Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Για το 5 στα 5 ο Θρύλος με Γαλατά


Τη Γαλατασαράϊ υποδέχεται στο φαληρικό στάδιο ο Ολυμπιακός , στην αυλαία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα.
Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν σήμερα (21.45) στο ΣΕΦ την τουρκική ομάδα και στόχος τους δεν είναι άλλος από την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους στα ευρωπαϊκά παρκέ, ώστε να παραμείνουν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή του Δ’ Ομίλου. Με όπλο την άμυνα, τομέας στον οποίο δίνει ύψιστη σημασία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και με τον κόσμο τους στο πλευρό τους στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν για τη μάχη τους με τη «Γαλατά». Δεδομένες είναι οι απουσίες των Ματ Λοτζέσκι, Γιώργου Πρίντεζη και Γιάννη Παπαπέτρου, που παραμένουν παροπλισμένοι εξαιτίας τραυματισμού, ενώ μεγάλο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει ο Τρεμέλ Ντάρντενπου έκανε ντεμπούτο την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στην «Kombank Arena» του Βελιγραδίου. Ο Αμερικανός δεν είναι 100% έτοιμος λόγω της αγωνιστικής απραξίας του, αλλά λόγω των απουσιών στη θέση «3» ο 47χρονος τεχνικός δεν έχει την... πολυτέλεια να τον αφήσει να βρει τη φόρμα του σταδιακά.
Αντίπαλοι επιστρέφουν στο ΣΕΦ ο Ίαν Βουγιούκας και ο Ζόραν Έρτσεγκ από το ρόστερ της τουρκικής ομάδας, η οποία έχει φέτος στην Ευρωλίγκα δύο νίκες και ισάριθμες ήττες. Μακριά από το «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης, πάντως, δεν έχει καταφέρει ακόμα να… σπάσει το ρόδι. Οι Κάρλος Αρόγιο και Βλάντιμιρ Μίτσοφ  είναι άλλοι δύο παίκτες, πάνω στους οποίους θα επικεντρωθούν οι «ερυθρόλευκοι» για την εξουδετέρωσή τους. Ηχηρά ονόματα από το έμψυχο υλικό που διαχειρίζεται φέτος ο Εργκίν Αταμάν οι Τούρκοι διεθνείς γκαρντ Εντέρ Ασλάν και Σινάν Γκιουλέρ, ο σέντερ Αλντεμίρ Φουρκάν και ο φόργουορντΚερίμ Γκονλούμ, μαζί με τις σταθερές αξίες Νέιτ ΤζαβάιΠέτρο Αραντόρι και Μαρτίνας Πότσιους. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας
1ος Όμιλος
18.00 Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) - Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)
2ος Όμιλος
21.45 Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
3ος Όμιλος
21.15 Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)
21.45 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Τουρόφ (Πολωνία)
4ος Όμιλος
19.00 Νεπτούνας Κλαϊπέδα (Λιθουανία) - Βαλένθια (Ισπανία)
21.30 Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
21.45 Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου