Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η κατάσταση στην αγορά είναι γνωστή σε όλους όσους δεν είναι στο κύκλωμα της εξουσίας και δουλεύουν.

Από το 2008 η οικονομία είναι σε ύφεση, συμπληρώνοντας το απίστευτο σερί των 5 χρονών συνεχούς συρρίκνωσης.
(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Από το 2010 - με την "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ της χώρας - οι φόροι αυξάνονται καθημερινά, ως λαίλαπα, οι τράπεζες - παρόλο ότι φόρτωσαν 50 δις ευρώπουλα - στις πλάτες του Έλληνα πολίτη για την ανακεφαλαιοποίησή τους δεν ρίχνουν φράγκο στην αγορά (σε αυτό θα επανέλθουμε), οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 40%, η συρρίκνωση της αγοράς έχει αφήσει τα μισά επαγγελματικά ακίνητα ανοίκιαστα, στερώντας έσοδα από τους ιδιοκτήτες τους (φόρους από το κράτος και τους δήμους) η μάχη για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δίνεται ΜΕ ΑΝΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ και με ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ (sic) ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ από την πλευρά των δομών του κράτους αλλά και του παρακράτους, που αντιμετωπίζονται με αντίστοιχα καταχρηστικές μεθόδους από τους πολυμήχανους Έλληνες επαγγελματίες για να επιβιώσουν ενώ γίνονται καθημερινή παπαρολογία για τους μνημονιακούς παπαγάλους των media που όταν απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι κόβονται και δακρύζουν ως κροκόδειλοι που μόλις καταβρόχθησαν την λεία τους για τα δεινά των μικρομεσαίων, των αυτοαπασχολουμένων και βεβαίως των ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά μόλις είναι να δικαιολογήσουν το επόμενο χαράτσωμα στην αγορά θυμούνται ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι είναι .... λαμόγια που δεν άλλαξαν - σε ένα μήνα - τις τιμές τους για την μείωση του ΦΠΑ και βέβαια δεν έχουν πλερώσει και τον ΟΑΕΕ για τις υπηρεσίες ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, άσε που χρωστάν το δάνειο στις τράπεζες (το δάνειο που ανακεφαλαιωποιήθηκε και το πληρώνουν εκείνοι με το χαράτσι αλλά πρέπει να το ξαναπληρώσουν και στην τράπεζα δεύτερη φορά).

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ: Δεν θέλουμε να είμαστε τέτοιοι "αντικειμενικοί" ώστε να αναπαράγουμε επιθέσεις - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ - σε επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς που δίνουν μάχη να επιβιώσουν και να διατηρηθούν.

Ξέρουμε πώς γίνεται. Ξέρουμε τον κόπο και το άγχος. Ξέρουμε πώς είναι να ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ, να πληρώνεις τους υπαλλήλους και ξέρουμε ότι αυτό προκαλεί πολλές φορές και ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ενίοτε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ.

Συγνώμη παιδιά αλλά δεν θα γίνει η ΠΛΑΤΕΙΑ μέσο εκβιασμού και επιθέσεων σε τοπικές επιχειρήσεις για όποιον λόγο σχετικό με την λειτουργία τους, τις εργασιακές σχέσεις, τις εμπορικές της συμφωνίες, τις οφειλές τους στα δημόσια ταμεία ή την εφορία κλπ.

Αυτά δεν είναι δουλειά του τύπου αλλά των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Το έχουμε πει και παλαιότερα αλλά μερικά πράγματα ίσως δεν γίνονται εύκολα κατανοητά:

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ και όχι με όποιον δεν δίνει διαφήμιση στο μαγαζί μας, για να αναγκαστεί να δώσει.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, παρά την προσπάθεια να εμφανιστούμε έτσι.

Γι' αυτό ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ που δίνουν π.χ. τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν επιβάλλουν τη νομιμότητα όπως θα έπρεπε, αντιμετωπίζοντας με ίδιους ΚΑΘΑΡΟΥΣ όρους όλες τις τοπικές επιχειρήσεις.

Γι' αυτο ΚΡΑΖΟΥΜΕ και ΘΑ ΚΡΑΖΟΥΜΕ όσους  ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ με όρους που θυμίζουν ΣΙΚΕΛΙΑ και διαμορφώνουν ουσιαστικά όρους ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ υπέρ των εκλεκτών τους, αλλά  δεν κατονομάζουμε μαγαζιά , κάτι που ουσιαστικά εκτός από ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ θα μπορούσε να εκληφθεί και ως εκβιασμός.

Γιατί τα γράφω σήμερα όλα αυτά;

Για δύο λόγους:

1. Λάβαμε σήμερα για 3η φορά καταγγελία για κάποια απόλυση εργαζόμενου από επιχείρηση της πόλης μας που δεν έχουμε ανεβάσει τις 2 προηγούμενες φορές που μας στάλθηκε, με κάποια ευγενική - είναι η αλήθεια - υπόδειξη να την σηκώσουμε (γιατί το ξεχάσαμε).

ΣΟΡΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ παρόλο που φαίνεται ότι το θέμα ίσως έχει πραγματική βάση διότι - δυστυχώς - είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανεργίας σήμερα και αν κάθε απόλυση που γίνεται δυσφημούμε και ένα μαγαζί μάλλον θα συμβάλλουμε να ξεχάσουμε τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για τις απολύσεις δηλαδή την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ στους δανειστές.
Θα γίνουμε ολίγον ΠΑΓΚΑΛΟΙ και θα λέμε ότι ΝΑ, ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ!

Και εμείς δεν έχουμε σκοπό να παίξουμε το παιχνίδι αυτό.

Αντίθετα θα επιμείνουμε στην γραμμή της κοινής δράσης αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαιών και εργαζομένων (των μη προνομιούχων δηλαδή) ΕΝΑΝΤΙΑ στις πολιτικές που σκοτώνουν την ελληνική οικονομία και σε αυτή θα καλούμε ακόμα και το ... ΚΚΕ που απέλυσε τους εργαζόμενους στον 902 για να πουλήσει την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας σε offshore.

Διότι εμείς επιμένουμε: ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! (εκτός από αυτούς που έχουν βγάλει εκείνο το πάνω από 1 τρις ευρώπουλα στα Κέιμαν).

2. Γιατί εχθές - 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ εσείς μας κάνατε εδώ άλλη μια μεγάλη τιμή, σηκώνοντας άλλο ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ (για εμάς) ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ΠΛΑΤΕΙΑ με 2129 κλικς (!!!!) από 980 ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ επισκέπτες ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, δίνοντας την απάντησή σας στους οχτρούς μας - ανταγωνιστές μας που επιμένουν να εθελοτυφλούν και να παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ, εσείς επιβραβεύεται την γραμμή μας, εσείς μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε, εσείς μας επιβεβαιώνετε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ και ότι όσο και να πλερώνουν κάποιοι χιλιάρικα σε μάγους της επικοινωνίας για να μας ξεπεράσουν έχουν να φάνε πολλά καρβέλια για ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου