Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Αγαπητή Αφροδίτη,

1. Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ απολύτως δικαίωμα να "λυπάσαι" για όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση από την δική σου. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν εμπεριέχει την συμφωνία άρα σου επιστρέφω το ΚΡΙΜΑ.

2. Είναι απογοήτευση και για εμένα - ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ - να βλέπω ότι έχεις παρασυρθεί από κομματικόπαραταξιακό φανατισμό (διότι εγώ δεν θα σου χρεώσω ιδιοτελή κριτήρια, όπως εσύ, εκτιμώντας ότι αυτά ΤΑ ΛΑΘΟΣ που λες τα πιστεύεις και δεν σου επιβάλλονται).

3. Το πότε κάποιος επιλέγει να ασχοληθεί σοβαρά με κάποιο θέμα είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του θέμα, αν μιλάμε για εκδήλωση πρόθεσης κοινωνικής προσφοράς. Σιγά μην πρέπει να απολογηθεί κανείς γιατί ένα προηγούμενο διάστημα είχε αποφασίσει να ιδιωτεύσει. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!

4. ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ! Με τσιγγάνους, μπαλαμούς, γύφτους, πλούσιους, φτωχούς, ιδιοκτήτες, νοικοκυραίους, χρεωμένους, μαλάκες, σοβαρούς, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Όποιος επιχειρήσει να ποινικοποιήσει το γεγονός ότι είμεθα με την αρχαιοελληνική προσέγγιση του "μηδενι δίκην δικάσεις ..." έχει πρόβλημα.
Όποιος ποινικοποιεί τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συνδημοτών έχει πρόβλημα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ γιατί εμπεριέχει παρεκτροπές που εγώ δεν θα χαρακτηρίσω και βέβαια δεν θα σου αποδώσω διότι δεν κρίνω ανθρώπους που εκτιμώ για την μακρόχρονη διαδρομή τους από στιγμιαία λάθη τους.

5. Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία το σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ στα πλαίσια της συντεταγμένης κοινωνίας και όχι ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Περιπτώσεις που η ατομική ιδιοκτησία και το ατομικό συμφέρον υποτάσσονται σε άλλες ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ή ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ αξίες μπορώ να σου απαριθμήσω δεκάδες. Ας χρησιμοποιήσω μόνο ένα παράδειγμα:
Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ κλπ.

Επίσης θα σου επισημάνω ότι υπάρχουν ανεκτέλεστες ΧΙΛΙΑΔΕΣ αποφάσεις κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων σε δάση, αιγιαλούς, δημόσιες εκτάσεις κλπ που δεν εκτελούνται με την βιάση που θέλεις εσύ να εκτελεστεί Η ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ δικαστική απόφαση κατεδάφισης του καταυλισμού, που και εμείς ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ότι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ. 

Αλλά με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες της προστασίας του αδυνάτου και βεβαίως χωρίς να γίνουμε πανευρωπαϊκό σούργελο, ως δήμος (και χώρα) που δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Ναι τα σοβαρά θέματα δεν υπόκεινται σε παραταξιακές αλλά ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ εκμεταλλεύσεις.

Ναι ΣΟΒΑΡΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ότι τα συμφέροντά τους εξυπηρετούνται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ και όχι με το ντου στους τσιγγάνους.

 ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Εσύ και ο Αεικίνητος τι  λέτε στους ιδιοκτήτες; Ότι θα διώξετε τους τσιγγάνους!
ΩΡΑΙΑ!
Και ΜΕΤΑ ΤΙ;

ΤΙ! Απάντησέ μας.

Θα αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους;

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ!

Αντιπαρέρχομαι τελείως το - απαράδεκτο από εσένα - ερώτημα "τι έκανε όταν ήταν σε θέση ευθύνης" διότι ενίοτε αυτό επιστρέφεται κιόλας.

Αλλά δεν θα αφήσω αναπάντητο το σχόλιο περί του οράματός μας για το Χαλάνδρι.
 ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου