Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.

Εχθές έκανα μια - τηλεφωνική - βόλτα σε  γειτονικούς δήμους και μίλησα με στελέχη υπηρεσιών τους.

Ήθελα να καρατσεκάρω την άποψή μου για δύο θέματα τα οποία έχουμε αναδείξει από εδώ, από την ΠΛΑΤΕΙΑ και που καταδεικνύουν κατά την γνώμη μου, ότι ο Δήμος Χαλανδρίου είναι σε ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, με ευθύνη του διαπαραταξιακού κατεστημένου που με το μόνο πράγμα που ασχολείται είναι η προσπάθεια διαιώνισης του STATUS του και μετά το 2014 με το μοναδικό μέσο που του έχει απομείνει: ΤΗΝ ΙΝΤΡΙΓΚΑ.

Μιλάμε για το θέμα του καταλογισμού για το έργο στον καταυλισμό και το θέμα των καυσίμων στα δημοτικά οχήματα.

Θέματα που έχουν ήδη προκαλέσει συζητήσεις, διαφωνίες και τριβές.

 Θα μου πεις τώρα αναγνώστη μου "τι ήθελες να τσεκάρεις; δεν είσαι σίγουρος γι' αυτά που μας σερβίρεις καθημερινά;"

Ξέρεις όταν βλέπεις ότι αναδεικνύεις ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και εισπράττεις συνεχώς επιθέσεις, νιώθεις διαρκώς την ανάγκη να ΕΠΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ στον ίδιο σου τον εαυτό καταρχήν, ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.

Είναι δύσκολο να τους έχεις όλους απέναντι, κακώς νομίζουν κάποιοι ότι το επιδιώκω.

Τέλος πάντων.

ΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ (για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω ποιοι είναι):

1. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ:

ΟΛΟΙ μου είπαν ότι πρόκειται ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να συμπεριληφθεί η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ στον καταλογισμό για πρόβλημα που ΕΠΙΣΗΜΆΝΘΗΚΕ στην ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ του έργου.

"ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ" μου είπε στέλεχος οικονομικής υπηρεσίας γειτονικού δήμου. Είναι δυνατόν να ελέγχουμε εμείς από το λογιστήριο την επιμέτρηση έργου, που έχει βεβαιώσει ο επιβλέπων ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ;
Και ο ταμίας που πλήρωσε θεωρημένο από τον επίτροπο ένταλμα, τι ακριβώς έπρεπε να κάνει δηλαδή, όταν του ήρθε πίσω θεωρημένο από τον προληπτικό έλεγχο;
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;"

Το καλύτερο όμως μου το είπε άλλος!
"Άσε μας ρε Άγγελε, που ρωτάς. Άκου καταλογισμός σε όσους είχαν υπογράψει το ένταλμα! Ξέχασαν και την υπηρεσία πρωτοκόλλου που πρωτοκόλλησε τα έγγραφα. Και αυτοί συμμετείχαν στο "σκάνδαλο" με αυτή την λογική. Γιατί τους εξαίρεσαν; Να έλεγαν "ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩ".

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ 2ο ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ:

"Πρόκειται για δήμο μπάχαλο" μου είπε ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ του θέματος του πλαφόν καυσίμου ανά όχημα (ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΥ).

"Είπαμε μας έχουν ζορίσει από την Περιφέρεια και με τα μνημόνια με το θέμα των καυσίμων αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ - αν λειτουργείς σωστά, να ξεμείνεις από καύσιμο. Μην τρελαθούμε κιόλας. Υπάρχουν διαδικασίες για να πάρεις το πλαφόν χαλασμένου οχήματος και να το μεταφέρεις σε άλλο όχημα. Το εγκρίνουν αυτό για πλάκα. Απορώ σε τι κατάσταση έχει έρθει ο δήμος Χαλανδρίου για να πάθει τέτοιο πράγμα" μου είπε. "Εκτός ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ για να δικαιολογήσουν καμιά επικείμενη ιδιωτικοποίηση".

ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!

Και τελικά δεν τα λέω μόνο εγώ ο .... τρελός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου