Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ξεσηκωμός στη Λυκόβρυση για τη μεταφορά του καταυλισμού των Ρομά από το Χαλάνδρι


roma-fokianos

Συναγερμός έχει χτυπήσει στη Λυκόβρυση μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να μεταφερθεί ο καταυλισμός των Ρομά, που μέχρι σήμερα φιλοξενείται στην περιοχή πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, σε έκταση στα όρια της Λυκόβρυσης.
Από …σπόντα έμαθε ο Δήμος τι προμηνύεται, εντούτοις αντέδρασε άμεσα: το δημοτικό συμβούλιο Λυκόβρυσης Πεύκης συνεδρίασε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε να πει «όχι» στη μεταφορά και ετοιμάζεται για… πόλεμο σε περίπτωση που τα σχέδια προχωρήσουν.

Από Χαλάνδρι σε Λυκόβρυση

Ο Δήμος Χαλανδρίου παλεύει χρόνια να φύγει ο καταυλισμός από την περιοχή του Νομισματοκοπείου. Τελευταία πέτυχε την απομάκρυνση με το επιχείρημα ότι θα προχωρήσει η αξιοποίηση της έκτασης, που τώρα χρησιμοποιείται από τους Ρομά. «Μετά δόξης και τιμής» ανακοίνωσε την παραπάνω απόφαση, που πήρε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ο δήμαρχος Χαλανδρίου , Κουράσης , σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του . Όμως φύλαγε και μια «βόμβα»: Ο κ. Κουράσης αποκάλυψε ότι στα σχέδια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν ο καταυλισμός που φεύγει από το Χαλάνδρι, να μεταφερθεί στη Λυκόβρυση…
Κάπως έτσι έμαθαν τα μαντάτα οι άνθρωποι του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης… Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, ο καταυλισμός πρόκειται να μεταφερθεί σε χώρο 25 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου στα όρια της Λυκόβρυσης, έκταση που, ο Δήμος διεκδικούσε μέχρι προσφάτως για ίδια αξιοποίηση…

Φωκιανός: Δεν θα περάσει έτσι

Άμεση η αντίδραση του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, με την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ομόφωνη απόρριψη των σχεδίων της κεντρικής διοίκησης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Φωκιακό, πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε χωρίς την έγκριση, αλλά ούτε καν την ενημέρωση, του Δήμου συνεπώς σε καμία περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να συνηγορήσει σε μια τέτοια προσπάθεια.
Ο κ. Φκιανός , προτείνει αντί να δημιουργηθεί ένα νέο γκέτο , οι οικογένειες των Ρομά που φεύγουν από το Χαλάνδρι, να στεγαστούν σε ελεύθερα διαμερίσματα που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο ώστε να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.
Επίσης προειδοποιεί ότι , δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ο Δήμος να δεχθεί τη μετεγκατάσταση αυτή.

Όχι και από τον Δήμο Μεταμόρφωσης

Στο πλευρό του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης τάσσεται και ο Δήμος Μεταμόρφωσης, καθώς, η επίμαχη έκταση όπου πρόκειται να φιλοξενηθεί ο καταυλισμός ακουμπά στα σύνορα των δύο πόλεων. Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης είπε και αυτό «όχι» στη μεταφορά, με τον δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα να τονίζει ότι θα κατεβάσει τον Δήμο σε κινητοποιήσεις εάν προχωρήσει το πλάνο.

http://www.newsta.gr/, 4/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου