Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΆΣΙΝΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΊΑ

 

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν στελέχη του ΣΎΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα» από τις εκδόσεις Διόνικος και το Δίκτυο για τον Σοσιαλισμό και τη Δημοκρατία . 

Το παρόν του έδωσε και το Πράσινο Κίνημα που εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Άγγελο Νταβία και Έλενα Χορέβα. 

 

Η βιβλιοπαρουσίαση κέρδισε το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού που γέμισε τον χώρου του Καφέ του κήπου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, εχθές το απόγευμα Πέμπτη 7 Ιουλίου. 

Οι προσκεκλημένοι,, εκτός από την ενημέρωση για το πόνημα και τις θεματικές του, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, από τους ομιλητές, την κριτική τους για τα σοσιαλιστικά κόμματα που άσκησαν εξουσία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον προβληματισμό τους για το παρόν και το μέλλον του σοσιαλισμού στη χώρα.

 Η εκπρόσωπος του Πράσινου Κινήματος, μετά την παρουσίαση του βιβλίου, έκανε παρέμβαση αναφέροντας πως στο πλαίσιο της σύγχρονης πολιτικής αντίληψης η οικολογία θα πρέπει να διαδραματίσει έναν σοβαρό ρόλο, τόσο στην πολιτική εξουσία όσο και στην ίδια την κοινωνία και τη στάση των πολιτών. 

Το βιβλίο είναι συλλογικό έργο με κείμενα των Χρύσανθου Τάσση (που έχει και τη συνολική επιμέλεια), Βασίλη
Ασημακόπουλου, Κώστα Δημουλά, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Αριστομένη Συγγελάκη, Θέμη Τζήμα και Βασίλη Φούσκα. 

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: : Κώστας Ελευθερίου, Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ, Δημήτρης Μανιάτης, Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και ο Διονύσης Τεμπονέρας, Μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Στο πλαίσιο της βιβλιοπαρουσίασης παρενέβησαν οι : Κώστας Δημουλάς, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής Β' Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Μέλος της Π.Γ. του Κόμματος της Ευρωπαϊκής, Αριστεράς Αριστομένης Συγγελάκης, Οδοντίατρος - Πολιτικός Επιστήμων, Διδάκτωρ Κοινωνικής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Τον συντονισμό είχε η Μαρία Μητσοπούλου, Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου