Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 7ο – 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ (και εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά παλαιοπαραγωντίζοντας, για να μας "ψηφίσουν". ( ".... σάμπως είμαι υποψήφιος για να με ψηφίσεις" που λέει και η γνωστή ατάκα στον Μαυρογυαλούρο).

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ:

Η κάλπη με ερώτημα "ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην φοίτηση ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Λάθος που όφειλαν ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι με πρώτους τον Δήμο Χαλανδρίου (ΔΙΟΙΚΗΣΗ αλλά και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που δεν έθεσε το θέμα ΠΡΙΝ) αλλά και η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, να αποτρέψουν την ξεφτίλα, με διάλογο, πειθώ και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες π.χ. εμβολιασμούς, προετοιμασία των παιδιών από την κοινωνική υπηρεσία και ό,τι άλλο υποδεικνύουν οι ειδικοί.

Παρόλα αυτά ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ να διαβάσουμε σήμερα ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! 

Διότι ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΟΥΛΑ! (ή τουλάχιστον δεν το λένε ΠΙΑ μετά την πανελλήνια κατακραυγή  ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ).

ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ: "ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ".

Αυτό που έπρεπε να το πουν πριν. 

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ "δημοκράτες" ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ (που συνήθως ΔΕΝ ΘΕΝΕ να ακούνε).

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΘΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. 

Και βέβαια δεν αποφεύγεται αυτή η ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ με το να βρίζουμε τα ΑΥΓΑ! (διότι εκεί εξαντλείται ο αντιρατσισμός στην δράση κάποιων). Αυτό είναι εύκολο. ΑΝΕΞΟΔΟ! 

Να τα βρίζουμε λοιπόν τα ΑΥΓΑ και όλους τους ρατσιστές (διότι όπως αποδείχτηκε είναι ΠΟΛΛΟΙ, εκτός αν στο Κάτω Χαλάνδρι τα ΑΥΓΑ έχουν 95%) αλλά να κάνουμε και κάνα ... εμβόλιο, κύριοι. 

ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΜΕΘΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.

Αν η παρέμβαση δημοτικών συμβούλων, μελών ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ οργανώσεων φορέων της πόλης, εξαντλείται ΜΟΝΟ στο να ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ και να αναλύουν, τότε την ΚΑΝΑΜΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ. 
Το βρήκαμε στην ΖΟΥΓΚΛΑ (http://www.zougla.gr/blog/article/626738)


Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γονέων 7ου & 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 7ο – 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Μετά από πρόσκληση των δύο Δ.Σ. συγκλήθηκε κοινή έκτακτη Γ.Σ. των μελών των δύο συλλόγων μας την Τετάρτη 24/10/2012 και ώρα 18.00 με κανονική απαρτία για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επί του μοναδικού θέματος, δηλαδή της προσπάθειας του Υπ. Παιδείας να δημιουργήσει στα σχολεία μας με συνοπτικές διαδικασίες τμήμα φοίτησης παιδιών Ρομά, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσθηκε να τεθεί το ζήτημα της συμφωνίας ή μη των γονέων με την ανωτέρω προσπάθεια του Υπ. Παιδείας σε ανοιχτή ψηφοφορία την ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 [ΑΠΟ 18.00 ΕΩΣ 21.30].
Προηγουμένως καθορίσθηκαν από την Γ.Σ. με σχεδόν ομοφωνία, οι άξονες αντιμετώπισης του θέματος από τους δύο συλλόγους γονέων, ως εξής: 

1] Η επιχειρούμενη δημιουργία τάξης παιδιών Ρομά στα σχολεία μας σύμφωνα με τις εγκυκλίους που καθορίζουν την εν λόγω διαδικασία είναι επικίνδυνη για τα υπόλοιπα παιδιά που φοιτούν ήδη στα σχολεία μας σε επίπεδο υγειονομικό [θα φοιτήσουν παιδιά χωρίς να έχουν εμβολιασθεί εγκαίρως και καταλλήλως, τα οποία δεν τηρούν κανένα στοιχειώδη κανόνα προσωπικής υγιεινής με άμεσο κίνδυνο μετάδοσης βαρύτατων ασθενειών στους ήδη μαθητές], προσωπικής ψυχοσωματικής ασφάλειας [θα φοιτήσουν παιδιά από 6 έως και 11 ετών με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, νοοτροπία και έκφραση από τους ήδη φοιτούντες μαθητές, σε όλα τα θέματα και ιδίως, βίαιης συμπεριφοράς, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ελευθεριότητας από πολλή μικρή ηλικία, παραβατικής δράσης, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία από όμοιες πρωτοβουλίες του Υπ.Παιδείας σε γειτονικά μας σχολεία], με κίνδυνο αντί της επιχειρούμενης αφομοίωσης των παιδιών Ρομά να προκληθούν αντίθετα αποτελέσματα με οδυνηρές συνέπειες για όλους. 

2] Με την επιχειρούμενη ένταξη των παιδιών Ρομά στα σχολεία μας με την συνοπτική διαδικασία που προωθεί η Διοίκηση, πλήττεται η αρχή της ισότητας και τα δικαιώματα συμμετοχής στην εκπαίδευση των ήδη μαθητών των σχολείων μας, αφού κανένας όρος που είναι προαπαιτούμενος για την εγγραφή των υπολοίπων μαθητών [εμβόλια, προσχολική εκπαίδευση, βεβαιώσεις κατοικίας σε ορισμένη περιοχή, πιστοποιητικά δημοτολογίου] δεν θα ισχύσει για τους Ρομά με προφανή συνέπεια την επιβάρυνση των ήδη μαθητών με μειονεκτικότερες συνθήκες φοίτησης και μάθησης από τα παιδιά των υπολοίπων σχολείων της Χώρας [πολυπληθέστερες τάξεις, αργές διαδικασίες εκπαίδευσης λόγω συμμετοχής παιδιών χωρίς προαπαιτούμενα εφόδια].
3] Η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από προχειρότητα που δεν έχει καμία ελπίδα να επιφέρει τα αποτελέσματα που επιδιώκει, δηλαδή την αφομοίωση των ομάδων Ρομά μέσω της φοίτησης των παιδιών τους στα σχολεία της βασικής εκπαίδευσης, αντιθέτως κινδυνεύουμε να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και μάλιστα προκαλώντας υστέρηση και μειονεξίες στους ήδη μαθητές. Η δημιουργία και λειτουργία των σχολικών τάξεων Ρομά σε ιδιαίτερους φιλόξενους χώρους υλικά και εκπαιδευτικά, με σεβασμό στα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της φυλής αυτής, σίγουρα θα είχε θετικότερα αποτελέσματα στις επιδιώξεις της Διοίκησης για αφομοίωση και εκπαίδευση. Επιπροσθέτως, η ευρύτατη διάχυση των παιδιών Ρομά σε σχολεία ευρύτερων περιοχών ώστε η συμμετοχή τους στις τάξεις των ήδη φοιτούντων μαθητών σε κάθε σχολείο να είναι ολιγάριθμη, σε συνδυασμό με προπαρασκευαστικά τμήματα προσχολικής αγωγής και πλήρη υγειονομική κάλυψη για τα παιδιά αυτά, θα μπορούσε πράγματι να έχει θετικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση της αφομοίωσης, χωρίς να πλήττει τους υπόλοιπους μαθητές. 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΉΤΑΝ : Συμφωνείτε με την πρόθεση του Υπ.Παιδείας να δημιουργήσει τάξη παιδιών Ρομά στα σχολεία μας χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις εγγραφής που ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα παιδιά [εμβόλια, δημοτολόγιο, μόνιμη κατοικία, προηγούμενη φοίτηση σε τάξεις προσχολικής αγωγής ή προσαρμογής κλπ], όπως προβλέπει η συγκεκριμένη εγκύκλιος; 

Η επιλογή της ψήφου είναι μεταξύ ΝΑΙ και ΟΧΙ.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος και καταμετρήθηκαν ψηφίσαντες γονείς διακόσιοι τριάντα εννέα (239). Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρέθηκαν διακόσια τριάντα εννέα (239). Στην καταμέτρηση των ψήφων βρέθηκαν διακόσια τριάντα οκτώ (238) έγκυρα και ένα (1) άκυρο. Από τα 238 έγκυρα βρέθηκαν 234 ΟΧΙ και 4 ΝΑΙ. 

Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι γονείς των δύο συλλόγων γονέων 7ου και 10ου δημοτικών σχολείων Χαλανδρίου, ΔΕΝ εναντιώνονται στην φοίτηση των παιδιών Ρομά στα σχολεία μας προκαλώντας δήθεν στέρηση της γνώσης σε αυτά, αντιθέτως ενδιαφερόμαστε για την πραγματική και ουσιαστική μόρφωσή τους σύμφωνα με την θέληση και την κουλτούρα των οικογενειών τους, όμως οι διαδικασίες που προωθεί το υπουργείο δεν τις εξασφαλίζουν. Εναντιωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην προσπάθεια του υπουργείου να δείξει ευρωπαϊκό προφίλ μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ χωρίς καμία προετοιμασία ή πρόληψη «πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι» στις κοινωνίες των σχολείων μας. Μη ενημερώνοντας μας εγκαίρως αλλά «μετά εορτής» και προσπαθώντας «να μπαλώσει» τα προβλήματα μετά τις εύλογες αντιδράσεις.

Με τιμή 
Τα Δ.Σ. των συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου