Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Στην ώρα τους και με τον ίδιο νόμο οι δημοτικές εκλογές»


«Δεν πρόκειται να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, δεν πρόκειται να πάμε σε χωριστά ψηφοδέλτια, ούτε αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών». Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημάρχους στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Μ” αυτό τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να αποδέχεται, πλέον, την πραγματικότητα για εκλογές στις 25 Μαϊου 2014, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, και να αφήνει κατά μέρος τις παρασκηνιακές πιέσεις για παράταση της θητείας των αιρετών κατά 1,5 χρόνο.

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να τοποθετηθεί λεπτομερώς για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης καθώς όπως είπε θα κάνουμε μια μεγάλη συνάντηση με την ΚΕΔΕ και την Ένωση Περιφερειών και θα τα δούμε εκεί διεξοδικά όλα. Τόνισε όμως ότι πρέπει να υπάρξει συζήτηση για τον οικονομικό προγραμματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού άκουσε όλους τους δημάρχους της περιφέρειας του Πειραιά, των νήσων, του προέδρου του ΟΛΠ, των εκπροσώπων των επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου, αναφερόμενος στα προβλήματα, είπε ότι ο Πειραιάς, έχει ανάγκη σεβασμού της γεωγραφικής του υπόστασης αλλά και της ιστορίας του.

Για την ανάπτυξη του λιμανιού, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τάσσεται υπέρ της λεγόμενης μεγάλης παραχώρησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά υπέρ της παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας είπε ότι θα επιδιωχθεί να φύγουν κάποια κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και να πάνε στο κοινωνικό ταμείο ώστε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπάρξουν μεγάλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτοαπασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου