Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ


του Α. ΝΤΑΒΙΑ
Το βράδυ συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη του 2015.

Οι εισηγήσεις εγκρίθηκαν κατ' αρχήν από την οικονομική επιτροπή.

Η προσωπική μου στάση ήταν αυτή ακριβώς που είχαμε προαναγγείλει μέσα από την Πλατεία πριν την συνεδρίαση της Ο.Ε.

Θετική ψήφος για τα έσοδα από θεσμοθετημένες, ανταποδοτικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός) και κατ' αρχήν λευκό σε όλα τα έσοδα που προβλέπονται από δράσεις επιχειρηματικότητας της αυτοδιοίκησης και είναι δυνητικά - δηλαδή ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ τα επιβάλλουν οι δήμοι, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Οι λόγοι της λευκής ψήφου - πολιτική στάση που γενικά θεωρώ μη αποδεκτή για σοβαρούς ανθρώπους, εκπροσώπους πολιτών που οφείλουν να λένε ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να αναλαμβάνουν την ευθύνη της γνώμης τους - αν δεν είναι επαγγελματίες που προφυλάσσουν τα νώτα τους και θέλουν να τα έχουν καλά και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα  - έχουν αναλυθεί σε αυτή την ανάρτησή μας:

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 9 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2015.

 Για την σημερινή μας στάση στο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε οριστικά το μεσημέρι και θα σας ενημερώσουμε, όσο αφορά την διατήρηση ή όχι της λευκής ψήφου και στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που δεν είναι πιθανό αφού πλέον αυτό που δεν είχε γίνει, δηλαδή μια κατ' αρχήν ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων τώρα έχει γίνει σε ένα βαθμό, τουλάχιστον όσο αφορά τις  δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή και όσων εκτός αυτής δεν έχουν φοβικά σύνδρομα και συζητούν.


Η μείζονα αντιπολίτευση δια του πρώην δημάρχου Γ. Κουράση με δελτίο τύπου της που πρώτοι ανεβάσαμε πανηγυρίζει για το οικονομικό success story της περιόδου της δημαρχίας του, προβάλλοντας ένα εκπληκτικό επιχείρημα:

"Αφήσαμε 4 εκ. ταμειακό διαθέσιμο από .... τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και ο δήμος είναι ... υγιής. Δοξάστε μας".

Όπερ έστι μεθερμηνευόμενο  ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ παράνομα, αφού το ανταποδοτικό έσοδο από την καθαριότητα οφείλει να ισοσκελίζεται με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ παροχή υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού προς τους δημότες, υπηρεσίες που πληρώναμε υπερκοστολογημένα λοιπόν, για να κάνει ο πρώην δήμαρχος το κομμάτι του στην μνημονιακή κυβέρνηση και τον Γερμανό Γκαουλάιτερ στην αυτοδιοίκηση κο Φούχτελ.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος η παραδοχή - και μάλιστα μετά κομπασμών - Κουράση θα έπρεπε να οδηγήσει σε αυτόφορη σύλληψη για παράβαση καθήκοντος και αναίτια υπερφορολόγηση των δημοτών.

Αλλά αυτά βέβαια γίνονται σε προηγμένα κράτη, όχι σε Μπανανίες.

 Όμως ας κάνουμε και ένα ταμείο:

Στα 4 εκ. υπερφορολόγηση από την καθαριότητα, προσθέστε και το 1 εκ. του success story του Γ. Λαδόπουλου στον ΟΚΠΑ (θυμάστε που έλεγε ότι τα χρήματα για κοινωνική πολιτική δεν τα χρησιμοποίησε και τα γύρισε στο ταμείο όταν έκλεισε το νομικό πρόσωπο;) τα αδιάθετα αλλά δεσμευμένα  κονδύλια από έργα ΕΣΠΑ και την μείωση των θέσεων των δημοτικών παιδικών σταθμών από 900 σε 400 και έτσι έχετε μπροστά σας το πώς δημιουργήθηκε το SUCCES STORY  του Γ. Κουράση.

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ (που ΄την παλεύουμε με ζόρι) ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!

Ο δικός μας ισχυρισμός ότι ο Γ. Κουράσης είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ έχουμε την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω επιχειρηματολογία μετά το δελτίο τύπου του πρώην δημάρχου. Ήταν έντιμο και μπράβο του που επιτέλους ομιλεί καθαρά.

Μένει στον Σίμο Ρούσσο να τοποθετηθεί - γιατί δεν το έχει κάνει - περί αυτού του μείζονος οικονομικού θαύματος που παρέλαβε, να μας πει ίσως και για τον τρόπο που ο δήμος έχει στείλει αδιάβαστους δεκάδες συνεργάτες - προμηθευτές του, που δεν τους πληρώνει και τους σέρνει στα δικαστήρια μέχρι να παραγραφούν οι οφειλές του προς αυτούς και άλλα που σιγά σιγά θα σας αναδείξουμε.

Εκτός αν επιλέξει να σιωπήσει και να ακολουθήσει την ίδια πολιτική για να διευρύνει αυτό το success story ακολουθώντας την ίδια πολιτική.

Ενδιαφέρον έχει και η θέση της έτερης συντηρητικής - πιο κεντροδεξιάς του Κουράση και ακραία φιλελεύθερης παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, αυτής του Γ. Λαδόπουλου - όπως εκφράστηκε με την στάση του Μύρωνα Ανδριαννάκη στην οικονομική επιτροπή:

Ο Μύρωνας καταψήφισε την μείωση των ανταποδοτικών τελών γιατί η μείωση που εισηγείται ο Ρούσσος - κατά την άποψή τους - είναι μικρή και έπρεπε να είναι μεγαλύτερη αφού υπάρχει πλεόνασμα από την υπερφορολόγηση.

Την υπερφορολόγηση που ψήφιζαν και εκείνοι ως δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης πλειοψηφίας !!!

Και ήταν πεντακάθαρος - προς τιμήν του - ο Μύρωνας όταν είπε ότι θεωρεί ότι οι επενδύσεις στον τομέα εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας είναι .... πεταμένα λεφτά. 

Οπότε, αν δεν γίνουν επενδύσεις σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, τεχνολογίες εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και βέβαια σε αντίστοιχους αναγκαίους χώρους, τα τέλη μπορούν να μειωθούν και άλλο και η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας να ..... καταρεύσει.

Το γιατί τα λέει αυτά ο Μύρωνας το καταλαβαίνει ακόμα και ο νέος αναγνώστης μας, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Και δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό. 

Άλλωστε έχουν την εντιμότητα οι συνάδελφοι της παράταξης Λαδόπουλου να δηλώσουν νεοφιλελεύθεροι και οπαδοί της ιδιωτικοποίησης, δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν κανέναν (με εξαίρεση ένα μέλος τους που είναι και φιλελεύθερος και σοσιαλιστής και κομμουνιστής - τρία σε ένα).

Αυτά προς το παρόν σαν ένα εισαγωγικό σημείωμα για να κατανοηθούν οι πολιτικές και τακτικές που θα οδηγήσουν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου