα άρθρο μου (στο "Παρόν") στις 18.11.2018:" θα αναφερθώ στην ρήση του τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου για το Αιγαίο : «Εκτός από διπλωματία και δικαστήριο, υπάρχει μια ακόμη επιλογή» (για την Τουρκία):συγκαλυμμένες απειλές κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο μας απηύθυνε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά: «Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή».(υπαινισσόμενος το Casus Belli)

Διεμήνυσε δηλαδή ότι για τα θέματα αυτά -εκτός της διπλωματίας και το δικαστήριο της Χάγης -υπάρχει και μια τρίτη επιλογή, υπονοώντας τον πόλεμο χωρίς να τον κατονομάζει.
Όσον αφορά τις διερευνητικές συνομιλίες, υπογράμμισε ότι ξεκίνησαν πριν από την κυβέρνηση του ΑΚΡ (του κόμματος Ερντογάν) διευκρινίζοντας: «Ξεκίνησαν την εποχή του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετζεβίτ. Γιατί; Για το πώς θα διευθετηθούν με την Ελλάδα τα θέματα υφαλοκρηπίδας και χωρικών υδάτων τους. Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή. Αυτό είναι άλλο πράγμα»."
Τις δηλώσεις αυτές ακολούθησαν: το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας", το (παράνομο) Ελληνο-Λιβυκό Μνημόνιο, η αμφισβήτιση της Κυπριακής ΑΟΖ και τόσα άλλα.

2. - η Χώρα μας αποτελεί μέρος συγκεκριμένης ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ. Γειτνιάζει ανατολικά - όπως η Κυπριακή Δημοκρατία προς βορράν- με την Τουρκία. Η Τουρκία σκληραίνει την στάση της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενάντια στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στο Αιγαίο αναζητά «Ζωτικό χώρο» , στην Ανατολική Μεσόγειο συνεκμετάλλευση με την Κυπριακή Δημοκρατία σε ότι προκύψει από τις γεωτρήσεις για κοιτάσματα. Μέχρι και θαλασσινοί προσποιούνται ότι έγιναν , μιλώντας για την Θάλασσα «της καρδιάς τους», για "Γαλάζια Πατρίδα".! (ευφάνταστο για ορεσίβιους, όντως…). Εμείς απαντάμε ενισχύοντας την ΑΜΥΝΑ μας.

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ δεν επιτρέπει ψευδαισθήσεις. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Το κόστος απόκτησης αμυντικού εξοπλισμού είναι ένα κόστος ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ.. Αποτελεί τη μοναδική ασπίδα προστασίας μας. Προφανώς, ΜΑΖΙ με το ΦΡΟΝΗΜΑ, και την "Εθνική- Λαϊκή Ενότητα".ΜΑΖΙ με την υποχώρηση του "φοβικού συνδρόμου" στην Αθήνα.


του Γ. Παπαγιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου